Završen 11. Petrovac Jazz Fest, Mihajlović: Nastavljamo sa programima i tokom zime

Jedanaesto izdanje Petrovac Jazz Festivala završeno je sinoć koncertom pijaniste Milana Petrovića i njegov kvarteta, a prvi nastup u Crnoj Gori iskoristio da publici u klubu tvrđave „Castello“ prezentuje autorski rad sa četiri albuma.
Objavljeno: 11. 09. 2017 - 14:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

- U proteklih deset veoma aktivnih dana, imali smo razne radionice, projekcije filmova, ljetnju školu džeza, performanse, body street art, izložbu slika... Održano je više od 35 koncerata na različitim lokacijama u Petrovcu, Budvi i Kotoru. Imali smo nastupe uličnih svirača, kao i dobar odziv posjetilaca - kako u dnevnom, tako i u noćnom programu. Oni su uživali u svemu što je festival ponudio, a mnoge smo uspjeli prijatno da iznenadimo – istakao je direktor festivala Vinko Mihajlović.

Kako je kazao, već polako počinju pripreme za 2018. godinu.

- Nema odmora. U novom izdanju festivala biće više programa, što svakako znači više obaveza, ali ćemo svakako uticati na bolji kvalitet – dodao je on.

Direktor Petrovac Jazz Festivala posebno je ponosan na saradnju sa festivalom Nisville, čiji su promoteri bili u Petrovcu tokom festivala, a publika je mogla da uživa u izložbi fotografija „Carski rez“ Dušana Mitića Cara te koncertima dva niška benda- „Jayus Jazz“ i „Benny Brickmann“.

- Od ove godine saradnja sa Nisville-om je na odličnom nivou, a već sljedeće vodimo muzičare iz Crne Gore da se predstave tamošnjoj publici. Nadamo se da ćemo uspostaviti saradnju i sa drugim festivalima iz čitavog svijeta - kaže Mihajlović.

Prema njegovim riječima, misija promovisanja džez muzike ne staje, iako je festival završen.

- Imaćemo aktivnosti tokom jeseni, zime i proljeća, pa već sada pripremamo te manifestacije. Biće dosta iznenađenja. Petrovac Jazz Festival tim već nastavlja sa pripremama za naredni period, a prvi program imaćemo za dvadesetak dana – najavljuje Mihajlović.

Foto: Petrovac Jazz Festival

Komentari: 0

Novi komentar