Više od 50 hiljada evakuisanih u Moskvi

Više od 50 hiljada osoba je evakuisano zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, a policija, zajedno sa psima tragačima i demonterima, pretražuje srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, željezničke stanice, aerodrom i hotele.
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 19:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Među lokacijama na kojima su navodno postavljene bombe su, kako se navodi, sve tri najveće željezničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet, prenosi Tas s.

Za lažne dojave o terorizmu, ukazuje se, zakonom je propisano do pet godina zatvora, a započeto je i nekoliko policijskih istraga.

Postoji i mogućnost da počinioci koriste snimljene poruke i mašine za automatsko pozivanje, što bi moglo da stvori poteškoće u pronalaženju pravih krivaca.

Rusiju trese epidemija lažnih dojava o bombama ove sedmice, a bezbjednosne službe su saopštile da je više od 45 hiljada ljudi evakuisano sa javnih mjesta iz 22 grada širom Rusije.

Komentari: 3

+

13. 09. 2017 - 20:53

Nove Putinove manipulacije
Gtf

13. 09. 2017 - 21:47

Istambura ti on bracu u Siriji bez ikakve manipulacije. Mozete samo da se cesete
Cetnicka pamet

13. 09. 2017 - 23:50

Bracu? Ma sto to pricas cuku cetnicki. Ma kako ti znas da su mi to braca? Je li moguce da ima i hriscana da ne vole Putina? Jesi li cuo kad? Jesi li cuo za opoziciju u Rusiji? Jesi li cuo da Rusi emigriraju na Zapad ? Zaista ste ekstremizirani cutuci.
Novi komentar