Na Biogradskom jezeru održano 1. revijalno rafting takmičenje "Trofej Kolašina"

Sportski klub „Soko“ iz Podgorice, u saradnji sa NP Biogradska gora, organizovao je prvo revijalno rafting takmičenje „Trofej Kolašina“ na Biogradskom jezeru, u kome su učestvovali amaterska udruženja, sportski klubovi i timovi entuzijasta, ljubitelja prirode i zdravih stilova života.
Objavljeno: 26. 08. 2017 - 17:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvo mjesto osvojila je ekipa „International Police Association“ iz Crne Gore, drugo mjesto „Liman“ iz Srbije i treće mjesto „Zeta“ iz Crne Gore.

Takmičenje je održano u disciplinama sprint i H2 (head-to-head), u kategoriji R4 (četvoročlana posada), po pravilima Međunarodne rafting federacije (IRF). Na osnovu rezultata sprinta, formirani su parovi za H2H koji su se metodom eliminacije borili za prolaz u finale. Za mjesto održavanja, umjesto rijeke, izabrana je mirna voda, u cilju okupljanja što većeg broja učesnika i približavanja manifestacije amaterima, te svim zainteresovanim da se upoznaju sa pravilima sportskog raftinga. Pravo učešća na revijalnom takmičenju imali su isključivo prethodno registrovani timovi.

Na početku programa, direktor NP Biogradska gora Saša Jeknić pozdravio je sve učesnike koji su došli da se takmiče i posjetioce koji su imali prilike da pogledaju zanimljivu manifestaciju na Biogradskom jezeru.

- NP Biogradska gora pruža podršku svim subjektima koji imaju za cilju promociju prirodnih vrijednosti, akivnog odmora i boravka u zaštićenim prirodnim područjima - istakao je tom prilikom i pozvao sve ljubitelje prirode da uživaju kako u manifestaciji, tako i u prirodnim ljepotama Biogradske prašume.

Cilj programa je promocija prirodnih i turističkih potencijala Crne Gore, posebno NP Biogradska gora, rafting sporta i aktivnosti i rada Sportskog rafting kluba „Soko“.

- NP Biogradska gora pruža podršku svim subjektima koji imaju za cilju promociju prirodnih vrijednosti, te akivnog odmora i boravka u zaštićenim prirodnim područjima. Sportski klub „Soko“ je rafting klub u Crnoj Gori koji se isključivo bavi raftingom kao ekstremnim sportom u svim disciplinama Međunarodne rafting federacije (IRF), a takođe je organizator i utemeljivač brojnih ekoloških akcija na rijekama - ističu iz ovog nacionalnog parka.

Komentari: 0

Novi komentar