Vlada: Tvrdnje Krivokapića su pokušaj dezinformisanja javnosti

Vlada Crne Gore danas je zvanično reagovala na jučerašnje izjave predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića nakon njegovog susreta sa predsjednikom slovenačkog parlamenta, Milanom Brglezom.
Objavljeno: 12. 09. 2017 - 21:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Krivokapić je ocijenio da građani u Crnoj Gori žive sve gore, čak i u poređenju s afričkim zemljama.

Reagovanje Vlade prenosimo integralno.

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić iznio je u javnosti tvrdnju da su zarade u Crnoj Gori niže od zarada građana Zambije, Namibije i Konga („građani sve gore žive, naša primanja su gora od Zambije, Namibije, Konga“ – sajt Socijaldemokratske partije).

Iznijete tvrdnje su ne samo netačne, paušalne i površne već su i odraz populizma, politikatstva i pokušaja „kreativnog“ tumačenja zvaničnih statističkih podataka.

Da je zaista riječ o navedenom, potvrđuju zvanični podaci referentnih međunarodnih institucija i organizacija, poput UN-a, Svjetske banke, MMF-a, koje porede najvažnije pokazatelje životnog standarda građana u različitim zemljama svijeta.

Prema Izvještaju UN-a o razvoju po mjeri čovjeka koji prati najvažnije pokazatelje životnog standarda u svijetu. Crna Gora se nalazi na 48. mjestu od ukupno 188 rangiranih zemalja, što Crnu Goru svrstava u grupu od 50 zemalja svijeta sa veoma visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka, dok se Namibija, Republika Kongo i Zambija, nalaze na 125., 135. i 139. mjestu u Izvještaju UN-a o razvoju po mjeri čovjeka. Pri tome se Demokratska Republika Kongo nalazi na 176. mjestu od 188 rangiranih zemalja, spadajući u grupu zemalja sa niskim stepenom razvoja po mjeri čovjeka.

Prema zvaničnim podacima Svjetske banke BDP per capita u Crnoj Gori, mjeren paritetom kupovnih snaga, kao međunarodno uporedivim indikatorom, na nivou je od 104% prosječnog svjetskog BDP per capita (dakle iznad prosjeka), i na nivou od oko 42% prosjeka u EU.

Države Afrike, o kojima govori g-din Krivokapić imaju mnogo niži životni standard od Crne Gore. Tako, Demokratska Repubika Kongo ima BDP per capita koja je na nivou od 5% prosjeka u svijetu; Republika Kongo na nivou od 35% svjetskog prosjeka, Zambija 24% i Namibija 65% svjetskog prosjeka. Dakle, životni standard u Demokratskoj Republici Kongo je oko 20 puta niži od standarda u Crnoj Gori, u Zambiji je na nivou ¼ životnog standarda u Crnoj Gori itd.

Kada je riječ o prosječnim zaradama u pomenutim zemalja, preproučujemo g-dinu Krivokapiću da prikupi zvanične statističke podatke ovih zemalja u vezi sa navedenim, jer je netačna njegova tvrdnja da je prosječna mjesečna neto zarada u ovim zemalja iznad one u Crnoj Gori. Naprotiv. Ako bi se podaci posmatrali nominalno, bez korišćenja kriterijuma pariteta kupovnih standarda, proječna mjesečna neto zarada je preko 10 puta veća u Crnoj Gori od one u Demokratskoj Republici Kongo, i preko 100% je veća nego u Zambiji. Međutim, podatke o zaradama navedenih afričkih zemalja nije moguće porediti na ovaj način, iz razloga različite metodologije obračuna prosječne zarade, jer u nekima od ovih zemalja u obračun prosječne zarade ulazi i neformalna zaposlenost koja je često viša od formalne. Moguće je da je opredjeljenje gospodina Krivokapića da umjesto podataka međunarodnih referentnih institucija, kao izvor izjava isključivo koristi paušalne i površne analize, poput onih koje su prethodnih dana objavljivane na temu zarada u Africi, u kojima se upoređuju prosječne zarade po zemljama obračunate po različitim metodologijama, pa čak i u različitim valutama. To je svakako odraz njegove nedobronamjernosti i pokušaja dezinformisanja javnosti.

I u krajnjem, obavještavamo g-dina Krivokapića da prosječna zarada u Crnoj Gori bilježi rast i nominalno i realno, i da se u kontinuitetu povećava broj zaposlenih. Uvjereni smo da će snažan ekonomski rast od preko 4% u prvoj polovini godine, kao i poboljšanje većine ekonomskih pokazatelja, donijeti još veće stope rasta zaposlenosti i zarada, težeći ostvarenju našeg ključnog prioriteta, a to je brže približavanje životnog standarda naših građana onom u EU.

Komentari: 37

Da li mu odgovarati ?

12. 09. 2017 - 21:30

Ranku je ili puko ego ili to prica sa lijepu kompenzaciju. Moze biti oboje
Odgovor lazovu

12. 09. 2017 - 21:34

GDP per capita: *Montenegro......... $6,461.19 *Srbija................... $5,348.29 *Makedonija.......... $5,237.15 *Bosna.................. $4,708.72 *Albanija............... $4,146.90 *Namibia............... $4,140.46 *Zambia................ $1,178.39 *Congo..................... $444.51
Odgovor manipulantu

12. 09. 2017 - 22:37

GDP per capita *Montenegro.......6,461 dolara,zaduženje per capita....5,655 dolara,E BAŠ SUPER ŽIVIMO,,,,
Mijo

12. 09. 2017 - 21:44

Me brinite se naros zivi odlicno.
Druga strana medalje

12. 09. 2017 - 22:25

Prije 30 godina CG je bila na zacelju bivse YU. Danas je treca. Korupcije I pljacke je bilo I bez toga je moglo biti daleko bolje, Medjutim pitam vas obzirom na opsti civilizacijski nivo stanovnistva, na mentalitet, radne navike, odnos prema zakonima, zasto mislite da ste zasluzili vise. Ponajvise se buni onaj soj kome je drzava kost u grlu. Koji juce "boljeg zivota radi" htjeli vladu sacinjenu od Andrije Mandica. Knezevica, medojevica, Danilovica, I slicne
I ovo

12. 09. 2017 - 22:27

Da su ti SNP, Vojvoda prevagli 2006-te danas bi bili ispod nivoa majke Srbije, a da li bi tad bilo pljacke ostavljam na zdrav razum svima. Promjena vlasti - nema problema ali sa mentalno normalnom alternativom
bez obraza

12. 09. 2017 - 22:30

Ne znam da li mirno spavaju oni koju svoju domovinu blate pred strancima.
Uticaj DF(Medo)

12. 09. 2017 - 23:04

Ranko je od koalicije sa terorističkom DF(posebno Medojevićem) poprimio nagon za laganjem, kao i DF. Još malo, te će on preteći i CG barona Minhauzena (Meda).
Lea

13. 09. 2017 - 00:22

Davno je on Meda nadmasio..
Bolje cetnici

13. 09. 2017 - 01:05

Jeste li culi uvod sljedece faze politikie SDP: "Bolje cetnici nego lopovi". Konacno istina izlazi na vidjelo. Ali Ranko usluge cetnicima ne obavlja gratis. Njegovo clanstvo da !
zrikavac

13. 09. 2017 - 06:51

42% prosjeka EU, e to je podatak da se čovjek zastidi a ne da se ponosi.
realnost

13. 09. 2017 - 22:17

Da ti velim nesto - divna je ko u njoj zivi. Ispred je svojih gradjana. 70% ili je lopov ili cetnik
Miqo

13. 09. 2017 - 09:26

"Bilo bi pametno da umučiš, dijete. Ja nijesam krpa da perem tuđu nečist. Tebe neko utuljuje u glavu zle misli protiv Crne Gore koja te odnjivila i poslala da se, kami, nečemu dobrome naučiš, pa bi valjalo da se držiš prema njoj ka prema svojoj majci. A i jest ti ona majka. Domovina je isto ka majka. A što se gospodara tiče, on je mene vrijeđa, ali… psovati ga na vaganu koji ti neko daje, isto je ka i psovati domovinu. No, da ostavimo gospodara. On je čoek ka i mi, ka ja i ti, pa i on može da pogriješi, a da se na vrijeme ne ispravi… "" Veliki ljudi ovako zbore krivokapicu
Novak Adzic

