POGLED IZ BEOGRADA: Anti-crnogorska i anti-NATO upotrebna vrijednost

Teško, da posle čitanja teksta Miroslava Lazanskog, novinara Politike i poslanika u skupštini Srbije i gledanja njegove autorske emisije “Na nišanu”, emitovane na medijima “Novosti” i “Radio Novosti” u političkom pakovanju ruskog propagandističkog portala “Sputnjik“, ne osjetite mentalnu mučninu i da se ne sjetite francuske poslovice, da je „Čovjek životinja koja pljuje“.
Objavljeno: 31. 08. 2017 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Mihailo TERZIĆ

Bezuspješna anti-crnogorska i anti-natovska kampanja i uzaludna podrška nasilnom rušenju vlasti u Crnoj Gori, u Lazanskom i tzv. stručnjacima za Crnu Goru, izazvalo je osvetnički nagon sa dozom ohole palanačke arogantnosti. Koriste lakejsku poziciju da Crnogorcima drže lekciju, ko su i šta su oni, i šta čeka Crnu Goru i njene “glavare” nakon ulaska u NATO.

Povod za javnu blasfemiju Crne Gore i Crnogoraca je bizaran: učešće predstavnika vojske i ministra odbrane Crne Gore na paradi povodom 26. godišnjice nezavisnosti Ukrajine. Za Lazanskog je to “bahat i neprijateljski potez Podgorice prema Rusiji”?

30lazanskiNije neprijateljski gest prema Rusiji: Autoru anti-crnogorske kampanje, gospodinu Lazanskom je poznato da je NATO alijansa odbrambenog karaktera i da predstavlja najači dobrovoljni vojni savez u svijetu. On takođe zna, da simbolično učešće vojske Crne Gore na paradi nije izraz nikakvog neprijateljstva protiv Rusije, kao što ni učešće Vojske Srbije na paradi u Moskvi nije bio nikakav akt neprijateljstva protiv SAD.

To je samo korektan odnos države Crne Gore prema vojnom savezu u koji je  zakonito i legalno pristupila. Crna Gora ima jasnu  dugoročnu političku i vojnu viziju i nema namjeru da tu orijentaciju bilo na koji načun kompromituje. Toj viziji i praksi, kada je u pitanju Crna Gora, je strana dvoličnost i kolebljivost začinjena balkanskim marifetlucima.

Ulaskom u NATO alijansu, ni crnogorskim „glavarima“ ni Crnoj Gori nije istekla „upotrebna vrijednost“, kako tvrdi Lazanski. Crna Gora nije roba. Crna Gora nije na prodaju. U njoj su ugrađene umne i fizičke vrijednosti mnoštva generacija u milenijumskom kontinuitetu trajanja  borbe za dostojanstvo i slobodu. Ta vrijednost nije tržišna, ni prometna ni upotrebna. A ni „glavari“ crnogorski se nijesu kupovali i prodavali, nijesu mijenjali kape prema osvajačima - kao neki.

56natoTračerska rasprava: U tračersko-piljarskoj nekompententnoj, veoma prizemnoj raspravi; doktora rokenrola i istoričara kvazi istorije gospodina  Rakovića, gospodina Reljića sociologa opšte prakse,  i audio sagovornika neutralnog, velikosrpskog rusofila Marka Milačića, rasuo se u javnost sopstveni mentalni škart na račun Crne Gore i Crnogoraca.

U lice javnosti pljusnuli su, sadržaj privremeno arhivirane ideološke matrice Velikog Zla, koji im je, uz odsustvo savjesti, blokirao objektivnu percepciju stvarnosti u Crnoj Gori. Učesnici rasprave „Na nišanu“ su pokazali nedostatak dostajanstva i bijedu etičnosti, što čovjeka čini „štetočinom ili tiraninom“. Razglabalo se o svačemu. Od Kolomba do Ukrajine, od velikosrpske oholosti do navodne ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

Crna Gora je nazvana antidržavom stvorenom tek 2006. godine a Crnogorci su proglašeni za konvertite koje treba da proučava  psihopatologija.(sic)

Izlazna strategija: Očigledno je, da je autor, kao spiritus movens ove kafanske pljuvačine na sve crnogorsko, pokušao, sa idejnim saputnicima, da opravda finansijski trošak  nalogodavaca, i da inatskim konstruktom pokušaju opravdati dosadašnji njihov neuspjeh ulaska Crne Gore u NATO.

Smislili su izlaznu strategiju, da crnogorskim „glavarima“ i Crnoj Gori poruče da će, kada su već primljeni u NATO, izgubiti svoju upotrebnu vrijenost, a da će Crna Gora, kao država, u jednom trenutku  nestati.

To je, već viđeni, palanački lijek za neuspjeh i glupost!

Valjalo bi da gospodin Lazanski odgovori kome je on sve bio upotrebna vrijednost, dok je radio u Zagrebu, dok se šlepao uz GŠ JNA, dok je cijenio dimenzije misica, a kome je sada, kada prima platu poslanika u parlamentu RS i kada se podanički udvara Putinu pljujući po Crnoj Gori.

terzicSada Lazanski sa “ekspertima” roni krokodilske suze, što Crna Gora nije pristala da postane primorska srpska provincija i što nije i ovog puta udarila šamar samoj sebi nego, navodno, “šamar zahvalnosti Rusiji”.

A činila je to Crna Gora više puta u prošlosti. Onda kada su joj nametali lažnu Majku i lažnu Braću, pa je u ime njihovih velikodržavnih i imperijalnih projekata, često, žrtvovala svoj interes, svoje ime i identitet. I ginula za lažno bratstvo i prijateljstvo. Na kraju, često bila zaboravljena i ignorisana.

Historia magistra vite i novi šamar samoj sebi, za Crnu Goru bi bio izraz istorijske nezrelosti. Naravno, da će oni koji su navikli na crnogorski mazohizam to tumačiti kao prijateljsko nevjerstvo a ne kao racionalan, promišljen i najbolji put za građane Crne Gore i crnogorsku slobodnu i bezbjednu državu.

Ne sjekira se godina Miroslav Lazanski, ni za crnogorsko čojstvo ni junaštvo, ni za prijateljstvo sa Rusijom, ni za trabunjanje o ratu sa Japanom. On svu golotinju sopstvene podaničke upotrebne vrijenost nudi, Putinu i Vučiću, kao neukusnu ponudu za, možda, novog ambasadora Srbije u Moskvi.

 

Komentari: 106

krsto popovic

31. 08. 2017 - 00:07

ne znam zasto se bavite uopste srpskim komentarima o CG jer svi znamo od koga najvece zlo dolazi
Neutralan

31. 08. 2017 - 02:41

Treba se baviti da ovi naši što su se prozvali Srbi iz Crne Gore vide što misle i o nama a samim tim i o njima komšije, naša braća najbliža.
Petrana Todorova Beograd

31. 08. 2017 - 05:05

Gospodine Krsto,to je tačno da ,,najvece zlo ''dolazi od nacionalističke politike ovoga puta iz Beograda.Ideja Velike Srbije nikada nije poražena pa ni onda kada je Crna Gora postala nezavisna .Ostali su recidivi u djelovanju SPC i 30 posto političkih Srba ili posrbica svejedno koji razaraju Državu! Šta po vama treba da podvijemo rep i da cutimo kao što ''snom mrtvijem spava'' DPS! A zašto cute?Pa zato što veliki dio ove partije dijeli njihova opredeljenja. Ko ne vidi da se ponovo nadvio crni oblak nad sudbinom Crne Gore taj ništa ne zna o politici,ako sami sebi ne pomognemo nece nam pomoci ni NATO ni Bog otac!Dok iz politike ne odu razni sekulici ,boskovici,radulovici (vlado radulovic)miliciitd nema nam spasa!
Srpko Veliki

