DF: Katnić hitno da sasluša Markovićevog sina

Demokratski front (DF) pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da povodom hapšenja Marinka Banovića hitno sasluša sina premijera Duška Markovića, koji je, prema njihovim riječima, sa uhapšenim Banovićem prije dvadesetak dana sjedio u jednom podgoričkom lokalu.
Objavljeno: 22. 08. 2017 - 19:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Ukoliko bude imao hrabrosti da sprovede istražne radnje, specijalni državni tužilac će doći do nepobitnih dokaza da  sin crnogorskog premijera i Marinko Banović često vode povjerljive razgovore u separeima podgoričkih kafića. Zbog toga očekujemo da Milivoje Katnić u ovom slučaju pokaže upola entuzijazma kao što to radi u progonu i obračunu sa DF -om, tim prije što su kod uhapšenog Banovića pronađena dva snajpera sa optičkim nišanom i prigušivačima i određenu količinu municije, koju sigurno nije kupio od Paje Velimirovića. U kakvim su relacijama sin Duška Markovića i Marinko Banović može pokazati istraga ukoliko specijalni tužilac bude imao petlju da sasluša Markovića juniora - navodi se u saopštenju DF-a.

Takođe je, dodaju oni, neophodno da Katnić, ako to već nije uradio, sasluša i Mirka Banovića, komandanta SAJ-a, i brata uhapšenog Marinka.

- Ovom prilikom podsjećamo crnogorsku javnost da je aktuelni komandant SAJ-a, Mirko Banović, bio jedan od glavnokomandujućih za razbijanje narodnih protesta i batinjanje nedužnih građana 24. oktobra 2015. godine, dok je njegov brat Marinko predvodio huligane u fantomkama koji su izazvali incident. Takođe podsjećamo da smo 13. oktobra 2016.  Milivoju Katniću podnijeli krivičnu prijavu protiv Marinka Banovića i saopštili naša saznanja da je on trebalo sa huliganama obučenim u majice DF -a da zapali TV Pink i prostorije DPS, za šta bi bili optuženi lideri našeg saveza, koje je trebalo pohapsiti ili ubiti ako bi pružili otpor – ističu iz DF-a.

Oni navode da Marinko Banović nije ni saslušan od strane Katnića, „a i kako bi mogao biti, kad je specijalni državni tužilac tih dana zajedno s njim aktivno učestvovao u režiji državnog udara“.

- Svaki pokušaj zataškavanja hapšenja Marinka Banovića predstavljaće saučesništvo u planiramo zločinu, i niko u tužilaštvu, makar to bili Ivica Stanković i Milivoje Katnić ne smiju uklanjati tragove povezanosti režima i mafijaških klanova. Zato još jednom pozivamo specijalnog tužioca da nas na ovom primjeru demantuje tako što će saslušati sina Duška Markovića i brata uhapšenog Banovića. Da je Crna Gora demokratski uređena država premijer Marković i komandant SAJ - a bi zbog svega što smo saopštili već danas podnijeli ostavke, a Katnić bi to morao uraditi ukoliko ne sprovede istragu protiv njih. Ali znajući njhov metod rada, neće nas začuditi ako se u naredna dva dana pojavi "specijalni svjedok saradnik", i saopšti da je u stvari DF iznajmio Banovića kako bi likvidirao Mila Đukanovića i Milivoja Katnića – zaključuje se u saopštenju DF-a.

Komentari: 9

@

22. 08. 2017 - 19:48

pozdravljam inicijativu i zahtijevam da i mene ispitaju jer sam u 3 razredu osnovne skole bio blisak sa jednim pokojnom mafijasem a jednom kad sam bio u Baru za trecim ili cetvrtim stolom sjedio je onaj pokojni Dj...
Maslinar

22. 08. 2017 - 19:50

Davljenici...
Guest_21014

22. 08. 2017 - 19:59

IS , IS
Ma, hajde

22. 08. 2017 - 21:12

"....prije dvadesetak dana sjedio u jednom podgoričkom lokalu. ...", pa ovaj DF se zaista za paučinu drži. Znači li to da niko ni s kim ne smije stati ni govoriti... jer nas prati DF? Čega se ovi neće "prisjetiti" samo da pokušaju da izblamiraju bilo koga. Jadnici.
Drpljanin

22. 08. 2017 - 21:16

Zna se čiji ... ima pokušaj ubistva, sa ledja, višestrukim ubodima nožem. I niko ništa... Ne treba nam Crna Gora, dje ovi i ovakvi, prijete, pljuju, šamaraju, bez ikakvih posljedica.
'

22. 08. 2017 - 21:42

Da li je ovo moguce. Ovakva kolicina zla je zbilja zastrasujuca. Od ovog soja, ove pameti su potekli zlocini 90-ih.
Guest_14443

23. 08. 2017 - 07:12

SVAKI DAN SLUSAM PAR OSOBA KOJE SU OSUMNJICENE ZA TERORIZAM A NIJESU U PRITVORU . SASLUSATI ONE KOI SU IZJAVILI DA SU TO UGLEDNI PARLAMENTARCI
mikna

23. 08. 2017 - 09:15

A Vama je normalno da sin oremijera,sjedi sa kriminalcem?Nismo se za ovo izborili 21 maja....
FreeMontenegro

23. 08. 2017 - 12:36

"...prije dvadesetak dana sjedio u jednom podgoričkom lokalu." - znaci sama ova konstatacija dokazuje koliko su ocajni..da dodju na press u skoro punoj postavci i da serviraju narodu ovake budalastine.....mislim idiotluk....ovakve izjave vrijedjaju inteligenciju cak i veoma glupog pojedinca...uzasi promiskuiteta!
Novi komentar