ZLOČIN U PODGORICI: Ubice zapalile auto i nestale

Ivan Nedović (34) iz Podgorice ubijen je juče u centru grada u 12 sati i 48 minuta u lokalu kod objekta „Auto Zeta“ u Ulici Vaka Đurovića, dok je njegov poznanik i sugrađanin Milić Minja Šaković (30) teško ranjen. Na njih dvojicu dok su sjedjeli u lokalu nepoznati napadač je, iskočivši iz zaustavljenog automobila ,,bmw“, ispalio tri rafala.
Objavljeno: 09. 09. 2017 - 06:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nedović je preminuo u Urgentnom centru, ubrzo nakon što je dovežen, a Šaković je hitno operisan, ali nije imao povredu ni jednog vitalnog organa i njegovo stanje je, kako kažu iz Kliničkog centra, stabilno. Zadržan je na Odjeljenju digestivne hirurgije pod jakim policijskim obezbjeđenjem. Nekoliko sati kasnije, policija je u mjestu Donje Mrke u Piperima pronašla zapaljeni automobil ,,bmw“ i automatsku pušku, najvjerovatnije tipa ,,kalašnjikov“. To otkriće potvrđuje prve pretpostavke da je akcija bila brižljivo planirana, da je postojala jaka logistika za likvidaciju, da su počinioci imali pripremljeno vozilo za bijeg i više pomagača.

Snimak

Snimak sa nadzornih kamera, u koji je Pobjeda imala uvid, otkriva hladnokrvnost zločina koji je očito duže pripreman: vidi se kako maskirani suvozač izlazi iz sivog „bmw“, dolazi do lokala i za manje od deset sekundi ispaljuje tri rafala iz automatske puške kroz staklo objekta. Nakon toga, trčeći ulazi u automobil koji, ne mnogo velikom brzinom, se udaljava ka Vezirovom mostu. Sve se odigralo zastrašujućom brzinom: od kako je izašao iz automobila, sasuo kišu metaka u Šakovića i Nedovića i uskočio u vozilo proteklo je svega – osam sekundi.

99im1

Pripremanje terena

U ovom zločinu, prema procjeni stručnjaka iz bezbjednosnih službi, učestvovalo je više osoba, najmanje četiri koje su pratile kretanje ključne mete – Milića Minje Šakovića - a kasnije pomogle egzekutoru i njegovom vozaču da se izgube u nepoznatom pravcu. Prvi rezultati istrage ukazuju da je meta napadača bio Šaković, čije ime je od ranije poznato istražiteljima. Sumnja se da je profesionalna ekipa pratila kretanje Šakovića jer je, ubrzo nakon što je on sjeo u lokal da razgovara sa Nedovićem, stigla zločinačka ekipa.

Izvori bliski istrazi tvrde da je Ivan Nedović stradao jer je sjedio sa Šakovićem za istim stolom. Prema operativnim saznanjima policije, Nedovića je života koštalo to poznanstvo sa drugom iz kvarta Zagoriča. Ivan Nedović, sin vlasnika ,,Auto Zete“ nije bio sklon nekim incidentima, važio je za gradskog momka koji se nije nikome zamjerao, nije bio umiješan u prljave poslove niti ima dosje u policiji. U pravcu Nedovića i Šakovića ispaljena su tri rafala i više od dvadeset metaka što ukazuje na namjere ubica da se osiguraju i ne ostave šansu žrtvi da preživi.

Povrede

Ipak, Šaković je preživio pukom srećom, jer pored osam metaka koji su završili u njegovom tijelu, nijedan mu nije oštetio vitalne organe. Prema saznanjima Pobjede, Šakoviću je probijena plućna maramica a jedan metak je zakačio karlicu. Očevici iz Kliničkog centra kažu i da je bio svjestan kada je dovežen u bolnicu i da je, nakon operacije, pokazao pribranost.

O njemu, pored ljekara Kliničkog centra, 24 sata brinu i policajci, kako bi se osigurali da se ubice neće vratiti da dovrše posao. Iako policija nema identitet osumnjičenih, sigurna je da je motiv napada sukob zavađenih klanova iz Kotora.

 

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 7

Sony

09. 09. 2017 - 07:17

Zali te boze Ivane.. nasao si se na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme...nista bolje nije hodalo ovim gradom od tebe...laka ti crna zemlja...
Jasno je,

09. 09. 2017 - 08:20

Da neko ko ima debele pare sve ovo fonansira?
sucurko

09. 09. 2017 - 08:57

Vazda mi je rahmetli nana , rahmet joj dusi, govorila sinko kloni se loseg drustva. Poslusao sam je i evo jos hodam alahovim putom.
Sovereign

09. 09. 2017 - 11:57

Мени "ретроградном и назаднадном" је чудно, како сваки трећи дан, неко настрада у криминалним обрачунима, у европској и НАТО држави са развијеним институцијама а посебно ефикасним судством (што имамо част да пратимо на ТВу).
POMIRENJE

09. 09. 2017 - 12:15

Sto se ,ne ide na pomirenje tih klanova ?Stradaju nevini. vidimo da je preraslo u OSVETU. Treba se naci autoritet ,koji ce pozvati kumove sjesti za sto I ici na POMIRENJE. Culi smo njihovu filozoviju "glava za glavu".
sjeverni vjetrovi

09. 09. 2017 - 22:26

svecrnogorski novac od ino kredita infuziran u privilegovani yug stvorio je javašluk na kamenjaru I oko njega.Sjeveru moj još si mi draži I dobro mi stoj.
borislav radovic

12. 09. 2017 - 15:34

zali boze za mladoscu ovog neduznog covjeka..prvi korak u namjeri da se konacno uhvate ubice na djelu neka bude da policija javno objavi broj tel.na koji ce se prijavljivati upotreba vatrenog oruzja..neka taj broj bude 1(jedan) na svim mobilnim i fiksnim mrezama. Svi gradjani se moraju edukaovati da posmatraju okolo sebe.Od brzine prvog javljanja sve zavisi.
Novi komentar