Mandić: Ostatak opozicije da prihvati ponudu DF-a, a ne poziv Duška Markovića

Predsjednik NSD i član predsjedništva DF Andrija Mandić posjetio je Zaton gdje je razgovarao sa članstvom u ovoj mjesnoj zajednici. Tom prilikom, prisutni su snažno podržali inicijativu DF o objedinjavanju opozicije, a naglašeno je da je jedinstvo opozicionih snaga neophodno da bi se došlo do promjena u Crnoj Gori.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 14:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

,,Naša ponuda je realna i korektna. Predložili smo da na predsjedničke izbore idemo sa jednim, nestranačkim kandidatom, da na lokalne izbore nastupimo sa jednom listom, a da se vaninstitucionalnom borbom izborimo za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi se održali zajedno sa predsjedničkim. Nažalost, mi nismo, od održavanja parlamentarnih izbora do danas, čuli bilo kakav drugi predlog o zajedničkoj akciji opozicije, a mi nudimo jedinstvo i efikasan metod borbe kojim se najuspješnije možemo boriti protiv ovoga režima. Na političkoj sceni postoji još jedan predlog osim našeg, a to je predlog premijera Duška Markovića koji je pozvao sve parlamentarne opozicione stranke, osim DF, da dođu kod njega i da zajednički rade na realizaciji programa Vlade koji je on kao mandatar predložio skupštini. U ime predsjedništva DF želim još jednom da se zahvalim svima onima iz opozicije koji su podržali ovu platformu DF, a javno pozivam one koji to još nijesu uradili da preispitaju prvobitno saopštene stavove'', kazao je Mandić.

On je istakao da je bojkot jako sredstvo pritiska na aktuelni režim, ali očigledno ne i dovoljno da samo sa njim dođemo do cilja.

,,Metode zajedničkog djelovanja opozicije se moraju proširiti. Ako odgovor na naš poziv bude pozitivan od strane onih koji su prećutali ili odbili naš poziv, onda ćemo preći i preko uvreda pojedinih političara u opoziciji, i takvo ponašanje pripisati samo želji i ambiciji da se čak i na tako nekorektan način prikupi što veći broj glasova za vlastitu partiju. To bi, naravno, uradili zbog višeg cilja, a to je smjena režima u CG. Ako odgovor bude negativan, onda je problem mnogo dublji i pozadina ovakvog ponašanja će svima biti jasna'', istakao je Mandić.

On je poručio da ,,i pored toga što nas sudskim procesima odvajaju od kontakta sa građanima, zadržavajući nas u sudnici ili oko nje, mi ćemo svakako istrajati na tome da se narednih dana sretnemo sa što više ljudi širom CG, kako bi pokazali i dokazali da je naša inicijativa o objedinjavanju opozicije mnogo značajnija za interese građana u odnosu na pozive Duška Markovića pojedincima iz opozicije da dođu i rade za njega’’.

,,Svakako da je politika zajedništva, jednog predsjedničkog kandidata i jedne odborničke liste, uvijek bila superiornija od malih, sebičnih interesa bilo koje opozicione stranke, jer nijedna stranka pojedinačno, pa čak ni DF koji je najjači, ne može samostalno oboriti režim Mila Đukanovića. Zato je zajedništvo najbolja garancija i ne treba kao do sada rasipati energiju na opoziciona pregrupisavanja’’, zaključio je Mandić. 

Komentari: 20

galilleo

13. 09. 2017 - 15:01

objediniti opoziciju svakako i na celo staviti rukovodstavo DF...cuvaj ledja ide....
Mrbeen

13. 09. 2017 - 16:54

da te ne kunem ...salis se zar ne?
@ ZA GALILEA

13. 09. 2017 - 16:56

Ne mora rukovodstvo DF nego moze Dara Bubamara mada bi ja radje onu nasu Vidru iz Plejboja
Petar45

13. 09. 2017 - 15:01

Neka Manda neka pare samo talamas 23 godine pusti se price koja lista sa vama do juce ste cjelu opoziciji nazivali izdajnicima pusti brate ti gradjanski dio oni jedini iskreno bojkotuju parlament a ti se vrati i ne pustaj probne balone preko Knezevica i onog sa jahtama Radunovica vi vise niste vodeca snaga izvedeni ste na cistac i sad morate da radite za Mila Djukanovica i to je meni jasno .
Ranko, odmah

