MARKOVIĆ: Premijer zamjenjuje teze, članovi njegove porodice prijetili novinaru

Umjesto da sa pozicije premijera osudi prijetnje smrću i uvrede koje su upućene novinaru “Dana”, Duško Marković zamjenom teza pokusava da optuži medije zbog toga što profesionalno rade svoj posao, naveo je u reagovanju zamjenik glavnog urednika lista “Dan” Nikola Marković.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 13:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema njegovim riječima, to samo pokazuje nedostatak političkog kapaciteta premijera ali i jasno odslikava ambijent u kome rade novinari u Crnoj Gori.

“Jer naš kolega je upravo pokušao na profesionalan i vaspitan nacin da obezbijedi da se čuje i druga strana, odnosno da omogući premijerovoj porodici da odgovori na optužbe jedne političke partije, ocijenio je Marković.

Kako je dodao, nije “Dan” udario na premijerovu porodicu, već su članovi njegove porodice prijetili novinaru o čemu postoji audio snimak koji je  cula sva crnogorska javnost

“Uostalom, premijerov brat je juče pozvao novinara “Dana” izvinio mu se i pokajao zbog izrečenih prijetnji, za razliku od premijera koji to pokušava relativizovati izvrtanjem činjenica”, kazao je on.

Marković podsjeća da kada su ljudi na društvenim mrezama i portalima u mnogo blažoj formi prijetili Đukanoviću ili Katniću bili su odmah uhapšeni, a lice koje je prijetilo redakciji “Dana” juče nije ni saslušano.

“Toliko o brizi za slobodu medija i pravnoj državi”, zaključio je Marković.

 

Komentari: 8

Zamjenik Dalmatinca

13. 09. 2017 - 13:42

Oglasi se ovaj saradnik oglasne table KOS-a.
Dan

13. 09. 2017 - 13:52

Sto ne objaviste kad ste toliko posteni kao udarnu vijest da se premijerov brat izvinio nego samo pisete protiv njegove porodice zarad sitno politickih interesa .RTCG nema udarbije vijesti nego da pise kako je navodno prijeceno onim dosadnim Demokratama.E moj Zecaninu Becicu najbolje ti je da beres pipune.Slaba vajda od tebe.
Krle

13. 09. 2017 - 14:06

Ludace u kucu su mu usli.Ni Jehovi svjedoci nijesu toliko agrresivni.Sram te bilo.
Dalmatiner

13. 09. 2017 - 14:08

Zna li Vanjin potrčko ko su njegovi novinar i kakva je njegova novina? Naravno, sam za novinarske slobodi i prava, ali su građanska iznad njih. Ili naši novinari misle da su svete krave?
cetinje10

13. 09. 2017 - 14:22

Markovicu,,posto vidim,da vi nemate nikakva prava,da ste neslobodni,,ITDDD..jedino me zanima,sto onda zivite i ovoj zemlji ijedan naredni dan,,ja bih da je tako kako se vi osejcate isti cas trazio politicki azil,,i posa odavde,,Ali me isto tako jako zanima,,da me naucis,,jer vidim,da si ti mudra glava,,od pera i rijeci,,sto da radimo mi CRNOGORCI,,koji se u rodjenoj zemlji osjecamo,od strane drugih narodnosti,,PS;znas ti kojih,,,ugrozeni,pa nam se uksracuje pravo na ime,naciju,narodnost,crkvu,,,MALO LI JE....OBRAZATI POSAVJETUJ NAS NEZNAVENE..IAKO ZNAMO DA NECES USPJETI,IPAK TI VELJE HVALA....
Milos

13. 09. 2017 - 15:05

Zasto je novinar snimao Markovica?Je li to praksa, kodeks...
Prigovor administratoru

13. 09. 2017 - 15:11

Ovog Markovića (zamjenika Dalma...), kojem tekstove pišu u sjedištu KOSa u Beogradu, štitite do iznemoglosti. Na sajtu se može vidjeti da je poslato 5 komentara koje ne objavljujete već satima. Njega pustate da svašta baljezga, a komentare u vezi njegove izjave ne. To je vrsta selekcije i favorizovanja. MOLIM VAS OVO OBJAVITE. Đoko Orlandić
Bokelj

13. 09. 2017 - 19:54

Molim Vas ako moze neko objasniti kako Markovic moze biti Dalmatinac,rodom ili kako,neupucen.......
Novi komentar