Dirljivim porukama poznati se oprostili od Smokija

Brojne poznate ličnosti regiona oprostile su se od glumačke legende Ljubiše Samardžića, koji je u 81. godini, nakon teške bolesti, preminuo u petak u Beogradu.
Objavljeno: 10. 09. 2017 - 08:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zajedničku fotografiju sa objavila je zvijezda bivše države, Lepa Brena.

- Jednom, odlazi svako putem svog života, na rastanku samo srce kaže: „JA ĆU SE VRATITI...“. Hvala ti za svaki minut smijeha, radosti i za sve ono što ćemo pamtiti! Zbogom legendo! Počivaj u miru! - oprostila se ona od Samardžića stihovima naslovne pjesme serije „Vruć vetar“.

- Pamtićemo ga po vedrom i pozitivnom duhu koji je uvijek donosio na snimanje. I upravo sam to i naučila od njega - da glumac nosi energiju cijelog seta - rekla je za Blic Katarina Radivojević.

O dragom kolegi, kojem su glumile bivše supruge u seriji „Policajac sa Petlovog brda“, riječi hvale imale su i glumice Neda Arnerić i Svetlana Ceca Bojković.

- Bio mi je jedan veliki prijatelj koji me je podržavao kada mi je bilo najteže. Mnogo mi je teško što je otišao tako veliki glumac: balkansko glumište je izgubilo nezamjenjivog glumca. Ali kada izgubite nekog ko vam je prijatelj, onda je to druga priča. Ljubiša je bio izuzetno mudar čovjek i strpljiv sa svojim prijateljima i kolegama. Naučila sam kako da se ponašam u ovom poslu zahvaljujući njemu - rekla je Arnerić za Blic.

- Nažalost, izgubili smo još jednog velikog glumca naše kinematografije koji je uz Batu Živojinovića obilježio jednu epohu našeg filma i serija, kasnije kao reditelj, umjetnički stvaralac. Jedino što nam je ostalo, a to nije malo, je njegovo djelo koje je zabilježeno na filmskoj traci i serijama, tako da ćemo imati mogućnosti da ga se sjećamo kroz uloge. Bio je odličan partner. Igrali smo u nekoliko serija, a posljednje što smo radili je „Policajac sa Petlovog brda“. Bio je izuzetno vrijedan čovjek, vedroga duha, pun energije - rekla je Svetlana Bojković.

Hrvatski glumac Rene Bitorajac objavio je na svom Facebook profilu fotografiju sa filmskog seta, na kojoj kao devetogodišnjak glumi uz velikana jugoslavenske kinematografije.

- Otišao je predivan glumac! Velika mi je čast da sam igrao s njim, pa makar i sa samo 9 godina. RIP Ljubiša Samardžić - napisao je Bitorajac.

Emotivnom porukom od Samardžića se oprostio i bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić.

- Neka te Bog Dragi nagradi za svaki osmijeh koji si nam poklonio za vječnost i podari mir tvojoj duši... odrastati uz tvoje uloge i poslije dijeliti s tobom vrijeme, druženje, scenu... bila je radost i nagrada to osjetiti i doživjeti - napisao je on.

Zajedničkih susreta i radosti druženja sa Samardžićem prisjetila se i hrvatska pjevačica Nina Badrić.

- Jedan od najboljih ljudi koje sam imala čast upoznati. Svako ljeto u omiljenom nam Dubrovniku sretali smo se i pričali o životu, ljubavi, odnosima. Bio je moj gost na prvom koncertu u Sava centru u Beogradu. Kada sam ga ugledala u publici bila sam presrećna, a čitava dvorana je legendarnog Smokija pozdravila ogromnim aplauzom. Bili ste veliki gospodin, prekrasna, jednostavna i skromna duša. Nezamjenjiv. Počivajte u miru Božjem. Čuvali vas anđeli - napisala je Nina uz fotografiju sa Straduna na kojoj je u društvu Ljubiše i njegove supruge Mirjane.

Izvor i foto: T portal/Cropix/Zoran Kusalo

Komentari: 0

Novi komentar