31. 08. 2017 - 06:58

Ovi tekstovi na Analitici su jadna odbrana od kulminiranja velikosrpske agresije na CG. Ali, očigledno, po uzoru na žutu štampu doprinose čitanosti ovom portalu. Ma koga zabolje što priča jedan Lazanjski, Antić, Raković... psi su uvijek lajali kad karavani prolaze. Problem je što mi zapravo nemamo crnogorsku akademiju nauka, crnogorski istorijski institut, koji će biti perjanica u jačanju crnogorskog identiteta i protiv velikosrpstva. Problem je što mi na vlasti imamo stranku (Dps) čiji čelnici vode računa samo o svojem interesu, i koji postavljaju predsjednike "CG" akademije, "CG" istorijskog instituta, "CG" uprave za zaštitu spomenika kulture i drugih "CG" institucija. I, dok su karavani prolazili avlijaneri su lajali, ali i karavanski psi, reda radi.
Za saku ruskih dolara

31. 08. 2017 - 08:39

Covjek koji je bio clan oskurnih zirija, mjerio grudi i pozadine ucesnica na raznim takmicenjima za nekakve misice (sto su bili obicni paravani za prostituciju i trgovinu ljudima) sad nam prosipa pamet o globalnoj poltici, NATO i svjetskoj politici ?! O Milacicu i slicnim kompleksasima i zovijalnim tipovima ne treba trositi rjeci
СРБИ

31. 08. 2017 - 15:59

ЕХ ЈАДНИ СРБИ. УБИ НАС ПРОКЛЕТСТВО МАЛИХ РАЗЛИКА.!
Dalje od kuge

31. 08. 2017 - 20:24

Ubi vas prokletstvo velikog nacionalnog egoa, gena iz Azije, sumanutosti, iracionalnosti, prkosa , .....
NE TO

31. 08. 2017 - 00:59

U sve napisano moglo bi da se povjeruje da je bilo izjašnjavanja građana Crne Gore da li su za ulazak ili ne u NATO. Ovako oni na vlasti su za i to su sproveli, oni koji nijesu na vlasti neka ih pojede mrak. Pisnje Lazanjskog je jedan aspekt članstva sa vojnom alijansom, koji treba da zabrine svakog slobodarskog građanina, na koji treba odgovoriti argumentima ulaska u NATO. U ovom pisanjui nema ni jedan pozitivan argument, samo navijačke strasti.Dajte već jednom da znamo istinu o pristupanju Crne Gore ovom vojnom savezu.
Velika Šćepanova Beograd

31. 08. 2017 - 06:16

@NE TO. Vas ugrožava svako civilizacijko dostignuće i vama više niko ništa ne može objasniti .Ako vam iz ovog teksta nije sve jasno ,onda vašu pamet i svijest niko ne može izmijeniti ,ali morate poštovati zakone države u kojoj živite.O sudbini Crne Gore nikada neće odlučivati njeni protivnici iz prostog razloga zato što je više ne bi bilo ,pa zato nećete ni vi ,pribazdi đe si i budi miran!
Malo krupnija slika

31. 08. 2017 - 01:17

Kuda ide Crna Gora? Pa najprije da bi imala kontrolu svoje sudbine u svojim rukama obnovila je suverenost. Naravno u ovko globaliziranom i povezanom svijetu neminovno zavisimo i od drugih. Poenta je zavisiti od razvijenih demokratskih drzava. Upravo stoga Crna Gora slijedi ostale drzave kontinenta na kojem je, dakle NATO i EU. Od koga se uci ? Od pomenutih razvijenih drzava ne od autokratskih, korumpiranih, nacionalistickih sistema sa kojima ne zele ni druge drzave.
Milo

31. 08. 2017 - 01:19

Kakvi su pacenici ovi milogorci montenigersi, pa to je strasno!
Miljan Novi Sad

31. 08. 2017 - 06:19

@Milo.ĆUTI AVETINJO,JEDI TU GIBANICU I OKUPAJ SE PONEKAD,BAR DA LIČIŠ NA ČOVJEKA!
Expert

31. 08. 2017 - 10:46

Nema veceg od tebe......
Davai dengi bistra

31. 08. 2017 - 01:20

Toliko su jadni i cemerni Jadanski, Crnjacic i ostala iskompleksirana bratija da ih prosto treba ignorisati i pustiti da ih polako izjeda njihova sopstvena mrznja, zloba, zavist i pakost
Malo krupnija slika- I

31. 08. 2017 - 01:22

Crna Gora je bila poligon velikosrpskih aspiracija, poligon velikosrpskih brutalnosti, podvala, prevara, lazi, slicno jos nekim drzavama regiona, recimo BiH, Makedonija,... evo bar jedno stoljece. Sto nije dozivjela od Srbije? Imali smo podrivanje vlasti od Knjaza Nikola do danas. Imali smo pocinjene zlocine 1919 i kasnije, pokusaje nasilne smjene vlasti, propagandni rat, sataniziranje Crnogoraca, brutalno asimiliranje preko crkve, asistiranje drugim drzavama u rusenju Crne Gore, ... dopisite.
Malo krupnija slika - II

31. 08. 2017 - 01:26

Srbija je jedinstvena drzava regiona ako ne i sire. Jedan od notornih nacionalizama poznat u svijetu po zlu. Zemlja sa ogromnim i osjetljivim nacionalnim egom iz kojeg se radjaju ili sa kojim su povezane sve srpske psihoze, paranoje, histerije, agresivnosti, iskljucivosti i simplificiranje svijeta oko sebe. Srbija je drzava koja jedan rat nije propustila u regionu a izazvala je mozda i vecinu. I kad imate srpsku manjinu u drzavi i ovakvog susjeda to se moze zvati losa sreca i zahtjeva vjeciti gard, vjecitu strepnju sto ce sljedece ucinit, zahtjeva imati zastitnika u razvijenim civilizovanim drzavama da bi se opstalo u takvim okolnostima.
lakoca zlocina

31. 08. 2017 - 01:30

Sa kojom lakocom Srbija ulazi u ratove sa svojim susjedima, i bivsim Jugoslovenskim sunarodnicima ! Sjetite se 90-ih: Slovenija, Hrvatska, genocid u Bosni, rat na Kosovu i umalo rat u Crnoj Gori. Proslo je 20 godina i evo u oktobru smo imali pokusaj izazivanja krvoprolica i gradjanskog rata u CG. Da sve je inicirano, finansirano i organizovano iz Moskve ali zasigurno ne bez znanja i pomoci dijela drzavnih struktura Srbije, SPC, pojedinaca, jasno zajedno sa najekstremnijim vidom srpstva onim u Crnoj Gori
kuč

31. 08. 2017 - 07:23

tako je, zamislite ljude koji lažu sebe i druge kako je Kosovo jos uvijek dio Srbije iako je potpisom Predsjednika te iste Srbije povucena sva vojna i policijska armada sa te teritorije . U ratovima kad prepustis teritoriju to znaci da si je izgubio a kod njih nije oni zazmure i zamisljaju kate ( borba sa nevidljivim neprijateljem ) i uvijek pobijede . Tako i kod drugog svjetskog rata oni zmure i zamisljaju kako su četnici i Draza Mihailovic oslobodili Srbiju ,sad zamisljaju kako je Crna Gora mala jadna i naikakva jer im je tako lakse ,ali kad otvore oci uvijek ih zapljusne istina ,mi smo slobodarski narod koji ne da na sebe ni Srbima ni Turcima ni Rusima ni Njemcima ni Talijanima ni nikom ko pokusava da nas sputa . Crnogorci ne ljube lance to je maxsima nasa jos dok su pojedini bili u lancima ,nas put je EU sa razvijenim drustvima a Lazanjski i drustvo moze do vijeka da zamisljaju kate a kad progledaju vidjet ce da su izgubili .
Zoran Beograd

