Odlazeći talas turista, veća gužva duž magistralnog pojasa

Povećana frekvencija saobraćaja razlog je gužvi, kolona, mada nema dužih zastoja danas u Herceg Novom. Oni koji se zateknu u koloni pa dva tri kilometra mile 15-ak minuta sve doživljavaju kao saobraćajni kolaps.
Objavljeno: 21. 08. 2017 - 17:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su se i javil Radiju Jadran negodujući, mada kako saznajemo, u saobraćajnoj policiji zastoja nema. Na nekoliko „kritičnih“ mjesta saobraćajni policajci regulišu saobraćaj, pa je recimo izlazak na magistralu na Savini znatno olakšan.

Nije neuobičajeno da se u ovom periodu stvaraju gužve i kolone, s obzirom da prolazi glavna sezona i da veliki broj turista odlazi, a dobar dio vozila je i u tranzitu jadranskom magistralom kroz Herceg Novi, ka granici na Debelom brijegu, Kobili i Sitnici.

Dok se ne izgradi tranzitna zaobilaznica oko Herceg Novog i ne uvede komunalni red za parkiranje kroz grad, odnosno ne izgrade parking garaže, mnogi će tokom ljetnje sezone morati i dalje da vježbaju strpljenje u kolonama.

U međuvremenu saznajemmo u graničnoj policiji da je već nekoliko dana odlazeći veći od dolazećeg talasa vozila. Na Debelom brijegu za izlazak iz Crne Gore čeka se pola sata, a na hrvatskim Karasovićima još sat ili sat i po. Avgustovski prosjek prometa je 22 hiljade lica i 4800 vozila dnevno.

Na Sitnici sa BiH se čeka takođe oko pola sata, avgustovski prosjek je 12 hiljada lica i 3500 vozila.

Radio Jadran

Komentari: 0

Novi komentar