Demokrate: Šest lokalnih funkcionera DPS-a su strani državljani

Demokrate Crne Gore odgovorile su danas na napade Demokratske partije socijalista povodom sve većeg broja njihovih članova kojima se provjerava da li imaju druga državljanstva osim crnogorskog.
Objavljeno: 11. 09. 2017 - 16:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ističući kako se DPS „potpuno izbezumila od neprekidne serije poraza koje im nanosi najperspektiviji politički subjekt u Crnoj Gori“, Demokrate navode kako u tome ne prezaju „da preko svojih udbaških i medijskih najamnika plasiraju gnusne izmišljotine i podmeću kukavičja jaja“.

- Kao odgovor na još jedan udbaški napad na funkcionere Demokrata mi opet ponavljamo: to su notorne neistine i gnusne podmetačine. Vladimir Jokić i Mijomir Pejović su državljani Crne Gore, i nijedne druge države, što nije slučaj i sa funkcionerima Demokratske partije socijalista. Dali smo vam priliku da kažete ko su javni i partijski funkcioneri DPS-a koji protivzakonito posjeduju državljanstvo još neke države, međutim, odgovor je izostao. Pošto vi ćutite, mi nastavljamo da ih otkrivamo i obavještavamo javnost – ističu iz ove stranke.

Demokrate podsjećaju da seu „počeli od Pljevalja“ i saopštili da je Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, s sada Direktor d.o.o. „Čistoća“, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd. Prema riječima Demokrata, Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, je državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo. Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, takođe je državljanka Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Bihaću i da je Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća“ u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, u Beogradu.

- Danas nastavljamo sa Herceg Novim, te s tim u vezi obavještavamo crnogorsku javnost da je: Stevan Koprivica, direktor JUK „Herceg fest“, koji je bio četvrti na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Voždovcu, u Beogradu, i Nevena Keković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi, koja je bila šesta na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Zemunu, u Beogradu. Na današnji dan imamo situaciju da su, šest lokalnih funkcionera iz DPS-a, strani državljani. Pitamo se šta MUP, Tužilaštvo i kriminalistička policija čekaju da formiraju predmete protiv, sada već šest visokih funkcionera DPS-a, a bili su i više nego promptni i agilni kada je trebalo formirati slučajeve protiv funkcionera Demokratske Crne Gore, Mijomira Pejovića i Vladimira Jokića, iako je Jokić podnio dokaz da je državljanin Crne Gore, i nijedne druge države. Gospodo iz MUP-a, Tužilaštva i kriminalističke policije, kako biste dokalazi da niste u služi DPS-a, već da nezavisno i nepristrasno obavljate svoj posao, pozivamo vas da odmah pokrenete odgovarajuće postupke na osnovu objava u medijima i protiv visokih funkcionera DPS-a iz Pljevlja i iz Herceg Novog. I na kraju, još jednom pitamo organizovanu kriminalnu grupu da li će objaviti imena i ostalih visokih funkcionera u DPSu koji su na današnji dan državljani stranih država? Nadamo se da ćete posle ovih današnjih informacija uspjeti da se „saberete“ i oporavite, a nakon toga da objavite imena vaših visokih funkcionera koji su strani državljani. Ako i dalje budete skrivali te informacije i napadali nase funkcionere, mi nećemo biti lijeni i nastavićemo da obavještavamo javnost o tome – stoji u reagovanju Demokrata.

Komentari: 2

Ukradose ga

11. 09. 2017 - 17:30

Smijesni li su ovi ficfirici, kite se tudjijem perjem. Zloupotrijebili su vlastitu stranku iz koje su izmiljeli i osnovali novu na rusevine stare, a onda se dokopali vlasti preko ledja drugijeh opozicionijeh stranaka i sad se zore kao da su sami osvojili vlast, opet zloupotrebljavajuci okolnost da ih te partije trpe samo da se DPS ne bi dokopao vlasti. No kako su krenuli, nece ih jos dugo trpjet.
nenad mne

11. 09. 2017 - 20:36

član 12 Ustavnog zakona Gore Gore glasi: “Svaki građanin Crne Gore koji je, pored crnogorskog državljanstva, na dan 3. juna 2006. godine imao i državljanstvo neke druge države ima pravo da zadrži i crnogorsko državljanstvo. Državljanin Crne Gore koji je nakon 3. juna 2006. godine stekao neko drugo državljanstvo može zadržati i crnogorsko državljanstvo do potpisivanja bilateralnog sporazuma sa zemljom čije je državljanstvo stekao, ali najduže godinu dana od dana usvajanja Ustava Crne Gore
Novi komentar