Privodi se kraju uređenje šetališta u Risnu

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rato Brajković posjetii su Risan i razgovarali sa izvođačima radova na uređenju šetališta između parka i magistralnog puta.
Objavljeno: 23. 08. 2017 - 14:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Investitor radova je Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, a izvođač firma „Elektrotim" iz Budve, Radovi obuhvataju kompletno uređenje šetališta površine 1.300 metara kvadratnih: popločavanje, izgradnju javne rasvjete, odvodnih kanala i ograde, postavljanje mobilijara i novog zelenila. Vrijednost investicije je 234.250 eura, a očekuje se da će uređenje ovog prostora biti završeno krajem septembra.

Prilikom posjete Risnu konstatovano je takođe da su problemi u radu kotorskog Komunalnog preduzeća u ovom gradu u velikom omjeru riješeni. Počeo je pojačan režim odvoženja smeća, kao i detaljnije čišćenje ulica.

risan-3

Veći broj zapuštenih palmi je orezan, a posao na uređenju jedinstvenog drvoreda palmi na južnom Jadranu biće kompletno završen nakon okončanja radova na šetalištu.

Namjera lokalne uprave je da se nakon višegodišnje stagnacije, tokom koje je izgrađena samo kapela i poboljšano vodosnabdijevanje, na pravi način iskoriste svi potencijali Risna i ovom gradu vrate njegove ne samo estetske, već i životne vrijednosti.

Komentari: 0

Novi komentar