"Voli" otvara novi logističko distributivno otkupni centar

Kompanija „Voli“ otvoriće u petak novi Logističko distributivno otkupni centar, pored postojećeg „Volijevog“ logističkog centra na Bulevaru zetskih vladara, najavljuju iz te kompanije.
Objavljeno: 12. 09. 2017 - 17:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako navode, ceremonija otvaranja okupiće poslovnu, političku i diplomatsku elitu, regionalne biznis lidere, najznačajnije proizvođače, poslovne partnere kompanije iz zemlje i inostranstva.

Prisutnima će se obratiti predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, dok će član Odbora direktora kompanije „Voli“ i predstavnik EBRD, Pol Foli i predsjednik Odbora direktora kompanije Voli, Dragan Bokan, zvanično će otvoriti objekat.

- Kompanija „Voli“ je, u skladu sa svojom tradicijom da otvaranja novih poslovnih jedinica obilježi donacijama, u susret otvaranju Logističkog centra donirala 34.920 eura Kliničko bolničkom cenru Crne Gore za kupivinu uređaja i opremanje Klinike za neurologiju - ističu iz ove kompanije.

Oni podsjećaju da je gradnja počela 2016. godine, a ozvaničio predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Suma Čakrabarti, sa vlasnikom i predsjednikom Odbora direktora kompanije „Voli“ Draganom Bokanom.

Projekat je realizovan kroz partnerstvo EBRD-a i kompanije „Voli“ u kojoj Evropska banka ima 15,7% učešća, na ime konvertibilnog otkupa udjela u vlasništu, što predstavlja prvo korporativno ulaganje kapitala ove banke u našoj zemlji. Novi logističko distributivno otkupni centar izgrađen je u planiranom roku, a visina investicije je 11.800.000 eura.

- LDC „Voli“ osigurava kompletno integrisan logistički sevis koji će u potpunosti ispuniti sve zahtjeve snabdjevanja naročito u logistici hladnog lanca, odnosno prehrambenih proizvoda.

O impresivnim dimenzijama Logističkog centra nabolje govori podatak da je njegov kapacitet 16.000 m2 od čega najveći dio zauzima ambijentalno skladiste. Objekat raspolaže sa 21.000 paletnih mjesta, 16.000 u ambijentalnom i 5.000 u rashladnom režimu, 13 rashladnih komora u režimu od -25 do +4 stepeni Celzijusa, komorama za meso, voće i povrće, kao i zrionice banana.

Ugrađena je nasavremenija oprema, koja zadovoljava sve svjetske standarde kvaliteta, bilo da se radi o 38 utovarno-istovarnih rampi, najkvalitetnijim HTC podovima, regalnoj konstrukciji, viljuškarima ili WMS-u, odnosno softveru za upravljanje tokovima roba u skladištu. Bitno je napomentuti da se prilikom izgradnje strogo vodilo računa o tome da se osigura maksimalna energetska efikasnost i ekološka prihvatljivost - dodaju iz „Volija“.

Prema njihovim riječima, LDC daje vjetar u leđa budućem razvoju kompanije, pružajući dodatnu vrijednost kroz kvalitetnu nabavku, brže i ekonomičnije snabdjevanje i bolju ponudu domaćih proizvoda u policama marketa. Posebnu vrijednost LDC „Voli“, kažu, predstavlja podrška domaćoj proizvodnji, koja će imati obezbjeđen kontinuiran plasman, siguran otkup koji će im pružiti stabilnost i oslonac za razvoj.

- Uticaj koji će Logističko distributivno otkupni centar imati na širu društvenu zajednicu je veoma značajan, imajući u vidu da će podržati i podstaći domaću proizvodnju, plasmanom ne samo na teritoriji naše zemlje nego i u okruženju. 

 

Komentari: 1

Tara

12. 09. 2017 - 20:29

Sramota je da Markovic prisustvuje firmi "Voli" U njihovu radnju se nista crnogorsko naci,,stvarno sramota! Htjela sam da kupim crnogorski med,nema sanse..citav regal je bio ispunjen sa srbijanskim proizvodima!
Novi komentar