MI6 planirao ubistvo Miloševića, plan primjenjen na princezu Dajanu

Bivši pripadnik MI 6 Ričard Tomlinson tvrdi da je Slobodan Milošević bio meta te britanske obavještajne službe koja je za to razradila poseban plan.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 09:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako navode "Večernje novosti", taj plan je kasnije primjenjen za uklanjanje britanske princeze Dajane. "Novosti" pišu da je ta saznanja Tomlinson iznio još prije deset godina pred Visokim sudom pravde u Londonu, a njegove tvrdnje dobile su na aktuelnosti nakon nedavne izjave penzionisanog obavještajca Džona Hopkinsa (80), koji tvrdi da je lično učestvovao u akciji "uklanjanja" princeze od Velsa.

Prema Tomlinsonovim tvrdnjama koje su se našle i u dokumentarnom filmu o mračnom djelovanju britanske obavještajne službe MI 6 "Prljava igra", nekadašnji predsjednik SRJ trebalo je da bude ubijen 1993. na način da to izgleda kao saobraćajna nesreća. Kao mjesto za taj plan izabran je tunel u Švajcarskoj, nedaleko od Ženeve gdje je Milošević trebalo da učestvuje u međunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji.

Plan je bio da se nesreća izazove kada Miloševićeva limuzina bude išla preko planine, paljenjem jakih svjetala ili lasera koji bi zaslijepeli Miloševićevog vozača. Navodno je procijenjeno da bi takav scenario imao najveće šanse za smrtni ishod. Očevici nesreće u tunelu, u kojoj je stradala princeza Dajana, tvrde da su prije nezgode vidjeli zasljepljujuća svjetla.

"To je samo jedna u nizu jezivih slučajnosti između plana atentata na Miloševića i smrti lejdi Dajane", tvrdi Tomlinson. On dalje tvrdi da se odustalo od plana za likvidaciju Miloševića, ali je taj scenario primjenjen na uklanjanje princeze Dajane.

 

(Večerenje novosti)

Komentari: 1

:) Bravo jos jednom !

13. 09. 2017 - 13:16

Nasli ste od koga cete prepisat vijest. MI6 se dvoumio izmedju Vozda i Dajane , bacio novcic i odlucio da to bude Dajana. Dajte jos malo sa novosti. Zasluzili su da im uvozimo smece jer lijepo pisu o Crnoj Gori
Novi komentar