13. 09. 2017 - 12:18

Vlada Crne Gore na cijem je celu zamjenik predsjednika DPS fingira stvarnost ekonomskog zivota Crne Gore u sadasnjosti i obmanama hoce da krivotvori stvarni ekonomski zivot CG. Na stranu sto je ova kao i prethodna vlast autokratska i kleptokratska, ali je za elementarnu inteligenciju porazno njeno danasnje saopstenje. Budite sigurni da sam odlicno izucioo ekonomsku istoriju Crne Gore 19 i 20 vijeka i ovoga iz 21, i ocekujem da me neko demantuje, ali ova vlast privatne drzave Crne Gore (to nije PRAVA Crna Gora) hoce da fingira ekonomsku stvarnost Crne Gore. Tacno je ovo, pa prevaranti ne izmisljjajte. Jasno je urednik Analitike objavio o tome briljantan tekst nedavno. Africke zemlje imaju prosjecnu platu vece no u CG: i to: Angola, Zambija, Lesoto, Libija, JA Rep, Malavi, Liberija, Namibija, Gabon, Svazilend i Kongo. Znaci sve vam je poraz i laz. Imate li nasilnici obraza cinjet ovo sto cinite. No, nicija svijeca nije do zore gorjela, pa nece ni ovih bivsih cetnika a laznih Crnogoraca.
Novak Adzic

13. 09. 2017 - 13:20

Neka vlada supstituta Primusa objasni ekonomski sunovrat CG od 1989. do danas. Siri bajke o ekonomskom napretku CG a u CG se prije AB revolucije zivjelo bolje nego danas. Sigurno alijeniirana klasa na vlasti zivi bolje i s njima povezani mocnici i favoriti visegodisnji, nego sto su tada zivjeli, ali to nije generalni parametar ekonomskog stanja gradjana Crne Gore. Sto god je ova vlast dotakla od drzavnog i drustvenog bogastva pretvorila je u paramparcad. Kulminacija ekonomskog ambisa i nihilizma. Mjera drustva nije bogat zivot vlastodrzaca i s njima povezanih lica. Ova vlast sve radi protiv CG. Nasa drzava treba da bude vjecna, a ova vlast, njeni korifeji, protagonisti i s njima povezani interesni mocnici su potencijalni grobari Crne Gore. Njima CG samo treba za vlast, moc i privilegije, elem, licne i druge interese. To su oni i zato ovako unizavaju drzavu i stavljaju joj vjesala duznickog ropstva. I misle da ce uci u istoriju. Hoce ali slabo po dobru, a najvise po ucinjenom zlu.
Novak Adzic

13. 09. 2017 - 14:01

Platon je davno pisao da predstavnici gradjana a to su sami gradjani trebaju biti nosioci vrlina znanja, sposobnosti i obrazovanja, kako bi kao izabranici na javnim polozajima znanjem i vrlinom djelovali za dobrobit drzave i drustva Kakva je vlast danas i juce u CG od egidom DPS u ekonomskom smislu? Totalni fijasko. Obogacena vlast, ubjedljiva vecina osiromasenih i maksimalno ugrozenih gradjana. Biznis i nova klasa stekla je i moze sve sto pozeli u ovoj partijskoj diktaturi, a drustvena zajednica sto se vise obespravljuje oligarhija na vlasti je sebi podredjuje i ucjenama, progonima, prijetnjama etc postaje vlasnistvo DPS i njegovih satelita. Zarobljena drzava i dustvo. Sloboda u tamnici, a tamnicari njeni haraju. DPS je sve zastave, amblematiku, sfragistiku, ideooigije i nacije promijenio i mijenjace ih ali VLAST je jedino njihovo utociste i cilj, radi zloupotreba i bogacenja njegovih celnika i s njima i od njih zavisnih pridvorica. Patriotizam lazni njihov samo je u dzepu.
Ekonomija nije Zrnovanje

13. 09. 2017 - 19:05

Novace, procaj podacima. Finansije I ekonomija su nauka a ne prica o Novaku Zrnovom. Crna Gora je prije 30 godina bila posljednja po ekonomskoj razvijenosti u CG. Danas je po podacima iz svieta treca iza Hrvatske I Slovenije. I zaista jeste. Premijer Vucic je izjavio da je plan Srbije da pretekne CG u platama, nedavno. Pricaj brojevima. Ako nisi ekspert u ekonomiji I finansijama onda citiraj relevantne I renomirane izvore.
Novace je li ovo vas nivo

