Planinske staze - značajna podrška razvoju turizma

Aktivnosti Montenegro Biznis Alijanse (MBA) su uvijek usmjerene na podsticanje razvoja biznisa u Crnoj Gori, u svim sektorima, posebno u sektorima od strateškog značaja za ukupan razvoj naše ekonomije.
Objavljeno: 30. 08. 2017 - 13:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tom smislu, prepoznati smo kao poslovna asocijacija sa specifičnim prijedlozima i aktivnostima koje pomažu unapređenju i razvoju biznisa u Crnoj Gori. Takva aktivnost MBA odnosi se i na prijedlog o izgradnji planinskih staza kojima bi se povezale sve opštine u Crnoj Gori.

Smatramo da za to postoje zaista realni uslovi. I što je posebno važno, sve te aktivnosti ne iziskuju neke veće troškove.

Po našem mišljenju, Crna Gora bi, u narednih nekoliko godina, mogla biti “prošarana” planinskim stazama koje bi povezivale sve opštine u Crnoj Gori, od primorja do sjevera. Zadatak svake opštine bi bio da te staze definiše i uredi sve do granica susjedne opštine i tako redom, na čitavoj teritoriji Crne Gore. Poznato je da na teritoriji svake opštine postoje, više ili manje, prohodne planinske staze koje su nekada korišćene za komunikaciju sa susjednim opštinama.

Pozitivni efekti od realizacije ovog projekta bi svakako bili dragocjeni i dugoročni. Sigurni smo da bi bio veliki broj zainteresovanih turista, ljubitelja prirode i planinarenja, koji bi imali priliku da na ovaj način “prokrstare” čitavom državom što je, rekli bi smo, samo po sebi bio kuriozitet. Brojni vidikovci i divni pejzaži bi ova krstarenja planinskim stazama učinila posebno interesantnim i primamljivim.

Sve to bi bio snažan podsticaj za preduzetnike i poslovne ljude, koji bi iskoristili takve pogodnosti za razvoj biznisa, kroz izgradnju odgovarajućih sadržaja turističkog tipa. Svi ti turistički objekti bi se snadbijevali poljoprivrednim i drugim proizvodima sa seoskog, odnosno ruralnog područja. Upravo ta sprega turizma i poljoprivrede je veoma bitna, jer bi podsticala razvoj ruralnog područja naše države.

MBA će u narednom periodu nastaviti aktivnosti u cilju otpočinjanja realizacije ovog projekta, koji bi mogao biti veoma značajan doprinos obogaćenju naše turističke ponude.

Komentari: 0

Novi komentar