Šćekić, Jonica, Pupović, Bakić i Ivanović kandidati za potpredsjednike SNP-a

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i članica Glavnog odbora Snežana Jonica kandidati su za nove potpredsjednike Socijalističke narodne partije, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 16. 09. 2017 - 06:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Više izvora Pobjede iz Socijalističke narodne partije je saopštilo da će predsjednik SNP-a Vladimir Joković nakon širokih unutarstranačkih konsultacija predložiti Glavnom odboru pet kandidata za potpredsjednika po teritorijalnom principu.

- Osim Šćekića i Jonice, Joković će za potpredsjednike predložiti bivšeg potpredsjednika Veselina Bakića, kao i predsjednika opštine Pljevlja Miloja Pupovića, rekao je izvor Pobjede. Kao kandidat za potpredsjednika SNP-a Joković će predložiti i predsjednika Odbora glavnog grada Dragana Ivanovića. I predsjednica hercegnovskog organka Danijela Đurović kotira kao kandidatkinja za potpredsjednicu partije. Ivanović kome je produžen mandatna čelu Odbora glavnog grada se uz Šćekića smatra izuzetno zaslužnim za njegovu tijesnu pobjedu na Kongresu. Po izvorima SNP-a ukolimo neko od pet kandidata eventualno ne prihvati kandidaturu u igri za potpredsjedničku funkciju je predsjednik opštinskog odbora Budva Veselin Marković.

- Postoji mala mogućnost da recimo Jonica ne prihvati kandidaturu za potpredsjednicu. U tom slučaju bi po terotorijalnom principu na to mjesto uskočio Marković, precizira izvor. Ukoliko, kako se očekuje, Ščekić i Jonica, koja je bila protivkandidat Jokoviću, budu izabrani za potpredsjednike partije, Joković će uspjeti u svojoj glavnoj namjeri: da ujedini posvađanu i podijeljenu partiju kojoj je prijetio raspad.

Šćekić i Jonica osim političkih razmirica nijesu ni u dobrim ličnim odnosima.

Po Statutu SNP-a Glavni odbor donosi odluku o broju i načinu izbora potpredsjednika. Potpredsjednike partije predlaže predsjednik SNP-a. Joković je ranije kazao da nikada ne bi prihvatio da bude na čelu ,,ovako časne i poštovane partije kao što je SNP da ne očekuje njenu stabilizaciju i snažan povratak na političku scenu“. - Već sam u toku konsultacija sa istaknutim članovima SNPa u vezi sa formiranjem tima koji će predvoditi partiju u narednom periodu, i nadam se da ćemo sve to završiti do polovine septembra - kazao je ranije Joković.

(Pobjeda)

Komentari: 3

Zoki

16. 09. 2017 - 10:37

Ocekivao sam totalno podmlađivanje i kadrovsku obnovu..
Obrad

16. 09. 2017 - 10:41

Sve klasa do klase. Bas ce ovaj da ih ujedini. Ima obrazovanje koje ce mu pomoci u tome
47902

18. 09. 2017 - 18:44

gosp.Jokoviću, neka su ti sretne rane junače.
Novi komentar