13. 09. 2017 - 19:18

Novace je li ovo komentar jednog naucnika, magistra, politicara ? Ne govori li upravo tvoj komentar o nivou tebe, tvoje stranke ali I drzave ? Ti si istresao bujicu niskih ruralnih populizama okicanih stranim rijecima. ovo je odlika provincijalnih kvazi-intelektualaca, osoba koji mentalno nisu zivjeli u svijetu . Novace nauci strain jezik I citaj stranu stampu gdje ces imati prilike da se upoznas kako se izrazavaju ljudi ranga koji ti pretendujes. SDP je od suverenisticke I proevropske stranke postao ekstremna podrska velikosrpskoj vecini opozicije, koja je cak I metode preuzela od njih. Pogresnim podacima iz Beograda, histericnim populizmom, uvredama, ... ali BEZ MRVE LOGIKE I KONZISTENCIJE zeli "na zor" predate ovu drzavu Zeljeznjaku u cijem stroju stoje.
Jos uvijek cekamo odgovor !!!

13. 09. 2017 - 19:38

"njegovih satelita" A dakle manine su sateliti? Pa vidim kako bi ih tretirali da vi kao asteliti cetnicke vecien dodjete na vlast. Nikolic je opravdano postavio pitanje ocete li vi trazit reviziju referendum iz 2006. Opravdano na osnovu vasih stavova u zadnje dvije godine, Nije li vas portparol otvorio ovo pitanje: "Bolje cetnici nego lopovi"? Da ali cetnici nisu ekonomski eksperti, I oni su korupmirani. Razlika je sto oni ne ZELE drzavu, niti zele NATO niti EU. Sto ne dogovaras na cinjenice nego ponavljas iste generalne etikete ?
Kako vas sram nije?

13. 09. 2017 - 19:34

"Africke zemlje imaju prosjecnu platu vece no u CG: i to: Angola, Zambija, Lesoto, Libija, JA Rep, Malavi, Liberija, Namibija, Gabon, Svazilend i Kongo. Znaci sve vam je poraz i laz" Ne ne znaci, nego nam daj izvor podataka. ja sam tebi dao dolje I pokusao I rekao zasto nemaju nikakvog smisla cak ako je I bruto plata. Vama tacnost I logike ne znace nista nego odmah upadate u vase seljacke populisticke tirade retorikom ko da cete sjutra uzeti pusku u ruke. SRAM VAS BILO cetnicka poslugo. Otisli ste u fanatizam
Novakova sentenca

13. 09. 2017 - 20:57

"pa nece ni ovih bivsih cetnika a laznih Crnogoraca." Ima li vece mizerije no biti 18 godina sa bivsim cetnicima a onda se prikljucit sadasnjim cetnicima ?
ko je upravu?

13. 09. 2017 - 14:37

http://portalanalitika.me/clanak/279599/u-naredne-tri-godine-bez-povisice-za-sluzbenike-crnogorske-prosjecne-plate-na-nivou-africkih
Nauci engleski pa ti nece treb

13. 09. 2017 - 19:22

KONGO: Americki casopis Newsweek na srpskom jeziku: http://www.newsweek.rs/svet/53557-nedovoljno-za-opstanak-ovo-su-najsiromasnije-zemlje-sveta.html "Demokratska Republika Kongo je najsiromašnija zemlja sveta. Prosečna GODISNJA plata u ovoj zemlji je **** $394 ****." ZAMBIJA https://tradingeconomics.com/zambia/gdp-per-capita "Living Wage Individual in Zambia averaged 2458.52 ZMK/Month from 2015 until 2016" Prosjecna plata u Zambiji je 2458.52 ZMK Mjesecno ili **** $264 **** mjesecno . Postoji mogucnost da je ovo bruto. Jos je istrazivanja potrebno. Dakle mozda I manje od tog iznosa
ko je u pravu, ko manipulise?

13. 09. 2017 - 20:23

Ovo za engleski je bilo namijenjeno meni ili portaluanalitika, jer ja sam samo dao link za njihovu vijest? Kad smo vec kod engleskog "from 2015 until 2016" u prevodu znaci za 2015. Evo jos malo na engleskom https://www.africanexponent.com/post/8347-this-are-the-best-countries-to-start-looking-for-work U svakom slucaju ovo je dobra tema, ekonomska ,(nije geopoliticka koja je ovdje samo interesantna i za koju su svi strucnjaci u CG) a mozemo vidjeti kredibilitet i vlade i opozicije i medija kolko nam tacno govore koje je stanje stvari.
Da pojasnim

