Šahman: BS samostalno na lokalne izbore

Bošnjačka stranka nastojaće da na predstojećim lokalnim izborima, prije svega u Petnjici, a onda i u drugim opštinama, nastupi uglavnom samostalno – kaže za Pobjedu Sead Šahman, portparol BS. - Smatramo da je biračko tijelo Bošnjačke stranke stabilno, te da prepoznaje rad i djelovanje naše politike.
Objavljeno: 21. 08. 2017 - 06:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

POBJEDA: Spekulisalo se u medijima o mogućoj smjeni aktuelnog predsjednika BS Rafeta Husovića. Kako to komentarišete, jesu li u pitanju samo medijske spekulacije ili je moguća smjena na čelu BS?

ŠAHMAN: Pripremamo se za važne lokalne izbore koji slijede u toku ove i u prvoj polovini naredne godine. Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora odredili smo to kao primarni cilj i najavili kreiranje platforme za nastup Bošnjačke stranke na izborima koji slijede. Predsjednik Husović uživa punu podršku članstva i nastaviće da obavlja povjerenu dužnost. Podsjećam da je na posljednjem kongresu Bošnjačke stranke održanom 2015. godine predsjednik Husović izabran da rukovodi partijom u naredne četiri godine. š

POBJEDA: Je li moguća ponovna saradnja sa DPS-om u opštinama gdje je koalicija raskinuta, kao što je slučaj u Petnjici?

 ŠAHMAN: Postizborna kombinatorika nas očekuje nakon što građani odluče kome najviše vjeruju. U koalicionim relacijama, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, nastojali smo uvijek da budemo dobri saradnici i partneri, djelujući primarno u interesu građana. Petnjica je jako važna za Bošnjačku stranku. Borili smo se za njenu samostalnost i bolji život građana Bihora.

POBJEDA: Kako komentarišete opozicione zahtjeve za vanrednim izborima?

ŠAHMAN: Parlamentarni izbori su održani prije nešto manje od godinu. Iako u politici ništa nije nemoguće, mislim da je u ovom trenutku nerealno da se održe vanredni izbori. Mislim da nas puno važniji poslovi očekuju nakon učlanjenja Crne Gore u NATO savez, te bi ulazak u neke nove političke neizvjesnosti samo usporio procese i odveo nas u drugom pravcu.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 4

LOVĆEN & HAJLA

21. 08. 2017 - 08:09

OD KADA JE NA TERITIRIJE BALKANA POSTAO PRVI ISLAMSKI VJERNIK I OD KADA SE PRVI PUT PROČITALA KNJIGA ,,KURAN ,, MUSLIMANI NISU IMALI VEĆEG ZLA NEGO STO JE ,,BOSNJACKA STRANKA ,, POSEBNO KOD NAS U ROZAJE GDE SU SVE STO JE IMALO SVOJU VRIJEDNIST OVI IZ ,,BS,, SATANIZOVALI I VRATILI U PRIMITIVIZAM.
Zoi. DK

21. 08. 2017 - 09:05

Lovcen-Hajla. Istinu zboris. NEK JE VJECNA CRNA GORA
Teo

21. 08. 2017 - 09:29

Sahman Ti isti si nedavno pricao kako je Husovic staromodan i štetan za BS
za administratora

22. 08. 2017 - 18:08

nemogu da svatim napises komentar protiv dps odmah bez cekanja puste a napises kritiku ne nacionalno dase ugrozi samo sto je realno protiv bosnjaka i,sdp i demokrata nema komentara mislio sam da ste ccdm realni i bolji od ostalih portala a i druge ne citam mislim da nije korektno
Novi komentar