31. 08. 2017 - 01:30

Miroslav lazanski covek za sve rezime.
Srpstvo u CG

31. 08. 2017 - 01:31

Onaj ko se nadje u poziciji da mora napraviti kompromis sa velikosrbima glada Golgotu ispred sebe. Treba li navoditi primjere u zadnjih 30 godina sirom bivse Jugoslavije. Ako je iko do sad uspio da im ugodi i da ih pacifikuje koliko toliko to je Crna Gora. Ali ne bilo koje velikosrbe nego one iz Crne Gore, najzesci, najmilitantniji, najekstremniji, najprkosniji i najdestruktivniji dio srpstva na ovoj planeti. Kako napraviti kompromis sa pamecu, mentalitetom, ideologijom, nazovite to kako hocete, kojia ne zeli ovu drzavu, ali ne samo drzavu nego ni ovaj kontinent, koja osim dvije druge drzave i jedne religije ne respektuje nista na bijelom svijetu? Ovo ej istinski problem sa njima, mnogo siri i kompleksniji nego li napravit kompromis oko himne, zastave i slicno.
Srpstvo iz CG - I

31. 08. 2017 - 01:34

Da li ste culi ovaj jedinstveni soj ekstremnih Srba iz CG da su nekad bili na strani ove drzave, bilo kad , a da ne govorimo slucajeve kad su interesi Srbije ili Rusije u pitanju. Jedini princip na kojem baziraju svoje stavove jeste "biti protiv drzave CG, a za Srbiju ili Rusiju". Sve je iz ovoga izvedeno. To je narod koji nije civilizacijski sposoban da pravi kompromise, narod iskljuciv, crno-bijel i na kraju spreman na nasilje. Sloni su neistinama,poluistinama,perfidnim intrigama ali i nasilju,ali ce jasne dokaze o vlastitoj krivici ili krsenju zakona ubrzo predstaviti kao normalnost, a ako treba zakone nece priznati jer ih oni nisu donijeli ili postoje "visi moralni zakoni" od drzavnih. Skloni su i logickim vratolomijama. Ako ih neko pita sto ce im vlast u drzavi koju nece,precutace i podici jos jacu galamu na vlast da se glas logike ne cuje.

NS

31. 08. 2017 - 09:32

"To je narod koji nije civilizacijski sposoban da pravi kompromise, narod iskljuciv, crno-bijel i na kraju spreman na nasilje." - Šovinisto idi na lečenje, bolestan si u predelu mozga...
Deki

31. 08. 2017 - 10:20

Najviše zaboli istina! Da stvarno hoćete da se pogledate u ogledalo vidjeli bi da je Srpstvo iz CG-I u pravu!
NS

31. 08. 2017 - 15:41

Bravo botovi...
?

31. 08. 2017 - 16:51

A ti se jos koprcas ?
NS

01. 09. 2017 - 09:05

Crnogorski nacionalizam nije nacionalizam i crnogorski šovinizam nije šovinizam. Problem je samo srpski, ostali su ok, jel da? Hitno na remont neokorteksa da krenete. Ti prvi botiću mali...
Izvor ratova

31. 08. 2017 - 01:38

Posto je aktualno i za ovaj clanak: 1. Prvi srpsko-turski rat (1876) 2. Drugi srpsko-turski rat (1877-1878) 3. Rusko-turski rat (1877-1878) 4. Srpsko-bugarski rat (1885) 5. Prvi balkanski rat (1912-1913) 6. Drugi balkanski rat (1913) 7. Izazvan (Prvi svjetski rat) (1914-1918) 8. Božićna pobuna (1919) 9. Drugi svetski rat u Jugoslaviji (1941-1945) 10. Desetodnevni rat (1991) 11. Rat u Hrvatskoj (1991-1995) 12. Rat u Bosni i Hercegovini (Magnum Crimen) (1992-1995) 13. Kosovski rat I NATO intervencija(1998-1999)
Lazanski

31. 08. 2017 - 01:47

Dok je Lazanski iz Zagreba pisao clanke tehnicke prirode, materijal kompajliran iz strane stampe i izvora JNA o oruzju po svijetu, geostrateskim relacijama, dakle striktno vojna teorija sa materijalom iz JNA izvora, u uslovima ex-YU sistema niko nije mogao ne primjetiti nego ni naslutiti ono u sta ce se ta osoba pretvoriti 20-30 godina kasnije u Beogradu. Jednostavno receno, kako se JNA transformisala od armije bratstva i jedinstva bivse YU u procetnicku rusilacku armadu pod komandom Beograda, analogno se preobrazio i Lazanski. Zajedno sa srpskim nacionalizmom, po prirodi stvari ide neobjektivnost tj pristrasnost, idealiziranje Rusije i antizapadni sentimenti, naprijateljstvo prema ostalim ex-Yu drzavama gdje posebno mjesto kao vjecita meta srpskog nacionalizma figurira CG. Potom prirodno ide nisko pospdivanje inferiornih, frustriranih provincijalaca, pokusaj teskog usiljenog humora osobe bez smisla za humor, odvratno vrijedjanje ili pljuvanje, ... dno ako ovo mozemo smatrati novinarst
SDP

31. 08. 2017 - 01:52

Nevjerovatna je nesenzibilnost, nezainteresovanost Rankove stranke za sve nasrtaje koji dolaze iz Srbije i Rusije u zadnjih par godina. Rekao bi prije kooperacija sa eksponentima te politike u CG kao sto je DF ali i ostatak antidrzavne opozicije, kooperacija u pokusaju da se oni dovedu na vlast i time sasvim sigurno blokira put CG u NATO ali i u EU. Ironija je da oni koji nastoje dovesti cetnike na vlast koji sa njima dijele lokalnu vlst pricaju o opasnosti po drzavu od ove vlasti. Mozda i postoji ali ovdje govorimo o proporciji rizika o uticaju Rusije, Srbije koji SDP ne zeli da vidi,Bili su prinudjeni zbog odliva glasaca da pomenu DF, Rusiju, ali kad god su ih pomenuli zapravo je to bila kritika DPS a ne njih.
Niki

31. 08. 2017 - 22:36

Problem Crne Gore nije ni Rusija, ni Srbija, već domaća peta kolona. Bez njih bi spomenute države bile krezubi lavovi. Ali, s lokalnoga nivoa petokolonaši ne mogu načinjet nikakvu upadljivu štetu, sem onda kad im centralna vlast gleda kroz prste. Dakle, podpuno pogrešno tumačiš stavove SDPa. Mogao bi SDP bit rezolutniji, ali bi korist bila nikakva. Razumjeli su da je DPS, koji drži vlast, neuzporedivo veća štetočina od opozicionoga DFa. DF ima nazadne ideje, ali bez kapaciteta da ih provede. Prijete praznom puškom, što su u SDP dobro razumjeli i podržali DF, kako bi petokolonaši bili na okup i kako bi se znalo što smjeraju.Ali, s njima dijelit državnu vlast može samo neko ko je vesla sisao.
Nikola H. Novi

