Škrelja : Skupština nije nadležna za poslanike koji ,,prećute drugo državljanstvo“

– Ako je neko od poslanika, prilikom verifikacije mandata, prećutao da ima i drugo državljanstvo osim crnogorskog, što je mimo Ustava i zakona, to je par ekselans njegova lična odgovornost. Skupština nema nadležnost da preduzima bilo kakvu mjeru prema njemu – kaže za Pobjedu Luiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora.
Objavljeno: 12. 09. 2017 - 06:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pojedini mediji ranije su objavili da je poslanik Demokrata Mijomir Pejović državljanin Srbije od 21. avgusta 2009. godine, a otpust je, kako je navedeno, tražio 13. jula ove godine.

Po Ustavu i zakonima Crne Gore, poslanik može biti samo onaj ko ima crnogorsko državljanstvo.

Škrelja kaže da je provjera takvih informacija i preduzimanje mjera u tim slučajevima nadležnost drugih državnih institucija, a ne Administrativnog odbora.

- Administativni odbor nema ništa sa tim, jer ta pitanja nijesu u njegovoj nadležnosti. To bi trebalo da bude lična odgovornost i savjest onoga ko je konkurisao da bude poslanik, a dao je podatke koji nijesu vjerodostojni. To će se dokazati u sudskom postupku – kazao je Škrelja.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 4

Tesla

12. 09. 2017 - 07:49

Kao i svudje u svijetu tako i kod nas.Zakon vazi za sve bez obzira iz koje stranke dolazi.A pravi je primjer od prije mjesec dana sa Australijskim premijerom.Covjek je odmah dao ostavku jer je imao drzavljanstvo Novog Zelanda.Tako ocekujem i kod nas, bez obzira iz koje su partije.a naravno da nemoze skupstina da igra ulogu policajca.Zna se ko to radi.
Gospodine Škrelja..

12. 09. 2017 - 08:55

..vi uporno tvrdite-da "ko laže taj i krade"-zar ne? Dakle,odakle vam pravo da varate narod Crne Gore okolo imanja-neimanja dva državljanstva? Pročitajte u Zakon-ko ima pravo na dva državljanstva?! A imaju pravo svi oni koji su do 3.juna.2006 godine stekli neko drugo državljnstvo plus državljanstva Crne Gore! Dosta je bilo laganja i krađe oliti pljačke-vratite se rodu svome-pipunima i maslinjacima-možda da uspijete bolje-nego što ste uspjeli u politici-prevara i laži-EVO BREZMALO TRIDEST LJETA!
Korisna nejasnoća

12. 09. 2017 - 09:45

U Usrtavu piše da bi bio biran moraš imati "crnogorsko državljanstvo". Ništa ne piše za dvojno. Zato pitam koji je to propis koji ekskomunicira ljude sa dvojnim državljanstvom, recimo srnogorskim i srpskim, crnogorskim i američkim, crnogorskim i hrvatskim, crnogorskim i albanskim... Sve ovo mi imamo u Crnoj Gori.
Jamnica

12. 09. 2017 - 13:53

Kod Demokrata nema morala, to smo vidjeli.
Novi komentar