(VIDEO) IRF potpisao sporazum o saradnji sa slovenačkom bankom za izvoz i razvoj

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević i predsjednik Uprave Slovenačke banke za obnovu i razvoj (SID banke) Sibil Svilan danas su svečano u Celju potpisali ugovor o saradnji između ove dvije institucije.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 15:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Potpisivanju pomenutog Ugovoratakođe su prisustvovali i ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić, kao i slovenački ministar ekonomije Zlatko Počivalšek.
Sporazum će omogućiti uspostavljanje bliže saradnje između IRF-a i SID Banke u ciljujačanja bilateralnih ekonomskih odnosa i podsticanja razvoja preduzetništva u Crnoj Gori i Sloveniji, na obostrano zadovoljstvo i interes.

Ovom prilikom predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević je naglasio dapotpisivanje Sporazuma između SID banke i IRF-a predstavlja jedan značajan instrument koji će omogućiti dalju saradnju između Crne Gore i Slovenije, kao i da će posebna pažnja biti posvećena obezbjeđenju finansijskih sredstava za preduzetnike i u Crnoj Gori i za preduzetnike u Sloveniji, za projekte koji će se realizovati bilo u Sloveniji ili u Crnoj Gori.

Takođe, Vukčević je istakao da je ovo šansa da obje institucije obezbijede značajno povoljnija sredstva na međunarodnom tržištu, kako za slovenačke, tako i za crnogorske privrednike.
 Isto tako, ovo je prilika da crnogorski preduzetnici i na sajmu, ali i u saradnji sa drugim institucijama u Sloveniji, nauče i vide šta nas to očekuje kada Crna Gora bude članica Evropske Unije. Ističući da tu, prije svega, misli na uvođenje onih standarda koji će predstavljati osnovu za realizaciju svih onih projekata u Crnoj Gori,a posebno kada je u pitanju poslovanje.

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar