NIKOLIĆ: Moralno posrnuće propalog proruskog premijera

Otkrivajući kako je cilj bojkota rušenje vlasti, propali proruski Premijer, potvrdio je da je sve vrijeme bio aktivno uključen u petokolonašku zavjeru protiv Crne Gore. Više nema dileme da Krivokapić, kao samoproklamovani, ali i neiskreni zapadnjak, perfidno negira izvještaje vodećih zapadnih zemalja o ozbiljnosti planirane destrukcije protiv sopstvene države na dan izbora, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.
Objavljeno: 12. 09. 2017 - 11:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Zato će biti zanimljivo gledati prenemaganje predsjednika SDP-a, kad bude objašnjavao, koji interesi su ga motivisali da sklapa koalicije u pojedinim crnogorskim gradovima, sa onima koji su osumnjičeni da su htjeli da izazovu krvoproliće u Crnoj Gori, 16. oktobra“, naveo je u saopštenju poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

Današnji Krivokapić, kako je dodao Nikolić, zaboravlja da je zahvaljujući rezultatima svih izbora, za koje danas tvrdi da nijesu bili regularni, pređašnji Krivokapić 13 godina sjedio u fotelji predsjednika Parlamenta.

„Za sve to vrijeme, nijednom se nije samostalno izmjerio na izborima, već je nastupao na jedinstvenoj listi koju je vodio uvijek jedan isti čovjek. Onaj, koji ga danas najviše frustrira. Taj politički miraz mu je omogućio da sa 3 procenta podrške, statistički ima 20 odsto, a suštinski više od četvrtine vlasti, jer je pored Predsjednika Skupštine, držao resore policije i saobraćaja,  više pomoćničkih mjesta u ministartstvima, ali i neka od najznačajnijih javnih preduzeća, poput Aerodroma, Morskog dobra, Fonda za zdravstvo, Direkcije za šume, Agencije za intelektualnu svojinu. Zato je otužno, kad  danas o pohari, priča onaj koji je, poharao skupštinsku kasu, trošeći desetine hiljada eura na službena putovanja po svijetu, ne bi li nahranio iluziju o sopstvenom “državničkom” značaju“, kazao je Nikolić.

Bivši, sa foteljom rastavljeni Predsjednik Skupštine OEBS-a, osporava rezultate iz 16-og oktobra, uprkos tome što ih priznaje pomenuta organizacija, čijom Skupštinom je predsjedavao. Istini za volju, na bazi tih istih rezultata koje ne priznaje, “principijelno” se ugradio u novoformiranu  vlast u Budvi i Kotoru. Pitanje je dana, kada će Krivokapić staviti tačku na svoje političko vjerolomstvo, i u horu sa, kako ih je nedavno nazvao, “uglednim parlamentarcima iz DF-a” zatražiti ponavljanje Referenduma o nezavisnosti.

„No, Ranko Krivokapić je, u međuvremenu, već postao politički marginalac. Do skoro je mnogo toga u Crnoj Gori, zavisilo od njegovih 8 tastera u Skupštini, kada je u puzajućem državnom udaru tokom prethodnog Vladinog mandata, pokušavao da ruši vlast sa pozicija vlasti. Danas, kad se brojčano prepolovio i odselio u opoziciju, oni koji su ga akreditovali za razbijanje prozapadne većine u Crnoj Gori, vjerovatno su ga izbrisali iz telefonskog imenika“, poručio je poslanik DPS-a.

Međutim, kako dalje navodi Nikolić, ostaće gomila građe za hronologe i istoričare, o tome, koliko moralno može da posrne protagonista politike, koja je, prema njegovim riječima, jedina, sve vrijeme bila na pravoj strani istorije, a ugušena u ljubavnom zagrljaju Vojvode Mandića. Jednako tako, neće biti jednostavno obraditi politički profil čovjeka, koji se usudio da sa 3 odsto biračke podrške, istorijski diskredituje 97 odsto građana Crne Gore, koji su se po toj, SDP logici, našli na krivoj strani istorije.

„Jedna stvar je ipak tačna, Krivokapić i njegova interesna firma SDP, bili su samo posmatrači svih crnogorskih uspjeha, i to na način, kako je nekad zborio, upravo predsjednik SDP-a: “Ja čitam istoriju, Đukanović je stvara”“, zaključio je Nikolić.

 

Komentari: 50

Tesla

12. 09. 2017 - 12:10

Imao sam Veliko postovanje prema Krivokapicu.Misliosam da ce biti ili premijer ili predsjednik CG cisto iz zasluge za svoj doprinos povratka CG drzavnog statusa.Danas to vise nije onaj coek.Nazalost najvece razocarenje koje sam imao prema nekoj osobi.Stao je uz snage koje ruse ovu drzavu,drzavu koja je i zahvaljujuci njemu povratila status koji joj je krvnicki oduzet prije skoro jedan vijek.Kako moze sebe da dovede u ovakvoj losoj situaciji to neznam.Stati u isti red sa politickim sljamom nije sta malo.Vjerovatno ce istorija nesto vise o tome reci....
Green

12. 09. 2017 - 21:09

Partijski kisobran, servilnost i metanisanje dovelo je po kljucu gospodina Andriju Nikolica u RTCG uz pomoc tv partijske protektorice. Iz partijskog staba DPS u tv Bastilji preselio se g. NIKOLIC u poslanicku klupu. Tipican primjer partijske drzave i rezimskog novinara je mladjani Nikolic. Gradjani CG,osiromaseni, placajuci poreske obaveze finansirali su i to i dalje cine, novinarsko-politicko-partijsku biografiju ovog DPS aparatcika. Inace vokabular u polemici mu lici na kocijasku tiradu. Mada mladjani Nikolic je samo potpisao tudji tekst. On se pojavio samo u ulozi spikera. Bolje bi bilo da je mladjani Nikolic saopstio "epohalne" i "grandiozne" domete visedecenijske ekonomske politike DPS u Crnoj Gori nego sto valja politicke tlapnje.
MILOVAN

12. 09. 2017 - 12:29

Nikolicu pravi si Crnogorac , sve ti pristoji, brk u brk ... a politicki si izvanredan sve pohvale , mogu da uce od tebe kako se analizira . niko me nikad nije razocarao kao Ranko Krivokapic. Andrija Radovic je za njega velicina
SAGLASAN

12. 09. 2017 - 12:32

Nebih ništa dodao!
Masala

12. 09. 2017 - 12:38

Bravo Nikolicu , svaka ti cast !
Anabela

12. 09. 2017 - 12:43

Ranku se desilo to da nije mogao vise da bude u Milovoj sjenci, htio je da izadje iz nje i bude Milo, ali CG samo jednog kralja poznaje !
Tamara

12. 09. 2017 - 12:44

Jednom posmatrac uvijke posmatrac, ne vidim ni da je ista bolje prosao u redovima opozicije.
Marina

12. 09. 2017 - 12:46

Za politiku ili se rodis ili ne, isto tako za lidera, on se ne stvara on je od samog starta takav samo se nadogradjuje, a kod Ranka je proradila muska sujeta pa je mislio da ce napiti ruksog mlijeka i najesti njihovog hljeba.
Nije vrijedan pomena

12. 09. 2017 - 12:46

Krivokapic nije vrijedan pomena, a njegova nedjela komentara.
Majda

12. 09. 2017 - 12:47

Istoriju savremene Crne Gore pise Djukanovic to je svma jasno, samo sto neki na to ne mogu da se naviknu pa misle da ce preko granmice naci utociste to njima na obraz.
Sara

12. 09. 2017 - 12:49

Kako Krivokapic da bude premijer u ime opozicije?? On ni tu nije mogao jer opozicionari su jaki igraci za Ranka, a mene samo interesuje kako covjek koji je do juce dizao ruku na lijevoj strani dje je sad ta ruka ?? U ciji se dzep sakrila ??
Niksa

12. 09. 2017 - 13:01

odavno ne procitah pametniji tekst ! ovo je Ranko Krivokapic za sve one koji nisu znali...
uskockicardak

12. 09. 2017 - 13:03

Nece vise nista zavisiti od Krivokapica... to sigurno !
analitika

12. 09. 2017 - 13:03

Nikolicu od tacke do tacke se slazem sa Vama..objasnili ste neke stvari svima onima koji su sumnjali ko je Ranko i cime se bavio..
poaro