13. 09. 2017 - 21:24

Evo da ti pojasnim: Rekoh da govoris engleski ne bi ti trebale informacije sumnjivog porijekla prepisane nekoliko puta po portalima bivse YU. Dakel informaciju trazi od renomiranih stranih medija ili institucija. Drugo, cinjanica da postoje africke drzave sa visim GDP per capita niti je nova niti je relevantna za ovu konkretnu tacku diskusije. Ja sam htio reci da su podaci koje je prenjela Analitika a sa kojim SDP ponosno mase netacni I besmisleni za bilo koga sa zdravim razumom I sposobnoscu da pretrazi Google. Navedoh dolje nekoliko izvora I rezone. Na kraju krajeva da ponovim, uistinu je najrelevantniji ovaj region za poredjenje sto manipulatori zele da preskoce jer dolaze do podatka da je CG (iako pokradena) iza Hrv I Slo a bila je daleko nize 3 decenije ranije. Ovo nije oda niti govori o sjajnom uspjehu nego je vracanje u realnost iz tipicne iskljucivosti dinarske provincije. Oni ovako kritiku odvratnog cine jos odvratnijim
percepcija vs cinjenica

13. 09. 2017 - 22:09

Zapazite da se upravo vlada poziva na podatke GDP per capita, a ovdje je rijec o prosjecnoj plati tj. average salary. (primijetite da je link koji sam stavio u poruci na engleskom i o platama u nekim africkim zemljama i nije beogradski mediji). Naravno da prosjecna plata sama za sebe ne uzimajuci i druge ekonomske pokazatelje moze biti razlicito tumacena. Medjutim ovdje je pitanje da li je tacan taj podatak o prosjecnim platama? Ondosno ko govori istinu? Iz toga sve proizilazi, ko manipulise, ko zaobilazi istinu, ko tacno prenosi vijest i sl. Dalje Iz ovoga mozemo vidjeti odnos medija (kao nas spinuju ili ne), politickih subjekata opozicije i pozicije kako prica istinu ili manipulise, jer imamo oprecne stavove. Znaci dovoljno je vidjeti sta je tacno i zakljuciti ko sta prica. Drugo je nasa percepcija, sta mislimo o sebi samim a sta o africkim zemljama, da li nesto precenjujemo ili podcenjujemo. I Srbi milse da su nebeski narod, ali da li je to tako? Ocito je istina bolna.
?!

13. 09. 2017 - 23:59

Covjece, jesi li ti procitao sto sam napisao. Govorio sam o prosjecnim platama i naveo bar dva slucaja o poglesnim podacima. KONGO JE NAJSIROMNASNIJA ZEMLJA SVIJETA . Pogledaj sam . Drugo - GDP per capita je u uskoj korelaciji sa prosjecnom platom i nisam cuo za slucaj da je prosjecna plata vise o GDP per capita. Dalje po nekim statistikama prosjecna plata se izrazava Bruto . Ali u ovom slucaju cak i da je bruto ne moze biti tacno.
za ?!

14. 09. 2017 - 14:08

Upravo je u tome problem, pricate o neznanju engleskog, a pozivate se na neke srbijanske novine za Kongo. Za Zambiju navodite podatke za 2015 i ne o prosjenoj plati nego o GDP per capita (na nasem o BDP po glavi stanovnika). Prosjecna plata i BDP po glavi stanovnika su razlicite stvari, razlicito se racunaju i razlicito znace. To za "usku korelaciju", izmedju ova dva parametra nijesam siguran. Mozete li mi navesti vas izvor ili naucni rad koji govori o toj pozitivnoj ili negativnoj korelaciji? Dodatno izgleda da nijeste otvorili link koji sam vam stavio u odgovoru dje su izneseni drugaciji podaci za Zambiju. Takodje evo vam link za Kongo dje iznose drugacije podatke od vasih. https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Congo
Green

13. 09. 2017 - 22:53

Posto ste strucnjak za pojasnjavanje, a pratite ove i one linkove, objasnite mi i pojasnite koliko zaposlenih u CG prima platu 198 eura i sto mogu da podmire od potreba od nje jadne tolike? I ko je odgovoran sto toliko ljudi u CG prima tako mizernu platu? Takodje koliko zaposlenih.prima 300-320 eura a kolika je potrosacka korpa za troclanu, recimo, porodicu? I hocemo li uskoro dostignuti Monako, kako su nas iz DPS ucili. I na kraju smije li iko raditi i zivjeti u CG a da valja ako nije clan DPS ili evet-efendija njihov? Ne racunam ove prisipetlje DPS iz SD i drugih satelita. Nekako sam zbunjen pa mi oprostite sto sam slijep i ne vidim ovo sto narodna nasa vlada vidi o velikom "ekonomskom rastu" u Crnoj Gori. Hvala unaprijed ako me edukujete, makar bilo i rezimski s vase strane.
Evo da ti pojasnim

