SDP se „vratio“ na tri mandata

Nikola Medenica, odbornik Socijaldemokrata u Skupštini opštine Kolašin podnio je ostavku na tu funkciju zbog izbora za direktora Agencije za zaštitu životne sredine.
Objavljeno: 14. 09. 2017 - 07:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Medenica odbornički mandat, nakon lokalnih izbora 2014. godine dobio kao kandidat SDP-a, taj mandat je „vraćen“ ovoj partiji. SDP je upražnjeno odborničko mjesto popunio Darkom Dožićem, nestranačkom ličnošću.

Na osnovu koalicionog sporazuma na državnom nivou između DPS-a i SD-a, mjesto direktora Agencije za zaštitu životne sredine pripalo je partiji Ivana Brajovića. Nikola Medenica koji je tada bio jedini odbornik SD-a u SO Kolašin zauzeo je čelnu poziciju u toj agenciji i potvrdio Pobjedi da više nije odbornik SD-a u kolašinskom parlamentu.

- Podnio sam ostavku zbog Zakona o antikorupciji i sprečavanja sukoba interesa koji propisuje nespojivost funkcije odbornika sa funkcijom direktora Agencije - kazao je Medenica.

On je kazao da zna da će taj mandat pripasti SDP-u, ali da ne vjeruje da njegova ostavka može bilo šta promijeniti u trenutnom odnosu snaga na političkoj sceni Kolašina.

- Imajući u vidu kratak period do novih lokalnih izbora, ova promjena neće značajnije uticati na eventualno skraćenje mandata trenutne vlasti u Kolašinu. Neće je ni ojačati, ni oslabiti. Više je nego očigledan politički razlaz trenutnih koalicionih partnera DF-a, SNP-a i SDP-a i njihovih podržavalaca. Čak i unutar tih koalicija i partija ima dosta neslaganja. Oni će svakako zbog svojih ličnih interesa i pozicija ostati u nemilom savezu do proljećnh izbora i tako zaokružiti ovaj četvorogodišnji ciklus potpune stagnacije razvoja Kolašina - istakao je Medenica.

Upražnjeno odborničko mjesto koje je 2014. pripalo SDP-u, a nakon podjele u toj partiji Socijaldemokratama - popuniće Krivokapićeva partija. Kako saznaje Pobjeda, ovaj odbornički mandat SDP će povjeriti Darku Dožiću, kao nestranačkoj ličnosti.  

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 4

Bodin

14. 09. 2017 - 08:39

Slave velikosrbi, malosrbi i prosrbi
milica

14. 09. 2017 - 09:26

Pripalo mu mjesto, pripalo Marku, pripalo Janku, pripalo, sd, sdp, df,dps.....U 21 vijeku, Zakoni o zapošljavanju, priče o Nato, EU...mi pričamo ko je šta očoplio...damo oglas sa slikom a vi bravuljani pobijte se da bi Kurta i Murta šeo đe je zacrtao, uzeo stan, kola, dnevnice, telefone, pozicije,,,poveza se...SPOSOBNI...E kukala nam majka......
Miodrag

14. 09. 2017 - 13:25

Pripalo je onome ko zaslužuje. Bravo SDP.
Cestitke

14. 09. 2017 - 14:42

Bravo cetnicka posluga. Bjese li u ovom gradu odbornik SDP je stajao na "Boze Pravde" ?
Novi komentar