Demokrate: Porodicu Marković pitamo-ko je sljedeći?

Demokrate su reagovale u vezi, kako tvrde prijetnji braće Duška Markovića. Njihovo saopštenje prenosimo integralno:
Objavljeno: 12. 09. 2017 - 15:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Brutalna je neistina i jadan pokušaj pravdanja Radoja Markovića i mojkovačkog DPS da su djevojka i mladić, članovi Mladih Demokrata, insistirali na bilo čemu, osim što su pozvonili na vrata sa namjerom da podijele predizborni materijal. Čim je otvorila vrata, Radojeva supruga je rekla da su „druga opcija“, ali i upitala: „Kukala vam majka, znate li vi na čija ste vrata došli?“ Naši mladi su se veoma ljubazno izvinili i pored takve „dobrodošlice“, i krenuli da odlaze, da bi se u tom trenutku na njih agresivno zaletio Radoje Marković, uputivši im, ničim izazvan, riječi: „Mršte odavde! Sve ću da vas pobijem, majku vam j**em! J**em vam sve živo i mrtvo!“ Svako ko je bio u prilici da otvori vrata i porazgovara sa našim mladima, a to je skoro svaki građanin u Crnoj Gori, posvjedočiće da su djevojke i momci iz Demokrata (studenti ili već svršeni visokoškolci) pravo oličenje lijepog ponašanja i ljubaznosti. I to je ono što je slaba karika u ovim nemuštim odgovorima premijerovog brata i DPS-a: svi u Crnoj Gori znaju da ne govore istinu. Nakon ovakvih smiješnih reagovanja Radoja i OKG DPS Mojkovac, ne bi nas začudilo da Velizar Marković sada negira da one ogavne riječi prijetnje upućene novinaru Dana uopšte nijesu izašle iz njegovih usta. Porodicu Marković pitamo - ko je sljedeći?

Ova posljednja u nizu prijetnji  članovima i funkcionerima Demokrata, ujedno i naojzbiljnija, prevršila je svaku mjeru. Nakon nedavne prijetnje kotorskog Savjeta mladih DPS-a Vladimiru Jokiću da će ga linčovati, uz poruku da „Nije svako Ture za vezira“ i komentara aktiviste DPS-a da Demokrate „treba da završe u kreču“, posljednji izliv mržnje i zla prema nama, koja dolazi od brata Premijera i crne kutije Crne Gore, Duška Markovića, je poruka da političke protivnike treba likvidirati i da drugi i drugačiji nema pravo da postoji.

Osim što se primjećuje da drugi brat premijera Markovića ima sličan gen za psovke kao i njihov brat Velizar koji je juče prijetio novinaru Dana, ovakvo ponašanje pokazuje osionost i porodičan osjećaj nekažnjivosti i nedodirljivosti.  Naročito je neprihvatljiva i za svaku osudu prijetnja Velizara Markovića izrečena u odnosu na DN „Dan“, dnevni list čija istorija je čak i krvlju okupana, kada je njegov glavni i odgovorni urednik Duško Jovanović ubijen. Podsjećamo, ni do danas ovaj sramni čin nije rasvijetljen. Ako se ima u vidu da je Velizarev i Radojev brat Duško, današnji predsjednik Vlade, bio na čelu Službe u vrijeme kada su se desila mnoga nerasvijetljena ubistva u Crnoj Gori, prijetnje likvidacijom braće Marković Demokratama i Danu u razmaku od svega nekoliko sati umnogome dobijaju na ozbiljnosti.

A mi im, iz pera onoga čiju su Crnu Goru odavno ukaljali, kažemo: „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“. Znali smo mi i kad smo ulazili u svojevrsni klinč sa organizovanom kriminalnom grupom, zvanom DPS, na šta je sve spremna. Znali smo da je rezon svakog diktatora sadržan u onoj izjavi nekadašnjeg predsjednika Gvatemale: „Ako treba zemlju da pretvorim u groblje da bih je umirio, neću oklijevati da to učinim“. Svjesni smo mi da se na ovaj način, uz izlive ogromne količine mržnje prema svima koji žele da otmu Crnu Goru iz njegovih kandži i vrati je u ruke građana, ponaša samo režim koji je na izdisaju, koji broji svoje posljednje dane.

