I Bubanja u barskoj vrtešci

Mornar je poslije šest kola jedini tim bez primljenog gola i poraza, ali je uprava barskog kluba ipak odlučila da sporazumno raskine saradnju sa trenerom Slavoljubom Bubanjom.
Objavljeno: 12. 09. 2017 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nikšićki stručnjak na taj način našao se u barskoj fudbalskoj vrtešci, jer je Mornar za tačno dvije godine ,,potrošio“ i petog trenera… Čelnici barskog kluba šokirali su javnost na početku prošle sezone kada su poslije samo dva kola smijenili Ivana Brnovića, da bi sada otkaz ,,spakovali“ i treneru koji je Mornar vodio na 16 utakmica i doživio samo jedan poraz?!

Nevjerovatno, ali istinito - Bubanja je nakon Marčića (imenovan 7. jula 2015.), Mijovića, Brnovića i Vukićevića, preuzeo ekipu u finišu prošle sezone i na devet utakmica uspio da ,,razdrma“ uspavani tim, koji je ostvario do kraja čak sedam pobjeda, uz remi i poraz. Bubanja je ostao upamćen kao stručnjak koji je OFK Bar poveo iz najnižeg do najvećeg ranga za samo dvije sezone. Jedini je trener koji je sa drugoligašem (Čelik) osvojio trofej, a dobri rezultati preporučili su ga da ostane na kormilu barskog kluba.

Ove sezone Mornar je preskočio prvu rundu Kupa, a u šampionatu na šest utakmica nije doživio poraz, uz nevjerovatan podatak da nije čak primio ni gol. Međutim, samo par minuta nakon što Jovančov nije iskoristio penal za pobjedu protiv Bokelja, uprava kluba saopštila je Bubanji je misija završena…

Mornar će nakon šest kola tražiti šestog trenera u posljednje dvije godine, a nezvanično se moglo čuti da je već kontaktiran Veljko Dovedan. Pitanje je ukoliko preuzme Barane, koliki će njemu biti staž. Mada, s obzirom na to da je ove sezone vodio Temnić iz Varvarina samo dva kola, na ,,Topolici“ ga ne mogu šokirati…

Da je Bubanja u Mornaru radio dobar posao, osim rezultata najbolje svjedoče aplauzi igrača na jučerašnjem treningu, kada se nikšićki stručnjak pozdravio sa prvotimcima barskog tima.

Nikezić podnio ostavku

Samo dan nakon što je raskinuta saradnja sa Slavoljubom Bubanjom, klub će očigledno ostati i bez predsjednika. Dragan Nikezić igračima je juče poručio da se povlači i da je podnio ostavku. Ukoliko prvi čovjek kluba ostane pri tome, jasno je da Mornaru slijedi turbulentan period. 

Arena

Komentari: 0

Novi komentar