Četiri nagrade za "Bajku o ribaru i ribici" na bijenalu u Bugojanu

Predstava „Bajka o ribaru i ribici“, sa Lutkarske scene za djecu podgoričkog Gradskog pozorišta, pobjednik je IX Bugojanskog lutkarskog bijenala.
Objavljeno: 16. 09. 2017 - 11:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Komad, koji je po Puškinovom djelu režirao Evgenij Ibragimov, na ovom renomiranom festivalu lutakarskih teatara sa prostora nekadašnje Jugoslavije, osvojila je čak četiri nagrade: za najbolju predstavu, najbolju muziku, vizuelni identitet i najbolju animaciju, koja je pripala glumačkom ansamblu Gradskog pozorišta - istakli su iz gradskog teatra.

Oni dodaju da je trijumf na Bugojanskom lutkarskom bijenalu još jedan je u nizu uspješnih festivalskih pohoda u regionu. Naime, „Bajka o ribaru i ribici“ je bio apsolutni pobjednik XXIII Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Subotici, sa četiri priznanja: Gran pri za najbolju predstavu u cjelini i nagrade za najbolju režiju, kolektivnu igru i kreaciju lutaka. Ansambl predstave osvojio je i nagradu za lutkarsku animaciju na XV Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci, tri nagrade na IV Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici (najbolja režija, originalna muzika i priznanje za kolektivnu igru), te priznanje najbolje Sejfu Seferoviću za glumačko ostvarenje na XVIII Međunarodnom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu.

Odluke o nagradama na festivalu u Bugojnu donio je stručni žiri koji su činili: Narda Nikšić, Željko Hubač i Tamara Kučunović.

Osim Gradskog pozorišta, ove godine na Bijenalu su učestvovali i Malo pozorište „Duško Radović“ iz Beograda, Lutkovno gledališče Maribor, Dječje kazalište „Branka Mihaljevića“ iz Osijeka, Dječje pozorište Republike Srpske i Pozorište lutaka Mostar.

Komentari: 0

Novi komentar