A spremni smo i mi – ne odustajemo od procesa promjena, smjene vlasti i demokratizacije crnogorskog društva ni po cijenu života. Strah kod nas ne prolazi. Previše smo svakog zla i mi i građani Crne Gore, i naša i generacija naših roditelja, preturili preko glave od njih istih da bismo sad ustuknuli pred posljednjim trzajima očajnika, koji su, u strahu od ishoda koji im slijedi nakon izvjesnog pada režima, izgubili svaki kompas. Nastavićemo da oslobađamo kuću po kuću, kvart po kvart, opštinu po opštinu do totalnog oslobođenja Crne Gore.

Nema te „crne kutije“ i te „britve“, ili njihovih rođaka, kumova i prijatelja kojih se plašimo. Nikog nismo ubili, nismo ništa ukrali, nismo nikome dužni. A uskoro, kad dođe vrijeme da se podnose računi, vidjećemo da li će oni moći isto da kažu za sebe”, saopštile su Demokrate.

 

Komentari: 11

jokso

12. 09. 2017 - 16:04

Kad vidim ove demokrate gade mi se.Taman tako,ko su vam sledece zrtve Becicu?Stari i nemocni?E kako ne dodjete na moja vrata a na isti nacin kao kod ovih staraca,pokazao bih vam ja ...pa da imate sta pisat.
@

12. 09. 2017 - 17:24

Bravo Demokrate napravili ste aferu.Sramno je i stidno ali ako se ne mozete po dobro ono se po zlu prepoznajte.100% niste znali da je to kuca premijerovoga brata pa ste dosli da ga okrenete protiv Vlade provokacijama dostojnim Gebelsa.Ipak da bi ista u politici postigli morat cete ponuditi i nesto ozbiljno jer mozda ima tih 10% koji ne razmiju koliko je gadno ovo sto radite ali vise nikako.
"Budulji"

12. 09. 2017 - 16:05

Zamjeram Markoviću što ih je verbalno otjerao. Trebalo je to sa "bubuljima", ka' što se kučkovi ćeraju. Tu najgora bagra u CG stalno provocira, na čelu sa onim njihovim tzv liderom, bez imalo mozga. Đoko Orlandić
Ojha

12. 09. 2017 - 19:06

Ja vidju, Djoko, da ni ti nemas mnogo pod kapicu. Ko si ti kada si u stanju bilo koga da nazoves bagrom?
Realnost

12. 09. 2017 - 16:09

Ko o cemu ku*va o postenju!
Svi pošteni

12. 09. 2017 - 16:24

Evo i ovaj Marković reče za sebe da je pošten čovjek?!
Pg

12. 09. 2017 - 16:34

Tako i treba sta ima da dolazite na moja vrata jeli to demokratija demokrate
Guest_52441

12. 09. 2017 - 16:44

CRNOGORSKA TRADICIJA NALAZE DA SE POSTUJU STARI , A VASA .?
nenad mne

12. 09. 2017 - 17:18

A, kao nijeste znali na koja vrata udarate,no sjutra da pričate, kako i premijerov brat ima simpatije prema vašoj politici.Ma mičite se više,vaše provokacije su prenaivne!
hit00

12. 09. 2017 - 17:30

Zalosti,zalutali pa se fino izvinuli.To mogu samo Demokrate.Kad im padne rejting bice ugrozeni ka i DF.
ja tako

12. 09. 2017 - 23:00

Dolaze pred kuću, e svašta... Zar to ne vrijeđa inteligenciju građana? Nemoj da im padne na pamet da ubjeđuju moju porodicu, sve ću ih s noge na nogu za uznemiravanje i potcjenjivanje slobodne volje
Novi komentar