14. 09. 2017 - 00:02

Vidi ovo cu ostaviti da razjasnis u nekoj kafancini u kojoj te vidim u trenerci poluobrijan sa srbadijom kako se takmicite ko ce socnije pljunut na mrsku drzavu. Ja ti ne umijem guslati o ekonomiji , razmatrati ko prima 196 a ko 321 euro. Postoje metrika izrazavanja ekonomskog stanja. Podji na in4s.net moj Nemanja pa tamo sa njima raspredaj ove maliciozne seljacke dinarske price
Evo zasto

13. 09. 2017 - 19:25

A sto se tih podataka tice, to ej rezultat prepisivanja iz Beograda. Ko govori engleski moze bez ikakvih problema doci do tacnih podataka sa Google. Ovim apelujem na Analitiku I medije u CG da dobro provjere podatke koje objavljuju da se ne bi nasao neki proruski prevarant koji ce ih zloupotrijebit.
Novace Adzicu !!

13. 09. 2017 - 18:55

Ja na histericne I subjektivne tirade ne mogu odgovarati ali na egzaktne cinejnice da. Problem je SDP-a sto nema profesionalnost pa ne umije napraviti korektan upit na Google nego prepisuje iz beogradkse stampe: Izvor: *** http://www.newsweek.rs/svet/53557-nedovoljno-za-opstanak-ovo-su-najsiromasnije-zemlje-sveta.html ***http://www.therichest.com/business/economy/countries-with-the-lowest-household-average-salary/ "Demokratska Republika Kongo je najsiromašnija zemlja sveta. Prosečna GODISNJA plata u ovoj zemlji je 394 dolara."
Novace Adzicu ne manipulisi !

13. 09. 2017 - 18:55

https://tradingeconomics.com/zambia/gdp-per-capita "Living Wage Individual in Zambia averaged 2458.52 ZMK/Month from 2015 until 2016" Prosjecna plata u Zambiji je 2458.52 ZMK Mjesecno ili $264 mjesecno
Jos podataka za Novaka

13. 09. 2017 - 19:02

Novace, pogledaj ove podatke dolje. Ima li ikakvog smisla da je bruto nacionalni dohodak $444 a prosjecna plata $625. Ima li smisla da je BND Zambije $1178 a prosjecna plata $1482. Gdje je finansijska logika ? GDP per capita u US$: *Congo 444.51 *Zambia 1,178.39 *Namibia 4,140.46 *Srbija 5,348.29 *Montenegro 6,461.19 *Makedonija 5,237.15 *Bosna 4,708.72 *Albanija 4,146.90
Savjet za Novaka i SDP

13. 09. 2017 - 19:08

Umjesto sto na svaki nacin I u sve ekstremiziranijoj formi pokusavate da oborite ovu vlast I nadjete svoje mjesto u proruskoj I velikosrpskoj vecini opozicije, I pri tom pravite greske, banalne kao sto je ova sa podacima, bilo bi bolje da prestanete da se blamirate. Ako nemate nikog u stranci ko govori engleski I ko moze naci vjerodostojne podatke na iternetu, zamolite nekog da vam Ih pronadje umjesto sto idete u Beograd po njih. VRLO SIMBOLICNO !!!
Novace molim odgovor

13. 09. 2017 - 20:01

Ma ko moze proglasiti najsiromasniju drzavu svijeta Kongo da bolje stoji od CG, pa stoga I od jednog dijela Balkana? Samo SDP, grupa izgubljenih populista koji nemaju osobu u svom timu sposobnog da pronadje ovaj podatak: http://www.businessinsider.com/the-23-poorest-countries-in-the-world-2015-7 KONGO JE NAJSIROMASNIJA DRZAVA SVIJETA SA ZARADOM OD OKO $394 GODISNJE !!!
Trajno odvojeni od logike

13. 09. 2017 - 21:00

Proglasiti najsiromasniju zemlju svijeta , zvanicno proglasenu za bogatiju od Crne Gore pa I od jos nekih zemalja Balkana jeste apsurd, jer u tom slucaju ne bi bila najsiromasnija. Ne vjeruju stranim podacima I logici no Beogradu. Evo ovako se postaje cetnik.
Novi komentar