12. 09. 2017 - 13:06

Odavno se zna cime se bavi i za koga radi Radza.. samo se pitam kako spava nocima?? da li mu prolaze slike konvencije u Podgorici kada smo se borili za drzavu, da li ga zaboli cinjenica da je izdao onu CG ?
Maca

12. 09. 2017 - 13:07

Nevjerovatno kako covjek moze sebi da dozvoli da padne ovako nisko.
Danijela

12. 09. 2017 - 13:09

Mislim da je Krivokapice najvece razocarenje kad su u pitanju politicari.
KoluMbo

12. 09. 2017 - 13:13

Milo ne može biti niko ni iz DPS-a, a kamoli Ranko Krivokapić. Zbog te svoje ambicije da bude neko drugi pogazio je sve ljudske vrijednosti. Pokušavajući da bude neko postao je niko...
Slazem se

12. 09. 2017 - 13:20

Upravo tako!
evo ne znam...

12. 09. 2017 - 13:30

Sve kontraindikcije i nelogicnosti oko Ranke Krtivokapica govore da igra dvostruku igru. Ne moze se biti u isto vrijeme za suverenu i prozapadnu Crnu Goru i za cetnicko-rusku vecinu u opoziciji. Sve konsekvence ovog drugog su ocigledne, a Ranko se obraca gradjanima Crne Gore kao djeci od 7 godina....
evo ne znam...

12. 09. 2017 - 13:34

Sto se tice SDP-a vec je prepolovljen sa trendom daljeg pada.a za drzavu pogubno sa konstatacijom da se udruzio sa destruktivnim snagama Crne Gore.Pitam se dokle zar takva zavist prema jednom covijeku da dovodi u pitanje citavu zemlju.?
A moglo je bolje...

12. 09. 2017 - 14:09

Vrijeme, sigurno a možda, tekući sudski postupak će pokazati ulogu Ranka Krivokapića u pokušaju nasilne smjene vlasti uz pomoć, podršku, logistiku i za interes Rusije. Veoma je indikativno njegovo ćutanje nakon propasti tog projekta kao i njegove izjave nakon toga i dan danas. Sergej Železnjak ga je svrstao zajedno sa DF-om i ostalim velikosrpskim i proruskim strankama u opoziciju koja je po njemu "većina" u crnogorskom parlamentu ! Zarad svoje prenaglašene sujete, viška egoizma i veoma loše, lažne visine, da ne kažem katastrofalne procjene sopstvenog značenja, doveo je u opsanost budućnost i postaojanje ove države, za koju se, nesumnjivo, ranije tako mnogo borio i zalagao. Ali moć ruskih Judinihg srebrenjaka i šake dolara za koje su kupljeni njegovi "ugledni parlamentarci" i privid lažne moći i značaja mu je zamaglio rasuđivanje i zdrav razum. Nažalost.
Goran k

12. 09. 2017 - 14:41

A muči imitatoru jedan. Kako te nije sramota da uzmeš usta ime Ranka Krivokapića.
Sramota

12. 09. 2017 - 16:26

E pa ako jos nije sramota, bice nastavi li Ranko ovako
Vasojevic

12. 09. 2017 - 14:56

Reci koju i o svom moralnom posrnucu.Prvenstveno, kao novinar RTCG-a koliko si tu posrnuo.
bumerang

12. 09. 2017 - 16:19

E pa kad ga cetnici brane I to je dokaz koliko je nisko pao
3, 2, 1 .....

12. 09. 2017 - 15:19

Čitam ove komentare i pitam se kakvi ste vi ljudi? Svi redom! Znate šta? "Na mrtvoga vuka i zecu se ona stvar diže"! I za mene je taj Krivokapić politički negativac (moram to reći), ali iz načelnih razloga. Sada razmišljam kako ćete odreagovati kada sjutra Milo ljosne, a mora ljosnuti. Ječaće brda i doline - to je sigurno! Naći će se milion razloga za to.Živi bili pa vidjeli i uvjerili se. A Ranja je dobar bio dok je držao ruku (patriotsku) na srcu, a drugom držao vreću lopinama- patriotima dok su punili? Jeli tako? Skoro dva desetljeća! A sada ne valja? Ma sve je to što pišete još jedan tvrd dokaz ambivalentnosti crnogotrskog karaktera - a toga je krcata istorija.
-

