Napad na zlato

- Istanbul 2008. - zlato, Hanja 2009. - srebro, Valeta 2013. - zlato, Podgorica 2016. godine - srebro. Kojom medaljom iz Valete 2017. će crnogorski vaterpolisti upotpuniti kolekciju medalja sa velikih takmičenja za mlađe kategorije?
Objavljeno: 17. 09. 2017 - 07:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odgovor će dati večerašnje finale Evropskog prvenstva za kadete na Malti (19.30), u kojem će ekipa Miodraga Mirovića igrati sa Španijom. Mlade ,,ajkule“ imaju priliku da osvajanjem zlata uđu u istoriju, mada je medalja sama po sebi rezultat za veliko poštovanje.

- Uoči prvenstva cilj je bio da se plasiramo u četvrtinale. Ulazak u polufinale već je bio veliki uspjeh. Plasman u finale došao je kao nagrada za ogroman rad i trud koji smo uložili tokom cijelog ljeta - rekao je trener Miodrag Mirović. Crna Gora je šampionat na Malti otvorila porazima od Hrvatske i Mađarske - u meču sa Mađarima prokockala je pet golova prednosti. Nakon toga je pokazala ono što nije baš karakteristično za naše ekipe. ,,Ajkule“ nijesu potonule, svjesne kvaliteta koji posjeduju, isplivale su i potopile redom Francusku, Italiju i Rusiju.

Medalja je u džepu, zlato je tako blizu, ali trenutno i daleko... Radovića, Perkovića i drugove čeka velika borba, trener Mirović zna da Španija ima izuzetnu generaciju, ali vjeruje u svoje izabranike. - Prevazišli smo sve probleme, disali smo kao jedno i uz veliku borbu došli do sjajnog rezultata. Osigurali smo medalju, iza nas su dva izuzetno teška meča koja su nas dosta istrošila, ali nemam dilemu da će dati maksimum da uzmu zlato, koje su i zaslužili - dodao je Mirović. U utakmici za treće mjesto, od 18 časova, sastaće se Mađarska i Rusija. (arena)

Komentari: 1

Neutralan

17. 09. 2017 - 15:08

Bravo momci samo hrabro!!
Novi komentar