13. 09. 2017 - 15:06

DF poziva "opoziciju" da prihvate njihov predlog. Po meni, taj poziv može biti samo za nastavak terorizma i krvoprolića. Ja mogu slobodno ocijeniti, da će to Ranko prvi prihvatiti.
SDP

13. 09. 2017 - 18:17

Najekstremniji nakon DF
Niksa

13. 09. 2017 - 15:19

Svaki dan nesto novo, a ne pametno od strane DF-a..
ojha

13. 09. 2017 - 15:20

vi da se dogovorite?? pa prije bi se zivotinje iz zoo vrta dogovorile o necemu nego vi.. ne zasmijavajte me danas.
uskockicardak

13. 09. 2017 - 15:22

Da li treba dodatno objasnjavati kakva je organizacija DF i sta je njihov osnovni cilj?
Olivera

13. 09. 2017 - 15:22

Mislim da je suvisno vas komentarisati jer nista pametno niste rekli i svaki komentar bi bio suvisan.. imam pametnija posla.. hvala !
krinka

13. 09. 2017 - 15:23

Vi nikad niste bili opozicija vlasti . nego samo drzavi aa to i vi dorbo znate ali se folirate... Vi ne volite ovu drzavu, a o narodu da ne govorimo.
Marinaa

13. 09. 2017 - 15:33

A bojkot se veoma dobro pokazao, ali kao vasa velika sramota prema glasacima.
Jovana

13. 09. 2017 - 15:39

E dobro oni bojkotovali Skupstinu a hoce opet izbore za Skupstinu. Da produze vrijeme da primaju plate a ne rade. Nece moci. Skupstina treba da usvoji tekst izjave kojom ce se svaki poslanik obavezati na postovanje drzave i njenih simbola kao i da ce raditi u Skupstini u interesu onih koji su ih birali. Ko nece da potpise neka ide tamo dje mu je ljepse. Neki ce biti sprijeceni studijskim putovanjem u Spuz na duze ali kako je ko sijao neka tako i zanje.
aaaa

13. 09. 2017 - 15:42

E ako se mogi vise ovi gledat i slusat. Stvarno su dosadili.
neso

13. 09. 2017 - 16:34

MANDIĆ JE PROŠLOST, BEČIĆ JE NADA.
Zagor

13. 09. 2017 - 17:44

Becic je nazalost jedna pokvarena nada puna lazi i manipulacija.Ovaj shorty je toliko pokvaren da mu grupa oko dfa samo kapu moze skinuti. A ja bih dodao bolesno pokvaren.
Direktno od Zeljeznjaka

13. 09. 2017 - 17:04

Ovo je prenesena poruka iz Rusije. Culi smo je nedavno od Zeljeznjaka
SDP

13. 09. 2017 - 18:17

Pod cetnicku zastavu sa uglednim parlamentarcima !! Zajedno sa vasim opstinskim parnerima do properitetne ruske gubernije
Banjo

13. 09. 2017 - 18:47

Ko išta zna o politici i o životu vidi šta hoće ovi prevaranti uoči bilo kojih izbora.Oni se navodno zbog neslaganja podijele.Osnuju nekakvu svoju stranku.Daju joj ime .Dovedu popa Ristivoja za kuma ,a onda se za petnaestak dana svi ujedine u koaliciju navodno protiv DPS-a nezavisno od toga o kakvim se izborima se radi. Pučina, koja u suštini skoro ništa nezna o ovakvim prevarama podijeli se po taborima.Kao ovi su bolji,a suština je međutim samo u tome, da njih petnaestak prevaranata obezbijede sigurno poslaničko mjesto i debele plate u skupštini, pa vi narode smočite poslije izbora.Jedino na ovakav način neko može opstati u skupštini kao vječiti opozicionar.Vidite ovom iz Đuđevine sinoć država rekla ne,a on danas novu stranku.Vidjećete narode da će se svi ujediniti ponovo u koaliciju.Zašto? Pa zato što nijedna stranka nebi prešla cenzus.Ovako sigurno bar jedno mjesto.Petnaest stranaka najmanje 15 mjesta u skupštini.Dokad više?
Lisica

13. 09. 2017 - 19:36

Mandicu gori pod nogama.Necu sjutra za dorucak imati sto da jede pa hitno poziva.HA HA.
Novi komentar