Četiri "zdrave namirnice" za koje nutricionisti tvrde da su bačen novac

Možda će vas iznenaditi koje se sve namirnice prezentuju kao zdrave, a nutricionisti tvrde da baš i nisu. Donosimo ti četiri zapravo nezdrave namirnice koje bi trebala izbjegavati:
Objavljeno: 31. 08. 2017 - 22:06 Promjenite veličinu teksta: A A A
Cetiri zdrave namirnice za koje nutricionisti tvrde da su bacen novac

Voćni jogurti Jogurt je odličan izvor proteina i kalcija, ali Isadora Baum, autorka programa Live for You Now Coaching kaže kako je najbolje kupiti običan jogurt i dodati svježe voće ili med. Neki industrijski proizvedeni voćni jogurti sadrže količine šećera kao i slatkiši. Radije potroši svoj novac na kupnju grčkog jogurta te napravi svoj voćni jogurt.

Dresing za salatu Kupovni umaci za salatu u bočicama sadrže visoko procesuirana ulja, šećere i vještačke boje, kaže Megan Roosevelt, osnivačica The Healthy Grocery Girl Cooking Showa na YouTubeu. Najbolje bi bilo da od maslinovog ulja, sirćeta i začinskog bilja sama napraviš dresing za salatu. Ne samo da ćeš sačuvati svoje zdravlje, nego ćeš uštedjeti i svoj novac.

Proizvodnjom sokova gubi se većina dobrih vlakana i iz nje proizlazi šećer. Iako jedan sok može sadržavati više vrsta voća ili povrća, bilo bi bolje da pojedeš cijelu voćku zbog više hranjivih stvaro koje sadrži.

Bezglutenska procesuirana hrana Dijetetičarka Samantha Lynch kaže kako nema potrebe da kupuješ bezglutensku hranu ako nemaš celijakiju ili ako nisi netolerantna na gluten. Svakako bi trebala izbjegavati industrijsku hranu iz vrećice ili kutija.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar