Radoje Marković: Narušili su nam privatnost

Demokratska Crna Gora saopštila je juče da je brat premijera Duška Markovića, Radoje Marković, nasrnuo na njihove aktiviste i vrijeđao ih. Radoje Marković demantovao je ove tvrdnje, navodeći da su aktivisti Demokrata njegovoj porodici povrijedili privatnost i slobode, nametanjem tuđih političkih stavova i razmišljanja.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 06:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Demokrate u saopštenju tvrde da im se Marković u Mojkovcu obratio uz direktnu prijetnju „Sve ću vas pobiti, vi ste lopovska organizacija“.

Materijal

Oni su kazali da su djevojka i mladić, članovi Mladih Demokrata, pozvonili na vrata sa namjerom da podijele predizborni materijal.

- Čim je otvorila vrata, Radojeva supruga je rekla da su „druga opcija“, ali i upitala: „Kukala vam majka, znate li vi na čija ste vrata došli?“ Naši mladi su se veoma ljubazno izvinili i pored takve „dobrodošlice“, i krenuli da odlaze, da bi se u tom trenutku na njih agresivno zaletio Radoje Marković, uputivši im, ničim izazvan, riječi: „Mršte odavde! Sve ću da vas pobijem, majku vam j**em! J**em vam sve živo i mrtvo!“ - navodi se u reagovanju Demokrata.

Lider Demokrata Aleksa Bečić pozvao je nadležne državne organe da hitno reaguju, jer je ugrožena bezbjednost „najvećih kritičara vlasti u Crnoj Gori“.

 - Izvolite, junaci, pređite konačno sa kukavičkih metoda koje koristite pune tri godine, udarite direktno na mene ako vam basta, ali dalje ruke od naših mladih ljudi, naših heroja - poručio je Bečić.

Radoje Marković, brat premijera Crne Gore, u svom reagovanju naveo je da je njegova porodica doživjela neprijatnost kada su, neimenovani političko-propagandni aktivisti Demokrata, nenajavljeni i bezobzirno, u popodnevnim satima došli na vrata njihove kuće, ,,prekidajući nas u odmoru, i tražeći od moje porodice podršku za njihovu stranku i njihovu politiku“.

Razgovor

- Kada im je moja supruga saopštila da ih ne podržavamo, i da ne želimo razgovor, uporno i bez odstupanja tražili su objašnjenja i razloge takvog našeg stava. Sve vrijeme bio sam unutra, u postelji, kao čovjek od blizu 70 godina, kojeg su trgli iz sna. Čuvši prepirku na pragu porodične kuće, ustao sam i zatražio da napuste moju kuću i moje imanje. To je jedina istina, a sve ostalo su konstrukcije i laži sa ciljem kompromitacije partije i politike kojoj pripadam, kao i mog rođenog brata koji je premijer. Dakle, nijesam sa njima imao ni verbalni, niti bilo kakav drugi sukob, već su meni i mojoj porodici od aktivista Demokratske Crne Gore povrijeđeni privatnost i slobode, nametanjem tuđih političkih stavova i razmišljanja - saopštio je Marković.

Iz mojkovačkog DPS-a juče su pozvali nadležne da reaguju u slučaju kada su aktivisti Demokrata došli do vrata brata premijera Markovića tokom kampanje.

 -Naročito je simptomatično da je uznemirujući poziv, u kasnim večernjim satima, bratu premijera Duška Markovića - licu koje nije politički aktivno, ni bilo kako društveno angažovano - stigao od novinara redakcije koja je svoje profesionalne i medijske kapacitete stavila veoma otvoreno na stranu jednog političkog subjekta, tj. Demokrata. Ovakvim sumnjama doprinosi činjenica da su incidentu prethodila uznemiravanja članova porodice Marković u Mojkovcu upravo od strane aktivista ove stranke. Razumijemo primijetni porast nervoze Bečića i družine usljed činjenice da građani svakim danom sve više uviđaju prevarnu politiku njihove partije - ističu iz DPS-a.

Tužilac pokrenuo izviđaj povodom prijetnji novinaru Dana

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju pokrenuo je izviđaj povodom navoda da je Velizar, brat premijera Duška Markovića, prijetio novinaru dnevnog lista Dan, prenosi RTCG.

- Osnovnom državnom tužiocu u Bijelom Polju još uvijek nije podnijeta prijava povodom ovog događaja, već je o njemu saznao iz medija. Nakon toga je provjerom kod Uprave policije utvrđeno da događaj nije prijavljen Odjeljenju bezbjednosti Mojkovac - saopštio je portparol bjelopoljskog Osnovnog državnog tužilaštva Denis Zvrko. Jučerašnji „Dan“ je objavio da je Mojkovčanin Velizar Marković prijetio Vladimiru Otaševiću tokom telefonskog razgovora, kada je novinar htio da dobije kontakt njegovog brata Radoja. Dnavni list Dan je objavio transkript razgovora i istakao citat Markovićeve prijetnje: ,,J...te se sa Duško Markovićem i Milom Đukanovićem i sa govnarima crnogorskim, ja sam pošten građanin ove Crne Gore. Ako ćete se na moja leđa j.... politički i shvatat neke stvari, nemojte se onda zapitat zašto je neko nekoga ubio. Je li ti jasno, majku ti u ....“

Demokrate: Stanišić nam prijetio da će baciti bombu

Demokrate su saopštile i da se juče dogodio novi incident kada je navodno aktivista DPS-a Goran Stanišić, u Mojkovcu, verbalno napao Aleksu Bečića, Borisa Bogdanovića i dio članova mojkovačkog odbora.

Stanišić je, kako navode, iz crnog džipa psovao i prijetio Demokratama.

 - Izrekao je i prijetnju da će baciti bombu na prostorije Demokrata u Mojkovcu - navodi se u saopštenju, navodeći da se u istom automobilu nalazio sinovac Veselina Veljovića i sin načelnika Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac.

Iz DPS-a su ragovali na to, kazavši da Veljovićev sinovac nije u tom trenutku bio čak ni na teritoriji mojkovačke opštine.

- Iz snimka se jasno vidi da bombu priželjkuju jedino Bečić i Bogdanović, a bezazlenu verbalnu komunikaciju žele iskonstruisati.

(Pobjeda)

Komentari: 17

Lopta i vijuge

13. 09. 2017 - 07:19

Bečić je najprljavija i najpodlija osoba................ u CG. Zaboravih i bez trunke morala. Takvu prljavu kampanju Bečić sprovodi po nalogu svojeg šefa, generala Rešetnjikova. Više ima vijuga u sporskom rekvizitu koji je on šutirao nego u njegovoj glavi. Đoko Orlandić
Ne pomaže za IQ

13. 09. 2017 - 10:36

Evo javljaju se botovi "Demokrat" da povećaju broj "minusa" na moj komentar. Nema sumnje da će na taj način povećati broj "minusa" na komentar. Međutim, na taj način neće, niti mogu, povećati IQ Bečića, koji je nešto iznad "pozitivne nule". Đoko Orlandić
kuč

13. 09. 2017 - 07:23

čuješ ti maloga Koštunicu kako sebi diže rejting ,; krenite na mene ako vi basta" . Umjesto odgovora legenda : Jedan pripadnik necu rec kojeg dijela Crne Gore kad je prispio na front kod prvih metaka pita onoga do sebe ," jelji krf žuta ,ako je žuta ja sam ti vas u komate ".
Guest_53663

13. 09. 2017 - 07:28

SKOCI MARKOVIC KAO MUNJA . ( 70 )POLECE MU SABLJI RUKA
neso

13. 09. 2017 - 07:40

Nedaj se Sokole. NEGO ŠTO. Samo ipak vodi računa zbog brata, zbog kraja, jer je to područje potarja i zatarja lijepih kulturnih ljudi. SVE SE MOŽE REĆI ALI MALO LJEPŠE I KULTURNIJE KAKO DOLIKUJE NAŠEM KRAJU.. BEČIĆ JE PERONA GRATA ZA SVAKOGA.
hit00

13. 09. 2017 - 17:37

Neso izvini prevedi mi ovo becic je......ne kontam.I jos da ti Kazem da postoje i vecernje skole
DJECA DUGE

13. 09. 2017 - 08:09

spremaju bojkot, kao izlaznu strategiju, zbog katastrofalne podrške u Mojkovcu.
RAŠO

13. 09. 2017 - 08:19

Fino reče nema što, samo ne znam što mu znači ovo sa .....ma Crnogorskim.
Pg

13. 09. 2017 - 08:34

Podrska gospodinu Markovicu .Sto se tice izbora treba da.izadju svi Crnogorci na biralista a ne da sjede doma da se zavrsi jednom ova prica i da shvate da moraju da saradjuju sa nama .Vidite kako su.posrbiice organizovane nema ih ni 30% a imaju preko 40% podrske .Zelja za rusenje Crne Gore je ogromna .Nazalost nemamo mnogo izbora kad je drzava u pitanju i pored ekonomske situacije moramo prvo branit drzavu .Demokrate nisu nova snaga Crne Gore vec presvuceni Snp koji kao i njihovi saveznici i df i snp idu od vrata do vrata pred svake izbore .Nista novo .Zato dragi Crnogorci na izbore
Ketay

13. 09. 2017 - 09:00

Svašta se radi zbog rejtinga. Trenutno u MK: DPS 44 odsto, DF 22, Demokrate 16, URA 5, SNP 5, SD 4, SDP 2...
Moracanin

13. 09. 2017 - 09:07

Evo u Vecernje novosti na naslovnicu becicu prijetili bombom u Mojkovcu.Toliko o Srbijancima .i njihovoj podrsci becicu.
prijetnje

13. 09. 2017 - 09:38

Vjerovatno je ovaj Markovic malo grublje reagovao nego sto je situvacija zahtijevala. Kod nas je inace u CG uobicajeno da ti komsije i ostali ulijecu u kucu kao na autobusku stanicu u bilo koje doba dana i noci. Gledam one iz vodovoda ili neki iz opstine dosli kod mene u avliju ni dobar dan da kazu i predstave se ko su i kojim povodom dolaze.Ipak je to privatno. Ne moze ovaj da urla "kukala vam majka na cija ste vrata dosli" i psuje. Ako nijesu dobrodosli kazati im i ispratiti do kapije i kraj.
Martin

13. 09. 2017 - 09:41

Namjerno su došli na vrata čojeku. ..Da dijele Material četnici. .Pa Demokrate ..sramota kakav nacin su izmislili. .Jednom ce se desit haos. ..Ovo sto cine trebalo bi pod hitno zabranit
namjerno

13. 09. 2017 - 09:52

Pa sta ako su dosli namjerno ? Bi li bilo prvi put da su braca na dvije strane ? Ja ne znam ko mi na vrata dolazi od jehovinih svjedoka preko nekih sto traze pomoc , prodaju serpe iz raznih osiguranja svi mi smetaju i uznbemirtavaju . I sta sad treba da ih psujem i trcim za njima sa batinom ?
a vidji mu sliku na FB

13. 09. 2017 - 11:21

Sto se ljuti kojega djavola ?! To je kao i sa djevojkom . Njino je da ga ponude a on ako nece ne mora .
Od DF-a Demokrati

13. 09. 2017 - 13:19

Pola clanstva Demokrata je iz DF-a. Polako se primjecuju njihovi metodi u stranci. Velim vam i Demokrati na kraju mogu pokusati nasilje.
Niksicanin

13. 09. 2017 - 18:09

A sto se ismijah kad vidjeh Becicevu poruku nek udare na njega ako im basta.Ha ha ha ne daj boze da je krupniji ne bi se moglo od njega zivjeti.A tek onaj Koprivica iz Nk tek je ono zvjerka zvana mis!!!!
Novi komentar