Stijepović: Podgorica je trenutno najveće gradilište u regionu

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović obišao je radove na izgradnji objekta Gradskog pozorišta, jednog od kapitalnih infrastrukturnih projekata u Podgorici, čija ukupna vrijednost sa scenskom tehnikom i opremom iznosi oko šest miliona eura.
Objavljeno: 23. 08. 2017 - 15:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da se svi radovi na izgradnji ovog objekta izvode planiranom dinamikom, gradonačelnik je saopštio da se nakon završetka svih pripremnih radova i radova na izmještanju instalacija, intenzivno izvode grubi građevinski radovi, te je konstatovao da će se, kao što je gradska uprava i obećala, i pored određenih nepredviđenih okolnosti koje su usporile gradnju u jednom momentu, u predviđenom roku uspješno završiti i ovaj projekat. Trenutno se izvode armirano - betonski radovi, završava se zidanje unutrašnjih zidova podruma i suterena i radovi na hidroizolaciji – ističu iz kabineta gradonačelnika.

Stijepović je posebno naglasio značaj ovog projekta, kako je rekao, „za glumce, ljubitelje dramske umjetnosti, sve građane Podgorice - i u suštinskom, i simboličkom smislu - kao i za sve zaposlene u 'Gradskom pozorištu', čiji novi dom ćemo izgraditi nakon 65 godina“. On je izrazio uvjerenje da će izgradnja savremene zgrade pozorišta stvoriti uslove za bogatiji kulturni život u Podgorici, omogućiti građanima i posjetiocima Glavnog grada da uživaju u dobrim filmovima i kvalitetnim pozorišnim predstavama.

Podsjećajući na činjenicu da su enormne vrućine tokom ovog ljeta u Podgorici izazvale rekordan broj požara, koje su pripadnici Službe zaštite Glavnog grada veoma uspješno ugasili, gradonačelnik je naglasio da će ono ostati upamćeno i po intenzivnim akrivnostim koje je gradska uprava, zajedno sa svojim partnerima, sprovodila na realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Podgorici.

- Gradska uprava nije gubila nijedan dan, a radovi na Gradskom pozorištu, natkrivanju bazena, vrtiću na Starom aerodromu, četvrtoj biciklističkoj stazi, Srednjoj školi u Golubovcima, nijesu prekidani, već su se izvodili u dvije smjene. Pred gradskom upravom je još angažovaniji i uspješniji ostatak godine, a već od septembra obilježiće ga radovi na izgradnji ostatka zaobilaznice oko Podgorice, od skretanja za Aerodrom do nadvožnjaka u Mojanovićima, a do kraja avgusta se očekuje i dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju Male sale u sklopu SC „Morača“, investicije koja je vrijedna 4,2 miliona eura i nakon toga početak radova – dodao je on.

Ističući da će narednih dana biti finalizovani pregovori sa IFC-em oko dobijanja kredita za izgradnju jugozapadne obilaznice, gradonačelnik je podsjetio da je raspisan i tender za izgradnju Donjogoričkog bulevara, investicije vrijedne 10 miliona eura, a uskoro se može očekivati potpisivanje ugovora sa KFW bankom za finansiranje izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i inseneraciju mulja, sa kolektorskom mrežom. 

- Dakle, kada imamo u vidu projekte koji se trenutno realizuju i one koje planiramo da počnemo do kraja ove godine, možemo ne samo reći da je Podgorica jedno veliko gradilište, nego bih se usudio reći da je trenutno najveće gradilište u regionu - zaključio je Stijepović.

Komentari: 2

misa

23. 08. 2017 - 15:55

imau :)
Eto,

23. 08. 2017 - 23:06

Ova izjava Stijepovića potvrdjuje kakvie uticaje visoka temperatura moža imati na čovjeka.
Novi komentar