Janović - Sjuecai: Na početku smo uspješne sportske saradnje

Razmjena mladih sportista, unaprjeđivanje školskog i vrhunskog sporta i razvoj sportske infrastrukture, oblasti su u kojima će u narednom periodu saradjivati crnogorsko Ministarstvo sporta i Opštinski biro za sport grada Pekinga- ocijenjeno je to na sastanku ministra sporta Nikole Janovića sa članovima delegacije Opštinskog biroa za sport grada Pekinga, uz poruku da je to tek početak uspješne saradnje.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 14:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kineska delegacija pekinškog biroa za sport, koju predvodi generalni direktor Opštinskog zavoda za sport Sun Sjuecai, doputovala je u Podgoricu povodom učešća na Drugom Forumu gradonačelnika glavnih gradova država Centralne i Istočne Evrope i NR Kine, zainteresovana takođe da kako su saopštili uoči dolaska, posjete i Ministarstvo sporta u cilju uspostavljanja saradnje u oblasti sporta i mladih.

Uvjeren da će crnogorsko-kineska saradnja institucija u oblasti sporta u narednom periodu biti intenzivirana, Ministar Janović  zahvalio je gostima na iskazanom interesovanju da se već potpisani Memorandum Ministarstva sporta sa Ambasadom NR Kine u Crnoj Gori, proširi i na druge oblasti od značaja za sport i naše sportiste. “Peking nam  može biti dobar putokaz imajući u vidu vrhunske rezultate koje postižu  njihovi sportisti i u tom smislu smo spremni da razmijenimo iskustva, naročito na polju dječijeg sporta”- poručio je ministar Janović.

U prilog tome i činjenica da se čak 50 % stanovnika Pekinga, profesionalno ili rekreativno bavi  sportom, s obzirom na to da, kako je naglasio Sjuecai “veliku pažnju poklanjaju školskom i studentskom sportu, što je skladu sa politikom kineske Vlade koja se zalaže da se svaki građanin  bavi sportom minimum  sat dnevno“.

Sjuecai je takodje pohvalio uspjehe crnogorskih sportista i zahvalio ministru sporta na srdačnom prijemu.

Sastanku u Ministarstvu sporta pored generalnog direktora Opštinskog zavoda za sport Sun Sjuecaia i ministra Janovića sa saradnicima, prisustvovali su i direktor Medjunarodnog centra za sportsku razmjenu Điang Ćian i sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković Vukčević.

 

Komentari: 0

Novi komentar