Preokret: Jelena Krsmanović ubijena dan ranije?

Centar za forenzička istraživanja (CIF) prilikom rekonstrukcije ubistva Jelene Krsmanović došao je do novog šokantnog zaključka - Jelena je ubijena dan ranije!?
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 10:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako za „Blic” priča Nenad Šipka, direktor CFI, nadležnim organima dostavljeno je sedam predloga za istražne radnje na osnovu njihove djelimične rekonstrukcije ubistva. Kako navodi, najmanje jedan od njih je usvojen i analiziran, a tu je i još detalja koje ukazuju na mogućnost da je Jelenino tijelo bačeno u kanal u noći između petka i subote (prvi na drugi april), a ne između subote na nedjelju, kako se sve vrijeme tvrdilo, što baca dodatnu sumnju na supruga Zorana.

Među njima se posebno izdvaja to što je Jelena posljednji put viđena (pod tim se ne podrazumjevaju članovi porodice Marjanović) u petak, 1. aprila, oko 17.30 sati.

Inače, ovaj privatni istraživački centar iz Novog Sada angažovala je porodica Krsmanović jer istraga traje predugo. Taj centar radi i na slučaju ubijenih gardista na Topčideru.

- Mi smo izašli na teren, na nasip gdje je Jelena nestala, 9. aprila, godinu i sedam dana od njenog ubistva. Tada smo izvršili lasersko ispitivanje, te smo zaključili da nema nikakve varijante da je ona ubijena na nasipu. Mi smo počeli našu istragu od izjave Zorana Marjanovića, koju je dao pred policijom, a gdje je rekao da su trčali na nasipu. Krenuli smo od toga i samim gledanjem nasipa, isključili smo mogućnost da je ona tamo ubijena - navodi Šipka.

Potraga za Jelenom trajala je nekoliko sati, nasip je pročešljan nekoliko puta, međutim tijelo je pronađeno tek sjutradan oko 13 sati.

- Zahvaljujući advokatskoj kancelariji Savić, mi smo dobili informaciju da je Jelenino tijelo bilo skroz pokriveno vodom, što znači da ukoliko je tijelo u vodi bilo duže od sat vremena, najvjerovatnije je da ga pas ne bi ni osjetio - navodi on.

Ukoliko je Jelenino tijelo bačeno dan ranije u kanal pored nasipa, nameće se pitanje: Ko je onda pričao u subotu sa Jeleninom pokojnom majkom?

- Prema izjavama prijatelja, Jelenu su posljednji put vidjeli u petak, oko 17.30 sati, kada je uzela ćerku Janu iz vrtića. Jelenina majka Zorica pozvala je Jelenu u subotu dok je ona navodno trčala, ali ona nije bila sigurna da li je razgovarala sa ćerkom jer je osoba sa druge strane žice bila zadihana, a razgovor je kratko trajao. To ukazuje na zaključak da je neka ženska osoba možda simulirala Jelenin glas.

Prvobitna verzija Jeleninog ubistva, a koje se i dan-danas drži njen suprug Zoran Marjanović, koji je glavni osumnjičeni za njeno ubistvo i trenutno je u pritvoru, jeste da je Jelena nestala 2. aprila 2016, kada se razdvojila od njega i njihove ćerke da bi trčala. Njeno tijelo pronađeno je dan kasnije u kanalu kod nasipa.

Inače, Zoran Marjanović unajmio tim od pet advokata koji će ga zastupati u postupku koji se vodi protiv njega.

U tužilaštvu i MUP-u smo probali da dobijemo potvrdu sumnji iz CIF-a, ali su u tim institucijama ostali zakopčani do grla.

Porodica Krsmanović šokirana

Teodora Krmanović, sestra ubijene pjevačice Jelene, kaže da su jako iznervirani napisima da je Jelena imala ljubavnika.

 - Svi koji su je znali znaju da joj je Zoran bio prvi dečko, da je bila okupirana mamom, brinula se o Zoranu i Jani. Šokirani smo vješću da je Zoran ubio Jelenu, nemamo riječi - kaže Teodora.

Inače, familija Krsmanović spremna je da sarađuje sa nadležnim Centrom za socijalni rad i da poštuje svaku njihovu odluku i preporuku. Zato mole javnost da se uzdrži od daljih spekulacija i nagađanja u vezi s malom Janom jer im je zaštita interesa maloljetne Jane sada prevashodni cilj.

Tijelo žrtve krunski dokaz

Prema riječima Nenada Šipke, nije postojala mogućnost da neko preko dana doveze Jelenin leš a da ga neko ne primjeti jer na nasipu uvijek ima šetača.

- Da je ona oteta na nasipu, ko bi je vraćao i zašto? Ko bi se usudio na tako nešto? Postojala je varijanta da je poznavala nekog ko je bio u kolima i čekao je na smetlištu. Međutim, članovi njene porodice su tu sumnju opovrgnuli, ističući da ona ni sa kim ne bi sjela u kola a da ostavi Zorana i Janu - naglašava on.

Prema njegovim riječima, saradnik u CFI koji je radio u Vojsci Srbije istakao je da je pas koji je tragao za Jelenom kada je ona nestala morao da osjeti leš na nasipu.

- Jedan jako bitan detalj jeste taj da je Jelena takoreći sama pronašla svog ubicu. Tragovi krvi na njenoj odeći i na licu su ukazali na njene položaje. Njena majica nije bila natopljena krvlju na nasipu, što isključuje bilo koji njen položaj gdje bi glava bila u vertikalnom položaju. Jer bi se u tom slučaju krv morala slivati na majicu - naglašava naš sagovornik.

On pojašnjava da je prilikom dovoženja na nasip Jelena sigurno morala biti na nekoj podlozi (tepihu, ćebetu). S tim u vezi krv na njenom licu je ukazala na to da je njena glava bila u krvi tokom transporta, te je ukazano na to da je bila u horizontalnom položaju sve vrijeme.

- Samim tim moralo je biti više od jednog pomagača jer da je drugačije donijeta na nasip, bilo bi krvi po njenoj majici - naglašava on.

Takođe, Jelenini nokti bili su izgrebani i djelimično nalakirani.

- Njene prijateljice i sestre su vidjele da lak nije prekrio nokat, a Jelena je važila za osobu koja vodi računa o svojim noktima. Stoga smo zadužili manikire koji su nalakirali plastiku, potopili je u varikinu gde su je držali nekoliko minuta. Inače, varikina se koristi da bi se uklonio biološki trag. Koji ubica nosi varikinu na nasip? - pita se Šipka.

Blic.rs

Komentari: 1

@

19. 09. 2017 - 12:35

sto prije umres duze ces biti mrtav!
Novi komentar