31. 08. 2017 - 02:48

Treba da se zna što misle o nama i što zbore naša braća Srbi. Kako smo im odjednom najdalji i najgori, sve govori da smo im braća samo dok imaju interesa. A vi braćo naša Crnogorci što se poistovječujete sa ovakvima i sličnima u pamet se! Ne dozvolite da vam ovakvi mržnjom zatruju mozak. Prije svega smo svi ljudi.
Srbin CG

31. 08. 2017 - 07:06

Braća sa vama Crnogorcima da s e ja pitam nikad, za vijek vjekova , nikad!Takvi smo kakvi smo, po vama najgori i eto.Bjezite od nas ka od kuge i ne zovite nas bracom.
MNE

31. 08. 2017 - 07:32

A kakva braća sa vama ne dao mi Bog takve braće. Dobro si rekao, guba! Ni komšije, a ne braća!
SRbin CG

31. 08. 2017 - 10:14

Slazem se sa tobom.Vidis kako se brzo slozismo.
hit00

01. 09. 2017 - 02:23

Sta ti je ???? brate.....SRbin CG
Marko

31. 08. 2017 - 02:54

Da to je ta priča koja se ponavlja želeći da laž postane istina... Evo su se počeli pitati zašto nema Duklje u istoriji Srbije u udžbenicima i Zetskog kralj Mihajla... Zamislite pitaju se zašto nema, pa jednostavno nema jer je to istorija Crne Gore a ne Srbije. Ko oće neka baci oko na tekst: http://www.opanak.net/prvi-srpski-car-nije-bio-dusan-silni-jos-pre-nemanjica-u-xi-veku-ova-srpska-dinastija-dala-je-prvog-cara/
Treba ga ignorisati

31. 08. 2017 - 05:49

Ne treba se trošiti na njega. Neka sije mržnju. Srbija drugo nije ni zaslužila. Žnjeće pošast kao i uvijek i nije mi žao. Srbija se polako urušava dok jača SPC i uticaj Rusije. Rusija od Srbije pravi vojni logor, zato je Miroslav tako aktuelan. To je jedna moralna gromada, no sve što je tako veliko i ne mora lijepo da miriše, treba se zaapitati od kakvog je materijala
Ada no šta

31. 08. 2017 - 07:07

Milo je od naboljeg materijala po tebi.
Vasojevic

31. 08. 2017 - 06:59

Govoriti o tzv anticrnogorstvu , i to iz Begrada , nekako ne pije vodu.Terzicu, bjez ovamo u Crnu Goru, ne pati se i ne premučaj gore po Beogradu.Aj ovamo jadan!
Gospava Radova Beograd

31. 08. 2017 - 07:59

@Vasojević. Glavna karakterna osobina posrbljenog Crnogorca kada izgovara najveću glupost ,to izgovara sa takve olimpiske visine kao da saopštava poslanice Sv,Petra Cetinjskog.!Vasojević kao što obično radi svaki primitivac odmah svaki problem personalizuje i zamjera Terziću što govori o anticrnogorstvu iz Beograda ,pa mu preporučuje da "se ne muči nego ga poziva da dođe u Crnu Goru" Savaki pravi Crnogorac brani dostojanstvo svoje države ma gdje se nalazio ,a Vasojeviću vama je lako vi nema šta da branite jer ga očigledno nemate!
Vasojevic

31. 08. 2017 - 11:10

Gospava, očigledno nijeste shvatili poentu mog komentara.Drugo, vidim da vam vrijedjanje na nacionalnoj osnovi dobro ide.Živite u Beogradu a vrijedjate pripadnike tog naroda, ma gdje oni da zive.Posrbljeni Crnogorac je jako glupa sintagma koja ne znači ama baš ništa.Hoćete da kazete da u Cnoj Gori nema Srba i da nikad anijesu zivjeli? Svako iole pismen i obrazovan će vam se smijati.Srba je bilo i biće ih u Crnoj Gori vazda i zadovijek, na vašu žalost gospodjo Gospava.
Neutralan

31. 08. 2017 - 11:49

Vasojeviću, Srba je bilo u pravu si. A ko su to autoktoni Srbi đe su oni nastali, koja su prva plemena ako kojeg grada nastala? Tebi možda i jeste teško jer su Vasojevići bili Brda, pomalo divlje pleme u koje je civilizacija kasno došla. Genetski ste sigurno bliži narodu koji je živio od kamenog doba do danas na podrućju CG. Recimo prosjek visine Crnogorca je znatno veći od prosječnog Srbina. Mislim da je to dovoljno da ne pričamo o kulturološkim, društveno-socijalnim i ostalim karakteristikama. Još da dodam recimo P.P. Njegoš za života nije kročio na teritoriju Srbije, tako da valja se vazda preispitat, možda ti je otac ili đede neđe pogriješio, nije ni čudo jer SPC i danas regrutuje perfidno sav narod u Srpske nacionaliste.
Vasojevic

31. 08. 2017 - 12:21

Kad pomenu NJegosa, odakle je Njegos dosao na Njeguse? Drugo, manastir Djurdjevi stupovi u Beranama star je 804 godine i podize ga Prvoslav , sinovac Stefana Nemanje u sred Vasojevicaa.Raska , generlano Srbija je uviuek bila prisutna na ovim prostorima.Tako je, ovo su bila BRda a vi ste bili Crna Gora.I SV: Petar Cetinjski je pravio razligu izmedju BRda i Crne Gore, a i Stega kao prvi pravni akt u Cg pravi takodje razilku u svom tekstu.Drugim rijecima, sa Crnom Gorom i Crnogorcima, na sreću nemamo ništa zajednicko osim sto zivimo u istoj državi.Opet na žalost našu.
Gospava Radova Beograd

31. 08. 2017 - 15:45

@Vasojević Gospodine kažete mi da nijesam shvatio poentu vašeg komentara ni još me optužujete da vrijeđam Srbe .Nije tačno ni jedno ni drugo.Srbe poštujem a posrbice prezirem.Vaša "poenta " je uvijek glupost ili laž,ovoga puta je i jedno i drugo. U Crnoj Gori vjerovatno ima Srba ali zanemarljiv broj ,posrbica nažalost ima mnogo i mogu vam reći najviše vas preziru upravo Srbi ,što je normalno jer niko ne cijeni izdajnike.Vasojeviću nije lako odgovoriti obavezama svoje istorije i biti dostojan slavnih Vasojevića ,Mojsija Zečevića ,Miljana Vukova ,Gavra Vukovića ,Đenerala Vešovića i ostalih vasojevićkih junaka koji su natopili svaki pedalj crnogorske zemlje krvlju za njenu slobodu.Učini nešto od sebe nemoj takav ići kroz svijet i tada ćeš poentirat!
BA

31. 08. 2017 - 07:02

" A ni „glavari“ crnogorski se nijesu kupovali i prodavali, nijesu mijenjali kape prema osvajačima" Koliko je kapa promijenio Djukanovic?Od komuniste, velikosrbina, napada na dubrovnik pa do ekstremnog Crnogorca"..Terzicu, ti mislis da smo kratke pameti?
Miluša Đokaševa Beograd

31. 08. 2017 - 07:29

@BA. Ja gospodine BA ne mislim da ste kratke pameti ,uvjeren sam da je uopšte nemate i vašie vizije ne idu dalje od periferije" sela BA"!...gdje se nekada rađala vaša idologija zla.Vama ne smeta Đukanović da je sve to radio što navodite ,nego vam smeta što je stvorio nezavisnu i slobodnu Crnu Goru!Vaš vaginalni karakter jedino je usmjeren na zlo i trovanje mržnjom i lažima svega čega se dočepate a najviše samog sebe.Vaš jedini neprijatelj je vaša ideologija zla i nećete mu pobjeći ,iako bi vam najiskrenije željela da se spasite.Sada ću da vam "pregasim"jedino što umijem !
BA

