Dikićevo ,,spontano fotografisanje“

Bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić juče je u nastavku svoje odbrane, a odgovarajući na pitanje tužilaca i advokata, saopštio da se „spontano“ fotografisao ispred zgrade Skupštine i te je snimke „spontano“ poslao Aleksandru Sinđeliću.
Objavljeno: 08. 09. 2017 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ispričao je da je sa prijateljicom Kristinom Hristić čiji je konspirativni nadimak Nikola prošetao do Delte da preuzme telefon koji mu je, kako kaže, poklonio Sinđelić. Dikić je ponovio da je imao četiri telefona a njegova prijateljica Kristina dva... Iako tvrdi da njegovi telefoni nijesu radili, to ga nije spriječilo da koristi aplikaciju google maps prilikom dolaska u Crnu Goru. I pored šest telefona na raspolaganju Dikić preuzima telefon od Velimirovića za koji tvrdi da nije znao da je kriptovan.

Na pitanja tužioca Saše Čađenovića kazao je da je troškove povodom puta u Rusiju snosila kompanija Skanoil, a da su ljudi iz Rusije koji su ga pozvali da dođe platili troškove laboratorijskih nalaza. Istakao je i da nikako nije mogao prema navodima optužnice postati član kriminalne organizacije februara 2016. godine jer tada nije ni poznavao Sinđelića.

- Ja nikada, pa ni u oktobru nisam postao član nikakve kriminalne organizacije. Sva ova konstrukcija djeluje smiješno, a žalosno je što ja to proživljavam - odgovorio je Dikić. On je tvrdio da za Milana Kneževića, Andriju Mandića i Demokratski front nije ni čuo do hapšenja u Crnoj Gori.

- Za Demokratski front sam čuo u Specijalnom tužilaštvu, prije toga nisam ni znao da ta partija postoji. Ne mogu stvarno da se sjetim da li sam 16. oktobra čuo za Demokratski front. Mislim da je DF pominjan u razgovoru ali ne mogu da se sjetim - odgovorio je Dikić. On je dodao da su ga kasnije pitali da li je telefon trebalo da dostavi Andriji Mandiću, ali on tada nije znao ko je on.

- Predamnom, makar da se sjećam, u razgovoru sa Tužilaštvom nije pominjano ime Milana Kneževića. Njegovo ime sam saznao isto kad i za Mandićevo, kada sam pristupio sredstvima informisanja – pojasnio je Dikić. Pojašnjavajući razlike u izjavama koje je dao pred sudom i tužiocem Dikić je kazao da je nakon hapšenja u Tužilaštvu rekao svega čega se sjetio u tom trenutku.

- Prilikom davanja izjave bio sam u teškom zdravstvenom stanju i to je bilo više na nivou razgovora. Ja ne znam šta sam kontradiktorno rekao u odnosu na moju odbranu pred sudom. Detaljnije sam govorio zato što sam se izjašnjavao prateći navode optužnice i da dam odgovore na sve ono što me tužilac pitao - pojasnio je on.

Naveo je i da tužiocu nije rekao da mu je Sinđelić ugurao novac u ruke za kupovinu ljekova jer ga to nije ni pitao a u tom trenutku on je to smatrao nebitnim.

- Nekada nebitne stvari postanu bitne, a vama su nebitne pa ih ne pamtite – pojasnio je on. (Pobjeda)

Komentari: 1

NEVEROVATNO

08. 09. 2017 - 21:09

DJENERAL POLICIJE,HOCE DA DRZI GOVOR NA MITINGU A NEZNA KO GA ORGANIZUJE,NEZNA ZA DF , UPLEO SE U NEGOLICNOSTI IZ KOJIH SE VIDI DA LAZE I DA JE UMJESAN U POKUSAJU DRZAVNOG UDARA.
Novi komentar