Podgoričanin pao zbog 5,6 kilograma skanka

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su pretresom putničkog motornog vozila, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, pronašli šest sakrivenih pakovanja sa oko 5,6 kg skanka. Vlasnik pomenutog vozila, B.B. (29) iz Podgorice, je lišen slobode.
Objavljeno: 14. 09. 2017 - 11:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici Odsjeka su, shodno naredbi sudije za istragu, a pribavljenoj na osnovu operativnih saznanja, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje, na području Bijelog Polja izvršili pretres pmv „BMW“, tip 525, podgoričkih registarskih oznaka, čiji je vlasnik B.B.

Pretresom ovog vozila je, ispod zadnjeg lijevog sjedišta, u specijalno izrađenom bunkeru pronađeno šest pakovanja u kojima se nalazilo 5.638,9 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Pretresu je prisustvovao i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

B.B. je nakon pretresa lišen slobode. On je, uz krivičnu prijavu, priveden pomenutom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.  

Komentari: 0

Novi komentar