31. 08. 2017 - 13:52

Milisa..eto koliko ne poznajete Crnu Goru.Ne radi se o selu Ba u Srbiji.BA su registarske tablice za grad Berane.
N

31. 08. 2017 - 14:17

A ti misliš da su BA grad, interesantno.
Ivangrad

31. 08. 2017 - 14:46

je bio grad! A Berane je selo.
Montenegrina

31. 08. 2017 - 08:13

Tom mrzitelju Crne Gore Lazanjskom je istekla upotrebna vrijednost,trošili ga mnogi od Milosevica na ovamo pa sad mora da dobro laje nebi li ga ko čuo!A Miloševićevi jos vladaju,samo mijenjaju fizionomiju,to je očigledno.No nas vise brinu ova naša pascad sto ko lutalice idu za njima a svoga doma nemaju ni tamo ni vamo.
96997

31. 08. 2017 - 08:27

Da je u CG.bolja ekonomska situacija narod nebi imao potrebe za nacionalizmom.Brinuo bi dje ce na zimovanje ili birao destinaciju koju zeli da posjeti.Nasi politicari izvrgavaju narod sprdnjom od "politike" ko je sta napisao ili rekao.Pogotovu L.M.za koga ni u Srbiji nemaju lijepo misljenie.Novinari su produzena ruka vladaoca ovog napacenog (postenog)naroda kojem je ostao jos jedino fb.da moze nesto da kazeNema vise ratova sad vam isprazne novcanik pa muci se do zadnje kapi krvi.
Ubli

31. 08. 2017 - 09:24

Srbi su od vazda najveci neprijatelni CG
m

31. 08. 2017 - 09:59

Ne da su Srbi najveći neprijatelji CG, nego su i jedini..
TTT

31. 08. 2017 - 10:22

Tačno!
Neutralan

31. 08. 2017 - 11:54

Najveći su ovi koje je regrutovala SPC i oprala im mozgove, oni su najbučniji jer žele da dokažu sebi nedokazivo, u potpunoj kontri sami sa saobom, a to nije baš lagano stanje uma, tu je svaka misao podmazana zlom. Neka nam je Bog upomoć i samo da se ne svadimo jer smo svi iz iste države. Da smo malo složniji ova država bi bila raj za sve. Ovako gospodo Crnogorci što sebe nazivate Srbi iz Crne Gore, zahvaljujuci vama ova vlast se nikad nece promijeniti.
danilo s.

31. 08. 2017 - 09:30

Ono sto je zaista opasno - za svaku demokratiju - pa i u CG, jesu tzv. "filteri baloni" (Filter bubbles). Ako pretpostavimo da najedukovaniji dio gradjanstva koristi internet za dobijanje informacija, posebno politickih, - onda tzv. " filteri" (Google, i sl.) serviraju citaocima ono sto se njima najvise dopada, sto najvise traze po web-u. Time se u velikoj mjeri suzava prostor za kriticko misljenje (za koje je potrebno "cuti i drugu stranu") i gradjani se razvrstavaju prema svojim sklonistima, i slicnim misljenjima. To je identicno, i u CG, i (znatno vise) u Srbiji? U CG imamo citaoce koji citaju naci-smece na IN4S, portale SPC i ostale velejsrpske medije, i citaoce koji prate ostale portale. Jaz izmedju te dvije grupe se neminovno siri. Bas kao i netolerancija i sovinizam. Komentari i na ovom sajtu pokazuju koliko su suprostavljeni i daleki stavovi velejsrpski orijentisanih i ostalih gradjana. Toliko da se opravdava cak i veleizdaja drzave kao “moralan cin”? Dug veljesrpstvu?
Sava Jozova Beograd

31. 08. 2017 - 09:52

@danilo s. Ne sumnjam uopšte u vaš pošten stav i patriotizam, ali stavovi šovinista i velikosrba su fašizam koji je po definiciji zlo! A SVAKO ZLO JE BESMISAO i sa besmislenostima i zlom nema polemike to treba spriječiti kako to svaka država radi. To Crna Gora ne radi nego je srpski šovinizam učinila demokratskim pitanjem i sada neprijatelji države koji ugrožvaju Ustavni poredak, kažu da su ugroženi.To nije dokaz njihove snage to je dokaz slabosti države.
danilo s.

31. 08. 2017 - 10:35

Sava Jozova Beograd, Ne vidim mnogo razlika u vasim stavovioma sa mojim komentarom. Naravno, tesko je na ogranicenom prostoru izloziti kompleksne pojmove i pojave. U CG ima puno Srba lojalnih i svom narodu ali, istovremno, i drzavi u kojoj zive (CG). Za razliku od ekstremnih veljesrba ciji je klero-fasizam uperen direktno protiv drzave CG. Slazem se da je vlast isuvise pasivna prema klero-fasistickom zlu . Oni (kao i Tramp) neuspjesno izjednacavaju dvije neuporedive stvari. Dokaz zabrana CPC da obavi sluzbu na Njegusima. To je kapitulacija pred zlom (SPC). Vjerovatno misle da im se to, trenutno, politicki isplati? Medjutim, plasim se da ce racun za tu tolerantnost netolerantnosti biti skupo placen? Najstrasnije je sto i nasa "gradjanska opozicija" (posebno URA) ne vidi zlo u otvorenoj subverziji DF-a. Naziva ih "uglednim parlamentarcima" -paragonima demokratije? I sa njima planira da osvoji vlast?
URIN patriotizam

31. 08. 2017 - 20:42

Postovani Danilo, jasno da URA (gradjanska?) vidi I razumije sto DF radi. Tolerisu jer su im interesi drzave daleko ispod nekih drugih bas kao I njihovom osnivacu (Vijesti)
Milika

31. 08. 2017 - 09:48

Ja da sam neko ko voli istinski svoju drzavu i da zivim u drzavi koja konstantno na drzavnom planu pljuje,blati i napada moju drzavu i njen identitet i integritet,vratio bih se u svoju drzavu da zivim u njoj pa makar nemao hljeba da jedem. Ne bih koristio benefite te drzave i iz udobne i koformisticke pozicije pisao pamflete,tekstove i saopstenja. Pravi,iskreni i istinski patriotizam Terzicu,Bebo Kapicic,Jovanovicu jeste da se vratite u Crnu Goru pa da se ovdje borite za njen boljitak zrtvujuci svoj komfor i komoditet. Istinske ljubavi bz odricanja i zrtve nema,to je jasno kao dan i zato mislim da vasim pisanijama ne dokazujete apsolutno nikome i nista. Ja sam zivio na zapadu i vrato sam se mozda pomalo i iracionalno na pet puta manju platu i skromnije uslove ovdje ali ovdje je moje srce,moja domovina i zelim ovdje da ulazem i svoje znanje i svoje vrijeme i sve svoje da bi moja Crna Gora postala veca,bolja i ljepsa i da bi mi djeca ovdje rasla a nisam iz Beograda slao dopise.
Simana Pavlova Beograd