13. 09. 2017 - 01:09

Sva sreca te vi Srbi niste ambivalentni . Cutuku o specificnim stvarima koje je Ranko uradio se radi a ne o generalnom nagudjivanju je li ovaj ili onaj dobar. Ajde prosetaj malo Srbendo i bleferu
razlika

13. 09. 2017 - 01:40

Za razliku od vas koji imate jedan jedini kriterij: Je li neko Srbin i sto je veci to je misljenje fiksiranije, linearna zavisnost do nacizma. Biram crnogorski karakter.
Jes

12. 09. 2017 - 15:43

bas je posrnuo, od novinara do poslanika... a muci vasojevicu. dje je ranko stiga najbolji si dokaz ti, stara srbenda ga brani dje stigne.... pametnome dosta, budali ni za lijek
Nema dileme

12. 09. 2017 - 15:45

Tesko da ko vise ima dileme. Ranko je znao za podrsku Rusije. Ranko je htio da se ubaci u buducu sliku CG sa (pro)ruskom vlascu. Upravo zato nije rijec kritike prozborio za pritiske iz Rusije niti za vandalizam DF-a. Naprotiv upucivao im je komplimente I svjedocio na sudu u njihovu korist. SDP je dao izjavu I za Sputnjik okrivljujuci Crnu Goru za lose odnose sa Rusijom. Ranko je pokusao da bude dio proruske vlasti. On je napustio koaliciju sa DPS-om predvidjajuci njihov pad a znajuci sa ruske planove
Znao je

12. 09. 2017 - 15:49

Sumnjam da je Ranko sve ovo radio gratis. Rusi nisu stedjeli na pokusaju da sprijece ulazak CG najprije u NATO, ali zasigurno kasnije I u EU, stvaranjem haosa pa I oruzanim sukobima u CG. Jednom je trebalo destabilizovat koristeci srpske nacionaliste kao nacin da je zadrze u svojoj saci. Ranko je znao za ovo. Znao je da vlast od antidrzavnih I proruskih stranaka ne moze ojacati ovu drzavu, ne moze je uciniti demokratskijom, ne moze je integrisati u Evropu. SVE JE ZNAO ali mu je zelja za vlascu I mozda jos ponesto bilo prece od interesa drzave.
Razbijac prozapadne vecine

12. 09. 2017 - 15:55

" oni koji su ga akreditovali za razbijanje prozapadne većine u Crnoj Gori, vjerovatno su ga izbrisali iz telefonskog imenika“ Ko sto rekoh,pleatformu rusenaj Crne Gore nisu pravili glupi ljudi.Konsultanti su iz Rusije,Srbije I mozda Izraela. Bez razbijanja prozapadne vecine nije bilo moguce srusiti vlast. Ovdje je Ranko odigrao ulogu I vjerovatno dobro kompenzovan I sa obecanom funkcijom unovoj vlasti.On je morao igrati duplu igru da bi zadrzao prozapadne glasace,jer inace ne bi imalo svrhe. Otuda je bio za NATO ali je hrio oboriti vlast.Svima je jasno da u NATO ne bi usli sa vecinski proruskom vlascu. Kljuc je bila prozapadna vecina na vlasti. koja je omogucila ulazak. RANKO JE OVO DOBRO ZNAO.
Perfidni pokusaji

12. 09. 2017 - 16:01

Razmislite sami sto bi ucinili da bi srusili prozapadnu vecinu.Razbiti DPS ocigledno nisu mogli. Bilo je potrebno odvojiti SDP, adekvatnim kompenzacijama I ulogom mamca za suvereniste. Tek kasnije kad je plan propao, pokusali su odvojiti Bosnjake, ako se sjecate ponudom o vezama sa Cecenijom, zatim izvjesnim Muhovicem. Ni to nije uspjelo.
Sustina

