Lekić priprema tužbu protiv Danilovića

– Predsjednik Demosa Miodrag Lekić priprema tužbu protiv Gorana Danilovića kojeg je isključio iz Izvršnog odbora stranke, zbog, kako tvrde iz njegovog tabora, zloupotrebe službenog položaja i nelegalnog zakazivanja izborne skupštine – saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 23. 08. 2017 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rat dvije struje u Demosu nastavlja se uoči izborne skupštine koja je zakazana za 27. avgust, a koju Lekićevi istomišljenici nazivaju „privatnim skupom“ i smatraju nelegitimnom jer, kako ističu pozivajući se na član 25 partijskog statuta, to tijelo zasijeda jedino ako to predloži predsjednik partije ili Glavni odbor.

Sukob se zaoštrio nakon dolaska dijela partijskih članova, koji podržavaju Gorana Danilovića, u partijsku centralu da traže plate za jul, sa namjerom da ne napuste prostorije dok ne budu isplaćeni.

Zbog toga je u ponedjeljak popodne u partijskim prostorijama intervenisala policija.

Željko Savović, kojeg je Lekić nakon što je rasformirao Izvršni odbor angažovao za finansije u partiji, ostao je pri stavu da će platu dobiti samo oni koji je zarade.

Platu za jul, kako Pobjeda saznaje, nije dobilo sedmoro članova Demosa koji podržavaju frakciju Gorana Danilovića. To su Dušan Slijepčević, Nikola Milić, Milivoje Brković, Marjana Jušković, Snježana Pavićević, Slaven Kraljević i Danilo Bešović. Željko Savović uputio im je pisano obavještenje u kojem navodi da su obavezni da dostave izvještaj o onome šta su radili tokom jula kako bi dobili platu za taj mjesec.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 6

A Parlament...

23. 08. 2017 - 09:00

Što učinjeste u Parlament pa zaradiste plate... Kukala ni majka što sve neće učinjet ovi stvorovi...
Radivoje

23. 08. 2017 - 09:29

Tužba hm nesto se desava neko je negog odradio za preko tristahiljada evra u Demos prvi sumlja da je to uradio vječiti drugi . A drugi vječiti mora da postane prvi mada krsi statut partije glasaju opstinski odbori bez vecine bez kvoruma sve radi da bi postao prvi i onda na upravnom sudu bi se izvukao . Mada ima ona stara narodna izreka u laži su kratke noge pa njen nastavak ko laže taj i krade...
@

23. 08. 2017 - 09:50

ALI NIJE MI JASNO VIDJITE KAKO SE SRDACNO SMIJU I GRLE.DALI SE ONI FOLIRAJU I SA NAMA KAD NAM NESTO OBECAVAJU.JA IM NE VJERUJEM PREVISE,CAK NAPROTIV A PRIPADNICI NARODA JEDNOGA NAJSTARIJEGA KOJI JE ZLATNOM KESIKOM .....
Bayazit

23. 08. 2017 - 10:17

Mozda su se ovi u Demos dogovorili da dignu medije na noge evo mjesec dana se samo o njima prica koliko bi kostala.takva reklama novine televizija itd. Sumljam da nije namjestajka Danilovic izgubi i onda nastavi da radi za partiju Demos i Lekica sve je moguce . Citao sam statut po statutu Danilovic nema sta da trazi na upravni sud gubi iz 1- 1.
kapljavode

23. 08. 2017 - 11:36

Lekić kao prvi iskreni Crnogorac među današnjim političarima na sceni, erudita, profesor. Čovjek sa veoma kvalitetnim kontaktima u svijetu. Mora umijeti ovo da prevaziđe i vrati se na mjesto koje mu pripada.
neso

23. 08. 2017 - 14:51

Svaki i namještenik i službenik je dužan da napiše pšta je radio za predhodni mjesec. To je po zakonu.
Novi komentar