31. 08. 2017 - 10:45

@Milika .Gospodine Milika ,šta to vi činite za Crnu Goru više od nas brojne crnogorske zajednice koja živi u Beogradu i Srbiji.Vi ste jedan najobičniji crnogorski demagog ,četnik u duši ,pa i nije čudo da nemate poštovanja za ono što su radili brojni crnogorski intelektualci.TERZIĆ NE PIŠE PAMFLETE NEGO VISOKOINTELEKTUALNE analize jedne patologije od koje mi se čini da i vi nijeste pošteđeni.Šta tebe boli k....gdje mi živimo ,I NAMA NIKO NIŠTA NE POKLANJA NEGO ŽIVIMO OD SVOGA RADA..Čisto sumnjam da će tvoje znanje poboljšati nešto u Crnoj Gori i smanjiti kukavučluk koji je tamo postao model vladanja i ponašanja.Mi u Srbiji živimo kao Crnogorci ,a ne kao tranje đe trećina stanovništva izdaje sopstvenu državu.Ućuti da te više nijesam čula !
Patriota

31. 08. 2017 - 13:27

Aferim ti ga Simana Pavlova, muški mu ga odgovori! Nije se ognjište crnogorsko ugasilo da po njimu može svako …. Sojski je čojski, a nadasve junački braniti sen, svoj narod i državu od nasrtaja onih koji bi je lagumisali i yanavijek pokopali
Petruša Tomaševa

31. 08. 2017 - 19:17

Bravo Sime
danilo s.

31. 08. 2017 - 11:26

Milika, Razumijem vas ali, mislim da vas sud nije korektan. To sto pomenuti zive u Beogradu ne umanjuje kvalitet njihovih kriticnih tekstova (ako ga ima?). Thomas Mann , Herman Hesse, isl. su pisali ostre kritike Hitlerovog (njemackog) nacizma iz Amerike, odnosno, Svajcarske. Zasto bi eliminisali kvalitetne tekstove i stavove Crnogoraca iz Beograda (koji vole CG) samo zato sto tamo zive? Ne vjerujem u ukidanje slobode govora - iz bilo kojih razloga.
Milika velim ti ....

31. 08. 2017 - 14:37

Vasi rezone imaju malo veze sa racijom Zapada. Ako neko napada moju drzavu a ja zivim van nje imam dvije opcije: da prestanem bit patriota ili da se vratim u nju. Pretpostavljam da je I prva opcija prihvatljivija slijedom logike. A zasto vas iritiraju komentari onih koji salju patriotske poruke iz van CG ? Imam utisak da je ovo , prije no moralna strana pravi razlog vasih zamjerki. Od kad je svijeta I vijeka ljudi odlaze iz svoje zemlje u svijet.Nisu li I kosmopolitizam tih ljudi, pogled iz svijeta, strani jezici pomogli sirem razumjevanju problema, njihovom prezentiranjyu u svijetu I ko zna kakvoj jos pomoci za koju vi ne mozete znat. To sto nagadjate ko su ti ljudi kakvi su im stavovi a zatim ovakvi nezreli silogizmi govori o vasoj frustriranosti njihovim patriotizmom I to vam izbija iz svakog komentara
moderator

31. 08. 2017 - 14:52

Gospodine moderator, malo prije napisah jedan komentarkao odgovor Miliki, sasvim pristojan. Zasto ga niste objavili ?
-

31. 08. 2017 - 15:26

ili izbrisite ili ostavite kao prigovor mojoj preranoj optuzbi :)
Najljepse molim da se objavi

31. 08. 2017 - 15:05

Gospodine Milika, komplimenti za vasu reputaciju kod moderatora ovih poruka. Nije mi objavio jedan komentar,mada sam ga smatrao pristojnim. Htjedoh reci, vase rezonovanje da bi se neko trebao vratiti u svoju drzavu ukoliko zivi u jednoj koja ima neprijateljske odnose prema njoj. Postoji vise aspekata ove poruke. Jedan je da je rezon anahron, ili dinarski, malo iskljuciv i tvrdoglav. Ukoliko bi ga primjenili po svijetu izazvali bi nevidjenu migraciju stanovnistva. Da li ovo, sa malim modifikacijama vazi i za Srbe iz CG ? Dalje, narocito je antipaticno: "pa makar nemao hljeba da jedem" i podsjeca na tzv. Brankovo korjenje.Ali ono sto je indikativno jeste sljedece: "Ne bih koristio benefite te drzave i iz udobne i koformisticke pozicije pisao pamflete,tekstove i saopstenja".Gospodine, benefite?Ja zivim u inostranstvu i dajem drzavi u kojoj zivom onoliko koliko mi i ona daje.Zasto potcijenjujete te ljude?Ili je jednostavno vasa iritiranost uzrokovana sadrzajem "pamfleta,tekstova i saopst
izvinjenje moderatoru !

31. 08. 2017 - 15:24

Izvinjavam se moderatoru ... ipak je objavio sve komentare.
CG

31. 08. 2017 - 10:04

Umjesto komentara, jedna nedavna Vučićeva izjava: "...uskoro ćemo DOSTIĆI nivo plata u Crnoj Gori..." . Što bi to, braćo Srbi, ne krepasmo od gladi, kako ste nam svojevremeno prijetili i prognozirali, nego vi to za nama kaskate? Boljeg "pogleda iz Beograda" od ovoga ne treba. Srbi su ugroženi samo u svojoj Srbiji, i to od strane sopstvene političke elite, lopova koji sebe zovu biznismenima i, naravno, od klerofašističke SPC, kojoj je novac i moć na prvom mjestu. Ova naša domaća sitna srpska boranija, poput Mandića i ostalih, samo se bore da i oni što čupnu, na račun naroda koga navodno brane. Jadovi.
SRbin CG

31. 08. 2017 - 10:21

Ako je tako a jeste , treba biti iskren sto se tice zarada da su bolje u CG.Medjutim, sto idete ka tom mrskom Beogradu? Tmao je gore.Idite u Zagreb, Tiranu, Pristinu, Sarajevo, itd.Srbija je propala, a kud cete tamo?Tamo su vaša braća!
CG

31. 08. 2017 - 10:43

A, što je, Srbine iz CG, da nijesam što slagao? Ne čini mi se da jesam. Ako vam smetaju ti što se dovukuju gore, evo rješenja: prestanite da svaku crnogorsku mizeriju časćavate pozicijama i sinekurama, čim izrazi spremnost da pljune na Crnu Goru i sve crnogorsko. Neće vam više dolaziti. I tačno ti je to: Srbija je, brale, propala. Nažalost.
Crnogorac CG

31. 08. 2017 - 11:14

Samo u Srbiju isključivo idu ove posrbice crnogorske. I to samo u Srbiju. Ona im je i istok i zapad. Mi Crnogorci nemamo taj problem. Podjednako volimo i Sarajevo i Zagreb i Skoplje i Ljubljanu. I da se razumijemo. Volimo i Beograd, ali nijesmo nešto ludi za njim i možemo mu želju trpjet!
BA

31. 08. 2017 - 12:31

Nijeste ludi za Beogradom, neće biti da je tako.Evo.Marovic je lud za Beogradom.MIma Karadzic je isto poludio za Beogradom.A tu je Sergej Ćetković, pa ANndrija Milosevic i jos mnogi.Što ne potraze srecu u Zagrebu, Tirani, Skoplju , Pristini, da malo budu ludi i na tu bandu.
Crnogorac CG

31. 08. 2017 - 14:08

Hahahaha... ti sve nabroja čistokrvne posrbice. Pitaj ih redom što su po nacionalnosti. Ako ti ijedan kaže da je Crnogorac ja ću ti se javno izvinuti. I oni i skoro 99% "naših" u BG su posrbice, Srbi crnogorskog porekla ili crnogorci srpskog porekla itd.
danilo s.

