Nove prijetnje: Potopićemo Japan i svesti SAD na pepeo i tamu

Sjevernokorejska državna agencija zaprijetila je u četvrtak da će upotrijebiti nuklearno oružje kako bi "potopila Japan i svela SAD na pepeo i tamu" zbog podrške UN-ovim sankcijama zbog posljednjeg nuklearnog testa, javlja “Reuters”.
Objavljeno: 14. 09. 2017 - 11:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pjongjangova agencija zadužena za međunarodne odnose i propagandu, KAPPC, takođe je pozvala na raspuštanje Savjeta bezbjednosti UN-a, koje je nazvala "oruđem zla sastavljenim od podmićenih država" koje slijede zapovijedi SAD-a, prenosi index.hr.

"Četiri ostrva arhipelaga trebalo bi potopiti u more pomoću naše nuklearne bombe. Više nema potrebe da Japan postoji pored nas", objavila je agencija KAPPC.

Napetosti u regiji su znatno porasle nakon šestog i najmoćnijeg nuklearnog testa Sjeverne Koreje 3.septembra. Savjet bezbjednosti UN-a je jednoglasno potvrdio SAD-ovu rezoluciju o novim sankcijama državi u ponedjeljak, što je rezultiralo nizom novih prijetnji o uništenju SAD-a, Japana i Južne Koreje.

"Svedimo kopno SAD-a na pepeo i tamu. Pokažimo svoj prkos mobilizacijom svih sredstava za osvetu koje smo do sada pripremali", stoji u izjavi KAPPC.

Japan je oštro kritikovao najnoviju prijetnju Sjeverne Koreje: "Ova objava je krajnje provokativna i strahovita. Znatno povećava napetosti u regiji i apsolutno je neprihvatljiva", izjavio je u četvrtak sekretar japanske vlade Jošihide Suga.

 

Komentari: 2

?

14. 09. 2017 - 13:21

Prema nekim vojnim procjenama imao bi 15-20 minuta da to obavi, prije no bi nestali sa mape. Sto ce ljudi tamo i oni su taoci malog bucmastog manijaka. Medjutim juznokorejanci ih znaju odavno. Pokusava da ucjenama iznudi koncesije. Kako stvari stoji sa njim ce cak i to biti nemoguce. Ovo je drugi Andrija Mandic
udri bruce lee

14. 09. 2017 - 13:38

Ako bi on nestao sa mape bio bi pogodjen velik dio okolnih zemalja a prije svih Kina i Rusija pa to malo komplikuje stvar . Inace davno bi ga ovi objesil kao Sadama i Gadafijai no ne smiju . Ja sam mislio sinoc ce opalit raketlu ali izgleda kasni pa ce nocas .
Novi komentar