Liberali traže vanredne lokalne izbore u Kotoru

Liberalna partija zahtijeva hitno skraćenje mandata odbornicima Skupštine Opštine Kotor i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, zbog nelegitimnog i nelegalnog izbora Vladimira Jokića za predsjednika Opštine. "Samim tim, nelegalna je i nelegitimna i manjinska parlamentarna vlast u Kotoru (Demokrate,DF,SDP,SNP,URA). Iako je tužilaštvo pokrenulo proceduru u slučaju aktuelnog predsjednika Opštine, nema sumnje da je Vladimir Jokić prekršio zakon ali i Statut Opstine Kotor u vrijeme kada je kao odbornik Demokrata izabran na ovu funkciju a nije mogao biti kandidovan ni biran na odbornicku funkciju, kao tadašnji strani državljanin", navodi se u saopštenju LP.
Objavljeno: 23. 08. 2017 - 11:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Takodje,LP osim ostavke Jokića, kao moralnog čina zbog svjesne obmane kotorskih birača, traži pokretanje odgovornosti Opstinske i Državne izborne komisije,ali i MUP-a,jer su svi dali doprinos političkom skandalu u izbornom kotorskom procesu 2016.g.

Kotor se sada nalazi u političkoj nestabilnosti i pravom ćorsokaku, zbog ovakvih okolnosti teško je očekivati održavanje sjednice Skupštine Opštine, koja je bila zakazana za jul, a nije održana. Svi razvojni projekti Opstine Kotor blokirani su  i zbog toga je održavanje vanrednih lokalnih izbora prioritet,u najboljem interesu građana.

Liberali su od početka upozoravali da će najveće žrtve ovih politikanskih,manipulantskih i kalkulantskih igara koje Kotor vode u nestabilnost i neizvjesnost, biti samo građani.Kako i ne bi kad je konstituisanje Skupštine Opštine, ovog Saziva, počelo kršenjem zakona,koje se ogleda u verifikacijimandata pojedinim odbornicima, stranim državljanima a samim tim nastavljeno nezakonitim izborom kako predsjednice Skupštine tako i izborom predsjednika Opštine, koji su izabrani glasovima odbornika čiji su mandati verifikovani suprotno odredbama zakona.

Zbog navedenog, Liberalna partija će u SO Kotor pokrenuti proceduru skraćenja mandata odbornicima, a osim od aktuelne opozicije, očekujemo i od pojedinih konstituenata vlasti, posebno  onih koji sebe nazivaju procrnogorskim i proevropskim i koji se navodno zalažu za vladavinu prava,da ovakvu inicijativu podrže i na taj način deblokiraju razvoj Kotora, bisera Mediterana i olakšaju život građanima, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor Vido Drašković.

Komentari: 10

Nick

23. 08. 2017 - 12:55

U Kotoru moraju biti novi izbori,jedna sam od obmanutih!
Hahahaha

23. 08. 2017 - 14:27

E, ti si legenda. Jedna si od obmanutih, hahaha... "Obmanuta" si pošto ovaj nesrećnik ima srpsko državljanstvo...hahahahaha...E odavno ništa gl...e nisam čuo!
hit00

23. 08. 2017 - 19:17

nek si ti nama veseo.Eto i ti rece onaj nesrecnik....nasmija ti i mene
Nick

23. 08. 2017 - 20:28

Nikad ne bih podržala Jokica da sam znala da nije crnogorski državljanin a osim toga nagovorila sam i porodicu da glasa za njega,misleći treba mladima pružiti šansu!
Niksic

23. 08. 2017 - 15:02

za sta nijesu te isplatili
dejañ

23. 08. 2017 - 13:40

Ne smeta Srbiji od 10 miliona ljudi sto im je premijerka hrvatica , a smeta Kotoru neko ko mozda ima i srpsko drzavljanstvo??? Pa imaju ga svi nasi studenti po Beogradu, Novom Sadu...treba li da se odreknemo svoje djece zbog toga? Budalastine"!!!
Zakonski Dejan

23. 08. 2017 - 15:06

Brnabicka ima hrvatske korijene ali drzavljanstvo je nesto drugo. Da li Kotoru smeta srpsko drzavljanstvo svojeg gradonacelnika ne xnamo jer kad su glasali nijesu znali za taj podatak ali smeta zakonu. A zakoni se moraju postovati. Nije ovo amazonska prasuma. Zasto bi se ti odricao svoje djece ako imaju drugacije drzavljanstvo. Budalastina.
Nebeska specijalnost

23. 08. 2017 - 22:42

Za vas zakoni ne vaze bre, jel tako? Jel ste vi Nebeski i iznad zakona!
Dijana

24. 08. 2017 - 10:52

I oni sami znaju da Jokic nema dvojno drzavljanstvo.. Zavadi pa vladaj je njihov moto a narod blesav skroz , vjeruje sve sto vidi na TV ili procita ovako na net neki clanak. Kakvi manipulatori ...
78995

27. 08. 2017 - 15:14

andrija drži se bazena.Sve ove godine u vaterpolu,nijesi svojim autoritetom mogao da izdejstvuješ da kotor dobije dobar bazen.
Novi komentar