31. 08. 2017 - 11:29

SRbin CG - A sto vi ne idete u Rusiju?
Crnogorac CG

31. 08. 2017 - 11:57

A, đe je to?
Srbin Cg

31. 08. 2017 - 12:37

Glupo pitanje.Mi smo rodjeni u Crnoj Gori, i zasto bi isli bilo kud ako nam se ne ide.? Da li nas to vi vajni demokrato i građaneru tjerate?Zar nije Cg kako vi gradjaneri volite reci multi-kulti i ostalo? Ima mejsta za sve , valjda? Ići ćemo gdje je nama volja i na zapad i na istok, jer slboda kretanja je valdja dozvoljena u CG.MOzda vi Danilo imate neke druge ideje, kao sto su ih imali Hitler, Pavelic , Tudjman?Izajsnite se slobodno.
danilo s.

31. 08. 2017 - 15:04

Srbin CG - Izgleda da se nijesmo razumjeli. Sto se mene tice, neka svako ide tamo dje mu je bolje.
Srbin cg

31. 08. 2017 - 19:32

E to je vec korektan odgovor.Uvijek cu korektan odgovor podrzati makoliko se ne slagao sa vama.Odgovori kojo sadrzea uvrede na racun nekog naroda su prostacki.Dobro bi biloi da osudite taj govor mrznje jer vidim da se cijeni vase pisanje ovdje.Osudite rjecnik tipa cetnici posrbice protjerivanja isl.Siguran sam da ce i ekstremi sa srpske strane upodobiti svoj vokanular ako naidju na pozitivan primjer.
danilo s.

31. 08. 2017 - 23:02

Srbin CG - Uvijek se trudim da postujem sagorvornike i da izbjegnem uvrijedljive rijeci. Zelio bih da se svi tako ponasaju jer to je jednin nacin da istinski razgovaramo. A da razgovaramo moramo. Ako mislimo dobro ovoj drzavi, nasim sugradjanima - i nasoj djeci. Zato podrzavam vas poziv na pristojnost i na izbjegavanje nepotrebnih uvreda.
hit00

01. 09. 2017 - 02:43

podrzavam i ja korektnost eto ti si posrbica ja sam crnogorac i sta nam fali SRbine
Neutralan

31. 08. 2017 - 12:05

Hvala Bogu više ne moramo do Beograda da bi uspjeli u životu iako je to bio cilj u SFRJ, ojačati Beograd i prikupljati sve inteligentne ljude iz CG da se školuju gore i polako ih asimilovati. Naša đeca sada mogu studirati u CG ali isto tako i u Berlinu, Ljubljani, Londonu, Zagrebu, Barseloni, Rimu i svim razvijenim evropskim gradovima. Trebaće vremena da stasaju nove generacije jer sada smo stvarno tropa, većina generacije koja se pita u društvu trenutno je na zapadu, to su oni koji su pobjegli iz zajedničke države dok je Milošević vršio teror po EX YU.
jajare

31. 08. 2017 - 10:23

Tesko onom koga brane i zastupaju bivsi vojni bezbednjaci,politicari u vojsci,nacelnici domova armije i slicni.U vrijeme bivse JNA casni oficiri,majstori struke i profesionalci zvali su ih jednim imenom jajare.Na svaku kombinaciju nosili su vojne cipele.Bili su zaprska svakoj corbi od Vardara pa do Triglava.Izuzev rijetkih pojedinaca dno dna...
Muž Janice Matove-Beograd

31. 08. 2017 - 10:56

@jajare Gospodine jajaro ne znam koja ti je namjera bila da se ovako neoprezno istovariš.Stalno se ponavljaš u komentarima i kao pravi filozof palanke ili mrvaljević siješ zlobu koja će te pojesti.Odavno si otkriven ,a nije te bilo teško ni prepoznati.
prosto nevjerujem

31. 08. 2017 - 11:24

Da Vi gospodine mozete biti bilo ciji muz.Jednostavno zato sto nemate m..a.Zato ste i izabrali posao koji ste radili.Nego vidim da i dalje kao nekada otkrivas.Spijunas.Najgora ljudska osobina.Bojim se da ceses gdje Vas ne svrbi.
Muž Janice Matove Beograd

31. 08. 2017 - 12:11

@prosto nevjerujem.Gospodine jajaro,čuvaj to mjesto u Elektroprivredi Srbije,ostavi Crnogorce na miru.Vodi računa ipak ti nijesi nizašta jedino možeš da špijuniraš Crnogorce što ipak loše radiš ,znamo da sa tobom nijesu zadovoljni!
Ispred hotela Moskva

31. 08. 2017 - 13:12

Svaka ti je zivotna procjena bila pogresna.Nemam veze sa Elektroprivredom Srbije.Ti to jednostavno ne razumijes.Ko je rodjen da puzi ne moze letjeti.Negdje tamo kad zaladi,recimo oko 19.00 muz Janice Matove neka povede Simanu Pavlovu,Savu Jozovu,Milusu Djokasevu,Gospavu Radovu,Veliku Scepanovu i Petranu Todorovu ,neka dodju svi zajedno da probaju dobar duvan.
:)

31. 08. 2017 - 19:15

A chu, "svaka" drska dinarska bitanga voli da generalizuje. Pa uvreda za uvredom, gdje vise smisao recenice nije bitan. Pa onda, jedna obavezna izlizana seljacka izreka I na kraju ulicna vulgarnost I eto ti potret stereotpne seljacine dinarsko-srpske privinijencije - ko iz knjige "101 crnogorskog srpstva" grupe autora iz CG (Koprivica. Lakic i jos neki)
Milika

31. 08. 2017 - 12:06

Poštovani g.Stojanoviću, Da nije možda malo pretenciozno porediti jednog Mana ili Hesea sa bilo kim od autora na ovom portalu? Apsolutno sam za slobodu govora,naravno, i upravo iz tog razloga i pišem svoje mišljenje. Za razliku od crnogorske manjine u Beogradu za koju sam vrlo dobro upućen i upoznat sa opusom i dometom njihovog djelovanja na zaštiti crnogorske baštine,lično sam, što kroz donacije svoje fondaciju koju sam lično osnovao u Frankfurtu,a što kroz na desetine tribina i tv emisija afirmisao Crnu Goru sa svim njenim potencijalima i osobenostima i sav svoj rad i kapital u to uložio a ako će polemika da nam se svodi na to da sam ja "četnik" zato što sam iznio svoje mišljenje onda ovo nije ona Crna Gora nezavisna i slobodoumna o kojoj sam godinama sanjao i u koju sam došao da nastavim započeto. Hvala na vašoj ličnoj pristojnosti u komentaru.
Bicevanje mrtvog konja

31. 08. 2017 - 14:27

Trazi se alternative. Alternativa je poenta I nije na vidiku. Nadam se da ne mislite ovaj rusko-cetnicki konglomerat nazvati alternativom. Dolazimo do kvadrature kruga, da je ovoj vlasti jedini pravi opponent opcija koja ne zeli drzavu I ne zeli ovaj continent. Ko je kriv sto jedna normalna proevropska, patriotska, gradjanska alternative ne postoji. Ovo je za diskusiju a ne bicevanje mrtvog konja tj uzaludne konstatacije da ovo nije CG koju smo zeljeli. By the way, ovo nije svijet koji sam je zelio.
I ovo ...

