FIAT: "Autogeni trening" umjesto "Metamorfoza"

Program sedmog dana Festivala internacionalnog alternativnog teatra - FIAT 2017, počeo je konceptom „Odsutne frekvencije 19Hz“ u produkcije „ExCompania de teatro“ iz Sao Paola iz Brazila, koji će do 17 časova biti dostupan publici kod Dvorca Petrovića na Kruševcu.
Objavljeno: 14. 09. 2017 - 14:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Režiju i dramaturgiju predstave potpisuju Bernardo Galegale i Gustavo Vaz, a obradu zvuka Gabrijel Kavankaldi, koji ujedno i igra.

- Razočarani glumac ove priče besciljno tumara ulicama i nestaje, obuzet nedostatkom značenja sopstvene egzistencije. Godinu dana kasnije, on se ponovo pojavljuje pred publikom virtuelno, vodeći, svakoga pojedinačno, istim stazama kojima je i sam prošao tog sudbonosnog dana kad je nestao. Koncept je istraživanje veze između glumca i publike tokom žive izvedbe, uz pomoć 3D audio tehnologije koja stvara osjećaj prisutnosti autora. Po dolasku na predstavu, svaki učesnik preuzima audio-video sadržaj na svoj smartfon, kao i slušalice potrebne za praćenje predstave. Svakome učesniku biće potrebno pet minuta da čuje prvu audio scenu kod Dvorca Petrovića, a nakon toga učesnici su slobodni da sami prođu odabranom rutom ulicama oko prvobitne lokacijena oko sat vremena, nakon čega se ponovo vraćaju na startno mjesto – siže je komada.

Predstava „Metamorfoza“ italijanskog Astragali teatra neće biti igrana, ali će zato publika biti u prilici da čuje nikšićki sastav Autogeni trening, čiji je koncert na otvaranju FIAT-a otkazan zbog loših vremenskih prilika. Oni će večeras nastupiti u dvorištu Kuslevove kuće od 22 časa, a cijena ulaznice za koncert je jedan euro za koji će publika dobiti FIAT bedž.

FIAT putovanja danas se na Cetinje nastavlja na Trgu kralja Nikole, gdje će Frichti Concept izvesti „Bračne svađe“.

K.J.

Foto: FIAT/D.Miljanić

Komentari: 0

Novi komentar