Instagram priče uskoro na Fejsbuku

Korisnicima Fejsbuka će se uskoro na "newsfeedu" pojavljivati priče sa Instagrama.
Objavljeno: 11. 09. 2017 - 21:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Instagram testira mogućnost da njegovi korisnici istovremeno objavljuju svoje postove i na Facebooku, piše Daily Mail. Čini se da je riječ o dijelu veće strategije Facebooka da prebaci uspjeh koji je sa svojim Stories imao na drugim platformama i na svoju glavnu društvenu mrežu. 

Neki su korisnici već prijavili da kad nešto objave na Instagramu, vide opciju i za objavljivanje na Facebooku. Još nije jasno koliko je ovaj test raširen, te da li i kada će ova mogućnost biti ponuđena svima. 

Instagram je potvrdio da vrši testiranja, ali nije podijelio nikakvu drugu informaciju. 

“Uvijek testiramo razne načine pomoću kojih bismo poboljšali iskustvo na Instagramu i olakšali vam da podijelite svaki trenutak s ljudima do kojih vam je stalo”, izjavili su iz Instagrama.

Facebook agresivno ističe svoje priče (Stories) na svim svojim platformama. Tako je prošlog mjeseca objavio kako će ih prebaciti i na desktop računara. 

Prije toga su priče već dodate na Instagramu, Messengeru, Whatsappu i mobilnoj aplikaciji za Facebook. Ipak, ovo je prva naznaka da bi aplikacija mogla da se pojavi i na desktop verziji društvene mreže. 

Za one koji su ih već dobili, priče se nalaze na gornjem desnom dijelu stranice, ispod obavještenja. 

Facebook Stories krenule su globalno u martu 2017. godine, ali se nijesu pokazale pretjerano uspješnim, a mnogi ih smatraju najobičnijim klonom Snapchata. S druge strane, na Instagramu su Stories postigle sjajan uspjeh.

Daily Mail

Komentari: 0

Novi komentar