Pronađeni turisti koji su se juče izgubili u NP Biogradska gora

U akciji spašavanja dvoje turista iz Holandije učestvovali su pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina Boban Brković, Miljan Bulatović i Zoran Bulatović, kao i pripadnici Službe zaštite NP Biogradska gora Janko Dragović i Teofil Radenović.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 13:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su saopštili učesnici u spašavanju turista, prvi poziv su dobili u 16:28 od OKC sa lokacijom izgubljenih turista. Sa potragom su odmah krenuli na području rijeke Štitarice, ali bez uspjeha, da bi se kasnije ispostavilo da lokacija koju su turisti poslali nije odgovarajuća znajući da svi turisti kako bi što više vidjeli u Parku, skreću sa označenih i markiranih staza.

Potragu za turistima su nastavili u koritu rijeke Jezerštice da bi se to i ispostavilo kao ispravno. Po izrazito lošim vremenskim uslovima, po kiši i vjetru, u kasnim noćnim satima oko 22 časa su pronašli turiste iz Holandije i nepovrijeđene vratili na Biogradsko jezero.

"NP Biogradska gora još jednom apeluje da se svi posjetioci pridržavaju markiranih staza, kao i da koriste usluge licenciranih vodiča", navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova.

 

Komentari: 0

Novi komentar