Veliko priznanje za Milicu Lalošević

Kotorska sopranistica, Milica Lalošević, dobitnik je GRAND PRIX nagrade, na festivalu Internationaler Openkurs OPER ODER SPREE, koji je održan u mjestu Beeskow, pored Berlina.
Objavljeno: 24. 08. 2017 - 13:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

U periodu od 31.07 do 21. 08. mutika je povezala učesnike, vrhunske pjevače, njih 22, iz Kine, Njemačke, Slovenije, Litvanije, Letonije, Kube, Kolumbije, Italije, Srbije I Hrvatske.

Kurs je bio podjeljen na tri etape. Prve sedmice se izvodila uz pratnju klavira – solo pjesma-lied-; druge sedmice - kolaž opera i treće sedmice -operska arija - izvođenje sa orkestrom.

Kurs su vodila vrhunska imena operskog pjevanja i, kako je kazano Portalu Analitika, velika čast  je bila saradnja sa docentima, profesorima, Snežanom Nenom Brzaković (vocal coaching at Staatsoper unter den Linden – Berlin), Markusom Brückom (Deutsche Oper- Berlin), koji je trenutno angažovan u Metropolitan Operi u Njujorku i dirigentom Vinzenzom  Weissenburgerom ( Staatsoper Unter den Linden, Berlin)

milica-lalosevic-tekstFoto: privatna arhiva  Milica Lalošević, lijevo

Nagrada GRAND PRIX, najboljem pjevaču, učesniku ovog festivala, uručena je Milici Lalošević poslije završnog gala koncerta 19. 08. na kojem je u pratnji orkestra, sa dirigentom Vinzensom  Weissenburgom, izvela najzahtjevniju opersku ariju za soprane, Donna Anna, iz opere Donn Giovanni - “Crudele...Non mi dir”, W.A. Mozarta.

Osim GRAND PRIX nagrade, dodjeljena je i nagrada za najbolju interpretaciju kao i nagrada publike.

Komentari: 2

Xina levy

24. 08. 2017 - 15:02

Cestitke za ovu Crnogorsku umjetnicu !!!
Mezimac

24. 08. 2017 - 22:45

Sve cestitike ovoj Kotorskoj umjetnici
Novi komentar