31. 08. 2017 - 14:45

Gospodine Milika, nijeste razumjeli Danilovo poredjenje. Za jednog intelektualca je vise nego ocigledno da Danilo nije poredio mentalne potencijale Mana I Hesea sa komentatorima na ovom forumu, nego je dao primjer kritike fasizma od drzavljana jedne zemlje iz inostranstva. Dakle htio je reci: "Sta je ovdje neobicno?" Sto se tice vaseg skromnog hvalisanja, kao sto vidite niko od nas to ne praktikuje iako smo pomalo I sami dopriniejli da CG opstane.
danilo s.

31. 08. 2017 - 15:14

Milika, Izgleda da me nijeste dobro razumjeli? Ili sam ja bio nejasan u pisanju? Naravno, da nijesam uporedjivao nase komentatore sa T. Manom i H. Heseom. Samo mi nije bila prihvatljiva vasa teza da pravi patrioti moraju da se vrate u svoju zemlju da bi imali pravo da kritikuju (ako sam vas dobro shvatio?). Cijenim vas licni gest ali to nije pravilo , niti primjer, kojeg svi treba da slijede. Sticajem okolnosti poznajem neke od osoba koje ste pomenuli i znam da su veliki patriote. Nije njima lako da - u Beogradu - budu Crnogorci. Nadam se da sam, ovog puta, bio jasan? Pozdrav.
Muž Janice Matove-Beograd

31. 08. 2017 - 15:23

@Milika. Gospodine Milika ,vi znate da ste četničina ,ali mislite da nijeste! Kako vas nije sramota da iznosite iznosite sudove o nečemu o čemu pojma nemate ovoga puta o crnogorskoj nacionalnoj manjini u Beogradu.To su ljudi koji su godinama dali odlučan otpor u "mračnim vremenima "srpskog nacionalizma rizikujući mnogi od njih i gole živote.Prvo nacionalno udruženje osnovano je u Beogradu 1992 GODINE. Milenko Perović , Veljko Radović ,Mihailo Terzić, Beba Kapidzić,Mirko Zečević ,Vukota Babović ,Marko Kljajević Mišo Radović i dr.svojim stalnim istupima u javnosti ukazivali su na pogubnost nacionalizma i branili dostojanstvo crnogorske nacije.Svi su bili aktivni učesnici u obnovi države ,pola redakcije Crnogorskog književnog lista bili su ljudi iz Beograda.Sloboda govora ne podrazumijeva da lupetate,mada ako vas to čini srećnim nastavite .
Niki

31. 08. 2017 - 22:07

"Što ga brani kad ga neodbrani?" Jednostavno, bilo je neozbiljno, baš kao što i dan danas neozbiljno postavljaju crnogorsko nacionalno pitanje. Glede toga želio bih podvuć jednu istinu koju svi previđaju: Nije Crna Gora dobila ime po Crnogorcima, već upravo obrnuto! Od nastanka Crne Gore Crnogorci su bili njezini (slavenski) nastavatelji, bez obzira na korijene. Također, Crnogorci nijesu odviše religiozni i pravoslavna dominanta posljedica je okupacije od strane pravoslavne dinastije Nemanjića. I pored toga postojali su i danas postoje Crnogorci katolici i Crnogorci muslimani. Uporno zagovaranje stava da su Crnogorci pravoslavci, nije ništa drugo do održavanje duha veljesrbstva u Crnu Goru, za neka buduća vremena i buduće prilike. Baš kao i smiješna, ali opasna tvrdnja da u CG "obitava" srbski jezik. Pristajanje na to vodi državu u nestajanje.
Ne branim da sanjate ali ...

31. 08. 2017 - 12:20

Veliko se nezadovoljstvo i zloba nakupila u ovima sto sanjaju velikosrpski san. Probudite se. Bice vam lakse kad na javi shvatite da je to bio samo jedan neostvarljivi san. Opustite se. To je zatvoren slucaj. Stalna napetost je stetna za zdravlje.
nn

31. 08. 2017 - 12:37

Crna Gora kroz povijest većeg zla od velikosrba i agresivne, ekspanzionističke velikosrpske politike doživjela nije. Ako država Crna Gora misli opstati kao samostalna i suverena država, neko mora stati na put SPC-u i agresivnoj velikosrpskoj politici, jer s njima civilizovanim načinom ne ide (dokazano na slovenskom, hrvatskom i bosanskom primjeru.).
[email protected]

31. 08. 2017 - 13:48

Ove komentare o Crnoj Gore koji dolaze od Lazanskog (Lažanskog) i njegovih saboraca treba prezizati i ne komentarisati. DA JE VJEČNA CRNA GORA !
Muž Janice Matove-Beograd

31. 08. 2017 - 15:28

[email protected] Gospodine nekoliko komentara dolazi od( mrvaljevića),a ostali su od lazanskog.Za ovoga u zagradi imamo i dokaze.
Pitanje Miliki

31. 08. 2017 - 15:32

Gospodine Milika, ne mogu se oteti utisku da vam je cilj dolaska na ovaj forum bio licna iritiranost komentarima i zamjerke komentatorima, prije no zainteresovanost za temu I komentarisanje nje same. Onaj dio koji se odnosi na vase patriotske zasluge mi se cini samo "amortizer" za napade na neke istaknute komentatore na ovom portal. Ili mi se samo ucinje ?
Guest_28528

31. 08. 2017 - 15:44

NA DIO VASOJEVICA JOS JE JAK TURSKI UTICAJ IAKO SU IH CRNOGORCI DAVNO OSLOBODILI
Vasojevic

31. 08. 2017 - 23:00

Samo mi reci kad ste to nas olsobodili? VI?Kamo sreće da nam nijeste nista pomagali.Veća bi prava imali da smoostali pod Turcima.
Guest_52077

31. 08. 2017 - 15:50

SRBINE , SAMI CE TE SEBE OCERATI
Ćalasan

31. 08. 2017 - 17:14

HOMO SAPIENSU, kojo je pročtao ono što je Lazanski napisao i preslušao raspravu "Na nišanu"i ko je u dobroj namjeri pročitao komentar I KO POSJEDUJE ELEMENTARNE PRINCIPPE POŠTENJA,,nije potreban ni nacionalni ni vjerski identitet da ocijeni sramno javno ruganje jednoj državi,jednom narodu i naciji.. . Ne morate biti Crnogorac, dosta je da ste Čovjek i da ovo društvo pljuvača u ime tzv.nauke i poltike,smjestitite među ljudski pijesak bez ljudskih osobina. Ta ološ nijesu Srbi i uvrijeđeni nijesu samo Crnogorci,oni su OLOŠ koja vrijeđa Čovjeka bilo koje nacije i vjere.Sprdati se sa državom zbog toga što im nije uspio državni udar,očigledno da je izazvao bumerang kao moždani udar,zbog morbidne i anticivilizacijske zamisli.
Banjo

31. 08. 2017 - 21:01

Pisanje Politike nije ništa neobično.Sve je to već viđeno.Nađu ljudi za pare neku bitangu,proglase ga novinarom ,a on počne da bljuje.Lazanjski je samo karikatura od Mile Štule.Sjećate li se Mile Štule.?Mislio sam, da se takvo đubre nikada neće javiti .Kad ono matrak.Može i veći katolik od Pape.Platiš pa klatiš, što bi rekao jedan popa iz SPC.Oni Ruse mogu da uregnu za svoju manitu stvar ,a kamo li jednog prevaranta.Sve im je uzalud.Razumijem ih,bolesnici imaju pravo da bolesno razmišljaju.
izorni rudonja beogracki

11. 09. 2017 - 09:48

"gospodinu Lazanskom je poznato da je NATO alijansa odbrambenog karaktera" _-----_________________________________ Mikaile vidim da si cojek u godinama inace bi ti nesto rekao .
Novi komentar