Darmanović: Pitanje demarkacije sa Kosovom za Crnu Goru završeno

Pitanje demarkacije sa Kosovom je za Crnu Goru završeno, izjavio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 15:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je kazao da Crna Gora može da pretenduje da utiče na stavove bilo koje kosovske vlade pa ni ove sadašnje. 

"Imamo jako dobre odnose sa Kosovom i ne sumnjamo da će se tako nastaviti. Za Crnu Goru ovo pitanje je završeno i nećemo se više na to vraćati. Vjerujemo u demokratski kapacitet institucija u Kosovu i strpljivo ćemo čekati konačno rješenje razgraničenja sa Kosovom", naveo je Darmanović na Građanskom satu koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju (CDT)

On je kazao da Crna Gora Hrvaskom ima neka otvorena pitanja – pitanje Prevlake, ali da privremeni sporazum jako dobro funkciniše. 

"Priželjkujemo da to riješimo bilateralnim putem, ako ne idemo na međunarodne mehanizme koji su poznati. Moramo vjerovati u mehanizme međunarodnog prava. Ovo pitanje neće ugroziti naše odnose", rekao je Darmanović.

Na pitanje o spomenicima u Crnoj Gori i Hrvatskoj, Darmanović je rekao da možete izraziti stav, nezadovoljstvo ili negodovanje ali da to su pitanja na koja odgovor moraju dati društva odnosno zemlje u kojima se to dešava.


On je rekao da crnogorski politički odnosi sa Rusijom nijesu na tako viskom nivou. 

"Ekonomski, stvari ne stoje tako loše. Vjerujemo da će se odnosi popravljati vremenom. Crna Gora nije prijetnja Rusiji. Mi imamo pravo da donosimo odluke o svojoj budućnosti. Želimo da se naš put shvata i poštuje", kazao je Darmanović.

IZVOR: CDT

Komentari: 7

Beranac

13. 09. 2017 - 15:24

Moram se sloziti sa ministrom jer je CG primljena u Nato a zemlja koja ima problem sa tkz.drzavom Kosovo* granicni ne moze biti primljena u Nato . Ili Nato priznaje drzavu Srbiju i kosovo i metohiju u srpskim granicama a Srbija kaze da je CG u pravu sto se tice granice onda je ok. Jer Nato ne prima drzavu koja nema ciste granice u svoje redove.
Podgoričanin

13. 09. 2017 - 16:09

Hrvatska i Srbija nemaju definisanu granicu pa je Hrvatska primljena u NATO. Nemaju definisane granice ni sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. Iznosiš netačne podatke.
Mrbeen

13. 09. 2017 - 16:52

Prvo skoci pa kazi HOP. Imajuci u vidu koliko jak lobi imaju ..mislim da ce CG pristati na skoro sve sto budu trazili ...naravno trazit ce haradinaj mnogo vise a mi ce mo likovati sto smo ispunili 40% tih zahtjeva, ali ce ostati cinjenica da je haradinaj ipak uspio a CG ostala bez svoje zemlje koja joj pripada po vec dogovorenom sporazumu. Zivi bili pa vidjeli.
Niksic

13. 09. 2017 - 16:18

snila baba sto joj milo bilo . . .
Beranac

13. 09. 2017 - 17:33

Podaci su tacni Crna Gora i Hrvatska u vezi prevlake potpisali su medjunarodnu arbitrazu znaci potpisali! Granica je jasna ovom izjavom ministar inostranih poslova prepostavljam nesvjesno je priznao granice Srbije a u rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija stoji Kosovo i Metohija je sastavni dio republike Srbije. Tako da Crnogorska strana nikad nebi bila primljena u Nato da sa susjedima tj Srbijom ,Albanijom , B i H i Hrvatskom ima neriješene granice.
To je

13. 09. 2017 - 18:14

Završeno, sad neka Haradinaj "ratuje sa Evropom i Amerikom".
Miluša Đokaševa Beograd

13. 09. 2017 - 19:46

Haradinaj je samo raspustio komisiju uz obrazloženje da misli da demarkacija sa Crnom Gorom nije dobra.Otkud znate da ne misli da Crna Gora nije oštećena ,odmah mislite da hoće nešto da otme ,a i da hoće ne može.On jedino može da da Crnoj Gori Metohiju,ali mislim da će ipak da razmisli ,jer kakvi su ovi naši odmah bi je dali Srbima.Zato Haradinaj ne diraj ništa!
Novi komentar