Najbolji učesnici Ljetnjeg vojnog kampa u posjeti Ministarstvu odbrane

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, primio je danas u Ministarstvu odbrane najuspješnije učesnike Ljetnjeg vojnog kampa za mlade, koji je održan u drugoj polovini jula, u jedinicama Vojske Crne Gore u Kolašinu i Pljevljima.
Objavljeno: 08. 09. 2017 - 14:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

U posjeti Ministarstvu boravili su Isidora Marković i Matija Grdinić, učenici SMŠ „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu, Dimitrije Vlahović, učenik Gimnazije „Stojan Cerović“ u Nikšiću, Imran Nurković, učenik  Gimnazije „30. septembar“ u Rožajama, Živko Maraš, učenik podgoričke SMŠ „Mirko Vešović“, kao i Lejla Tiganj, učenica Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana, koja je Ministarstvu poslala posebno nadahnuto pismo, inspirisano iskustvom na Kampu.

Marković, Grdinić i Vlahović, kao troje najboljih, boravili su nakon Kampa u Nacionalnom centru za obuku kadeta „Frimley Park“ u Londonu, u organizaciji Ministarstva odbrane Velike Britanije, a Nurković i Maraš na Ljetnjoj školi „Planeta u tvojim rukama“ na Ivanovim koritima, koju je organizovala  NVO PRONA (Montenegrin Science Promotion Foundation).

Volkov je zahvalio srednjoškolcima što su svojim držanjem i vladanjem omogućili da  Kamp zaživi, te na pravi način shvatili, doživjeli i promovisali časni i uzvišeni vojni poziv.

0809mod2

Naši srednjoškolci istakli su oduševljenje iskustvom na Kampu, o čemu najbolje govori to da je većina njih izrazila namjeru da nakon srednje škole konkurišu za neku od vojnih akademija u inostranstvu sa kojima sarađuje Ministarstvo odbrane. Oni su zahvalili i na izuzetnim nagradama, boravku u britanskom Nacionalnom centru za obuku kadeta, kao i Ljetnjoj školi na Ivanovim koritima.

Potpukovnik Živko Rakočević je istakao da je Kamp bio neponovljivo i izuzetno iskustvo i za starješine VCG koji su bili angažovani na njemu, a Tiganj je pročitala svoje pismo Ministarstvu. 

Na ovogodišnjem, drugom Ljetnjem vojnom kampu za mlade, učestvovalo je 30 srednjoškolki i srednjoškolaca iz Crne Gore. Cilj ovog značajnog projekta Ministarstva odbrane je da se mladim ljudima, kroz segmente vojne obuke, razvijanje timskog duha, discipline i liderskih sposobnosti, ali i sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima i druženje, približi vojni poziv.

Komentari: 0

Novi komentar