12. 09. 2017 - 16:05

Kljucno je da opoziciju cine u velikoj vecini stranke srpske orijentacije, dakel stranke koje ne zele drzavu, stranke koje ne zele integraciju u Zapad. Rekao bi da ovo vazi za 80% opozicije. Slijedi logika -> Sta bi takva vlast ucinila od Crne Gore? Gdje bi je vodila? Da li bi CG opstala? Oni ovaj aspect nastoje prikriti, zamaskirati populistickim pricama, odvlacenjem fokusa sa prirode tih stranaka, trikovima sa crnogorskim zastavama, I na kraju sa RANKOM u njihovim redovima
Rankova uloga

12. 09. 2017 - 16:18

Kad je prije oko 3 godine Boro K. napisao clanak u Pobjedi o Ranku, pomalo sam se zacudio. Bice da je Boro znao ponesto prije nas, sto se kasnije postalo jasnije , da bi danas bilo evidentno. On je bio idealan kandidat za razbijanje suverenisticke vecine. Covjek koji je drzao ruku na srcu, znacku na reveru, insistirao na jotovanim slovima,rvao se sa Amfilohijem ... Nakon nekoliko mejseci evo ga rame uz rame sa cetnicima koje je zvao "ugledni parlamentarci", vise ni rijeci kritike na antidrzavne stranke, na Rusiju, iskljucivo fanatiziran u pokusaju da srusi vlast pa nakon njih dosla sama Sotona. Uzasno ali vec vidjeno u Crnoj gori
U rupi

12. 09. 2017 - 16:30

Evo u roku od nekoliko sati ce se pojaviti obavjestenje SDP-a gdje ce pricati o 90-im o vezi DF-a i DPS o vezi Jedinstvene Rusije i DPS-a. Oni nemaju ideja, upali su u rupu i ne mogu da se izvuku
Istorija biljezi

12. 09. 2017 - 16:31

Andrija Radovic, Marko Dakovic, Ranko Krivokapic ...
Mrbeen

12. 09. 2017 - 16:35

Est enim proprium stultitiae aliorum vitia cernere, oblivisci suorum.
?

12. 09. 2017 - 17:35

Upuceno Ranko, drugima, sebi ? Toliko je primjenljivo na sve,toliko genericno da je blijedo u svojoj ociglednosti, ali istinito.
Mrbeen

12. 09. 2017 - 18:34

Sve je tako precizno receno, samo treba primjeniti.
:)

12. 09. 2017 - 20:37

Upravo tako. Primjenjujem u potpunosti na cijelu Crnu Goru. Zadrzacu se ovdje mada bi mogao sa ovom sentencom pokriti I dobar dio svijeta
Obavjestenje sa duhom

12. 09. 2017 - 16:39

Ovo je jedno od inteligentnijih i efikasnijih obavjestenja DPS-a pisano uvjerljivo faktima. Istina Ranko (SDP) je toliko iskompromitovan svojo dosta sarlatanskom politikom iako perfidno maskiranu
"Meni ne treba vlast"

12. 09. 2017 - 16:42

Kad mu na kraju ostane go populizam, ali ocigledan banalan, veli "Ne radim ja ovo zbog vlasti, nego da narod odluci ko ce biti na vlasti". U jednoj recenici kvantifikovana sva mizerija u kojoj se nasao.
Rovcanin

12. 09. 2017 - 20:06

Ili je ucijenjen ili puno para,treceg nema.
CRNOGORSKI 007

12. 09. 2017 - 20:41

O NJEMU NEMA POTREBE VISE KOMENTARISATI,JEDINI PUT DJE JE AMFILOHIJE BIO U PRAVU JE KADA JE KRIVOKAPICA NAZIVAO ,,BEZ MOZGOVIC,,POLITICKI JE MRTAV,ALI BOGME I MORALNO.
-

12. 09. 2017 - 21:40

Mozda i jeste ali ne pominji ga daleko bio ✞✞✞✞
Zo

12. 09. 2017 - 21:47

Dajte sendvice i Smoki ovima sto lupaju minuse, braneci klona vodjinog.
-

13. 09. 2017 - 00:53

Tvoje staniste se zove Zoo a ne Zo
Ranko u knock-down

13. 09. 2017 - 01:10

Ovaj komentar je Ranka poklopio kao malo koji prije iz DPS-a
Novi komentar