Sjutra protestni skup: Pobuni se - Stop nasilju nad životinjama

Sjutra, u utorak 22. avgusta, sa početkom u 18:30 časova, u Njegoševom parku u Podgorici (na platou kod Njegoševog spomenika), održaće se protestni skup građana i ljubitelja životinja iz Podgorice i drugih crnogorskih gradova. Organizator skupa je NVO Prijatelji životinja Podgorica", a podržaće ga i većina ostalih organizacija za zaštitu životinja.
Objavljeno: 21. 08. 2017 - 11:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Povod za ovaj protestni skup su sve učestaliji slučajevi nasilja, masovnog trovanja i ubijanja životinja, koji gotovo uvijek prolaze nekažnjeno, a samo oni rijetki počinioci prolaze sa izuzetno blagim kaznama. Takvo postupanje nadležnih organa samo motiviše počinioce krivičnih djela nad životinjama, da budu još suroviji. Problem je i pogrešan pristup lokalnih samouprava u rješavanju problema napuštenih životinja. Da napomenemo da Crna Gora još uvijek nema urađenu bazu podataka za čipovanje svih pasa i mačaka, kao i registrovanje svih odgajivačnica na teritoriji države. Na tome naša organizacija insistira već duže vremena, ali bez konkretnih rezultata, a mišljenja smo da je to ključ rješavanja svih problema. U saradnji sa ostalim organizacijama koje sačinjavaju "Mrežu za zaštitu pasa i mačaka" pokušali smo da sa nadležnim organima pronađemo rješenje za probleme sa napuštenim životinjama, nesavjesnim vlasnicima, ilegalnim odgajivačnicama i sl. ali osim nekih obećanja, ništa više od toga nismo postigli. Zato smo odlučili da uzmemo stvar u svoje ruke i da izvršimo maksimalan pritisak na nadležne. Ovaj protest biće samo početak naših daljih akcija”, navode iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Pozivaju se svi građani, ljubitelji životinja, nevladin sektor i ostali koji podržavaju naš rad, da se sjutra pridruže na protestu.

“Poziv smo uputili i svim nadležnim državnim i opštinskim institucijama, kao i predstavnicima inostranih Misija u  Crnoj Gori. Takođe pozivamo i sve medije da isprate ovaj događaj i obavijeste javnost o našim zahtjevima i daljim planovima, kao što su to i u prethodnom periodu radili”, dodaje se.
 

Komentari: 3

Daki

21. 08. 2017 - 12:09

Iz Stoliva sam- Kotor,nisam u mogućnosti da dodjem ali imate moju punu podršku....svaka vam čast!
.Bravo

21. 08. 2017 - 15:18

Lijepo od tebe. I ja bi da sam u CG.
.

21. 08. 2017 - 15:17

Konacno jedan lijep I human protest !
Novi komentar