"Kralj Ibi" za kraj FIAT-a, sjutra dodjela nagrada

Program pretposljednjeg dana FIAT-a počeće u Kuslevovovoj kući u 18 sati razgovorom i prezentacijom Festivala „Dev9t“ iz Beograda sa osnivačem i direktorom Viktorom Kišom i glumcem Goranom Jevtićem.
Objavljeno: 16. 09. 2017 - 10:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

- „Dev9t“ se bori za opstanak kulture, jer je ona prirodno stanište svih bića. Ukoliko se ne očuva, pretvorićemo se u ugroženu vrstu nesvjesnu svrhe svog postojanja. Zato je ovaj festival mjesto koje će umjetnicima omogućiti da imaju potpunu slobodu, da budu to što jesu. „Dev9t“ je dom za kreativce i umjetnike iz svih oblasti - poručuju iz organizacije ovog festivala.

Predstavlja „Kralj Ibi“ biće igrana u dvorištu Kuslevove kuće od 21 čas, a reditelj i glavni glumac je Goran Jevtić. Scenografiju potpisuje Viktor Kiš, muziku Nemanja Aćimović a kostimografkinja je Tijana Pavlov.

- Mali prostor predstave je arena za aktere ovog komada u surovoj borbi za vlast i urušavanje svih sistema koji neumitno vode do raspada te iste planete za koju se bore. Žrtvenik i mjesto antičkog proroštva je WC šolja, koja je i prijesto i brod i ovalni kabinet i zatvor i oltar kralja Ibija okruženog publikom koja sjedi na njenim ivicama kao na granicama razuma - kaže o Jevtić predstavi.

Viktor Kiš će na istom mjestu u ponoć izvesti performans „Probudi se kulturno“ kojim se i zvanično zatvara ovogodišnji program FIAT-a.

Ovogodišnji Festival internacionalnog alternativnog teatra - FIAT 2017. biće sjutra zvanično zatvoren proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada u Kuslevovoj kući u podne. O dobitnicima nagrada za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolje glumačko ostvarenje odlučivaće tročlani žiri kojeg čine koreografkinja i balerina Sonja Vukićević, glumac Mirko Vlahović i dramaturg Balša Poček

Komentari: 0

Novi komentar