Na 97% kupališta kvalitet morske vode K1 klase

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 30. do 31. avgusta pokazali su da je na 97% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 3% kupališta bio K2 klase, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.
Objavljeno: 05. 09. 2017 - 14:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Analiza je pokazala da je u opštini Ulcinj, na svih 16 kupališta voda bila kvaliteta K1, kao i na svih 12 kupališta u opštini Bar. U opštini Budva, od ukupno 27 kupališta na kojima se prati kvalitet mora, voda je bila K1 klase na njih 26, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase. U opštini Tivat voda je na svih 9 kupališta bila K1 klase, dok je u Kotoru od ukupno 15 kupališta na njih 13 voda bila kvaliteta K1, a na 2 kupališta kvaliteta K2. Analizama je potvrđeno da je na svim kupalištima u opštini Herceg Novi kojih je ukupno 21, voda bila odličnog K1 kvliteta“, rečeno je iz JPMD.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

Komentari: 1

Mišo

05. 09. 2017 - 18:58

Braćo Crnogorci nemojte se zavaravati nego se za sledeću turističku sezonu bolje pripremite. Ove godine su svi iz moje porodice, bili smo na 3-4 plaže od Rafailovića do Kotora, imali ozbiljne stomačne probleme. Voda je bila veoma prljava. Ova merenja možda važe na današnji dan kada nema ni 30% turista kao početkom avgusta.
Novi komentar