Merkel: Demarkacija sa Crnom Gorom ključna za EU perspektivu

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je juče premijeru Kosova, Ramušu Haradinaju, da je dijalog sa Srbijom i demarkacija granice sa Crnom Gorom među ključnim koracima za jačanje evropske perspektive Kosova
Objavljeno: 14. 09. 2017 - 07:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Izgradnja države, poboljšanje ekonomske situacije, dijalog sa Srbijom, demarkacija granice sa Crnom Gorom i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala zahtijevaju pažnju. To su ključni koraci u pravcu jačanja evropske perspektive za Kosovo - navela je Merkel u čestitki Haradinaju povodom izbora za premijera Kosova.

Njemačka savezna vlada će, kako je navela, nastaviti da pruža podršku Kosovu na tom putu.

Kosovski politički analitičar Behljulj Bećaj izjavio je za Pobjedu da je odluka novog premijera Kosova da raspusti komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom refleksija obećanja tokom izborne kampanje.

- Podsjećam da je demarkacija bila povod za vanredne izbore. Pitanje je da li je to obećanje razložno i koliko će biti argumentovano. Biće jako složeno da se riješi ovo pitanje, jer postoje oprečna mišljenja. Mislim da je njegova odluka emocionalne prirode i da će se tokom narednog perioda racionalno sagledati i na bazi činjenica doći do novog rješenja koje će biti prihvatljivo za obje strane - kaže Bećaj za Pobjedu.

Podsjećamo da je ambasada SAD u Prištini juče saopštila da podržavaju postignuti dogovor iz 2015. godine, kojim nijedna država ne gubi teritoriju. 

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 10

Lijevom stranom

14. 09. 2017 - 08:51

Gos MERKEL gde vam jos nije ostalo da stavite n.. u tuđe ,znamo mi u CG odlicno gde su nase granice ,ai sto i znamo najbolje istoriju na BALKANU od H,NOVOG pa do SKADRA i od PLJEVALJA pa do PRIZRENA,
Lijevom stranom...mozga

14. 09. 2017 - 09:38

U kako si joj ga reka, ima da se smrzne kad procita tvoj komentar. Em pismen, em visoko naucan, ma sto da pricam, mane mu nema. Kume, jesi li akademik? Ako nijesi, bruka nasa, odmah da se ta nepravda ispravi.
Momčilo,Pljevlja

14. 09. 2017 - 10:07

Bravo za komentar.
Lijevom stranom

14. 09. 2017 - 10:41

Za,,lijevom strano. ,,mozga,, mislim da sada sjedis negde na nekoj terasi blizu nekog ko ce poslati kafu kao cast budenja, ili u stvari niste ponijeli pare od kuce za kafu ,, jos ako ste ,,staropodgoricanin " pa vam kao uglednom gradaninu te terase ,,dokonluka ,, neko sa sjevera i oosalje deusch caffe,
Pitanje

14. 09. 2017 - 21:02

Ovo je napisano samo "lijevom stranom mozga" Sto je sa drugom ? Cetnici se radjaju sa jednom stranom mozga, neko lijevom a neko desnom.
BA

14. 09. 2017 - 09:55

Merkelova se mijesa u unutrasnje pitanja Crne Gore, slično kao Željezniik, onaj Rus.
Guba kakve u svijetu nema

14. 09. 2017 - 20:59

Cuj nesretnog cetnika :), pojede ga mrznja. Kad se neko ukljuci iz sviejta na stranu CG evo olosi da protestuje, Kvare im plan destrukcije CG. Taman se ponadase u harandinaja.
Herceg Novi

14. 09. 2017 - 12:47

Treba vratit Skadar i sve do Peći kad neće da povuku ođe granicu. Dok nas nisu braća Srbi izdali Crnoj Gori je pripadala Metohija, a onda su opet braća Srbi taj dio prepisali sebi ali oteto prokleto, vazda bilo. A vi Kosovari bolje vam je crtajte tu liniju dok velike sile ne promijene plan.
?

14. 09. 2017 - 21:03

Ajde ti idi pa ratuj. ovo koliko imamo je dovoljno. Treba pored ovoliko zla od ljudi jos. Ajde tamo ...
Ne gubit vrijeme sa ovim

14. 09. 2017 - 21:00

Ovdje CG ne treba da radi nista, neka ceka jer Kosovo ne moze mrdnuti nego jednostavno ispuniti sto EU trazi od njih.
Novi komentar