JOKOVIĆ: SNP nastavlja bojkot, premijer da raspiše nove izbore

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković saopštio je da će njegova stranka nastaviti da bojkotuje parlament. On je poručio Vladi i premijeru Dušku Markoviću da raspišu nove parlamentarne izbore i da se dogovore sa opozicijom oko demokratskih uslova njihove organizacije.
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 11:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Joković je nakon sastanka sa ambasadorima zemalja članica EU rekao da bojkot parlamenta nije uvijek najbolje rješenje, ali da je u aktuelnim crnogorskim prilikama – neminovno.

- I dalje podržavamo bojkot kako bi se izvršio pritisak na vladajuću koaliciju da raspiše vanredne parlamentarne izbore. Na dan tzv. državnog udara nije bilo moguće organizovati fer, demokratske i slobodne izbore. Pitam se kako bi se vlast ponašala da je rezultat izbora bio drugačiji. Da li bi vladajuća koalicija, kao mi sada, tražila poništavanje izbora? Ubijeđen sam da bi poništili rezultate i organizovali nove izbore, te zato ne vidim koji je razlog zašto ne bi sada otvorili dijalog i organizovali fer izbore - istakao je Joković.

1909jokovic2

Upitan da prokomentariše najave pojedinih opozicionih partija da će se uskoro vratiti u Skupštinu, lider SNP-a je odgovorio: 

- Ako neki politički subjekti hoće da se vrate u parlament – to je njihovo pravo. SNP u tom pravcu neće žuriti. Ne vidim zašto bi neka opoziciona partija sada prekidala bojkot - naglasio je Joković.

On je poručio da bi dijalog vlasti i opozicije trebalo što prije pokrenuti.

- To bi trebalo uraditi odmah ili u oktobru, da bi se izbori mogli pripremiti kako bi na proljeće bili održani zajedno sa predsjedničkim i lokalnim izborima u 13 crnogorskih opština - zaključio je lider SNP-a.

Foto: D. Malidžan

Komentari: 8

Draško

19. 09. 2017 - 11:29

Kako da ne, poslušat će te i raspisati izbore kad tebi trebaju i najviše odgovaraju!
@

19. 09. 2017 - 12:31

Htjeli ne htjeli za tri cetiri godine ce ih raspisati tako da vi nastavite bojkot i ponekad podjite kod EU diplomata i objasnite im da je Rusija majka pa ce imati puno razumijevanje za vas.Usput svima serijskim ubicama i kvislinzima,ako zelimo totalni otklon od pametnog,treba podizati spomenike ne samo u Beranama nego i na sirem podrucju Balkana.Obzirom da opozicija trazi zenskog kandidata za predjednika ja za spomenik predlazem onu sto je muza iskasapila i sahranila na jedno 50 mjesta a onda se udala za ubicu iz voza STRPCI.
NK

19. 09. 2017 - 11:49

Ovaj je gori od Milića.Ču mu izjave"kako bi se vlast ponašala......"
Rakun

19. 09. 2017 - 14:41

Bio bi red da raspisu izbore i da narod odluci koga zeli da ih vodi naredne cetiri godine , ja mislim da je to najpravednije..
hit00

19. 09. 2017 - 17:30

Moj Rakune izbora je bilo milion ,pa kad priznaste i jedan.Bice izbora ali ti garantujem da ni naredne opozicija nece priznati sve dok ne dodje na vlast a to je nikad,ovakva opozicija nikad.To ti je trla baba lan.....
Cile

19. 09. 2017 - 14:43

Gospodine Jokovic, tu ste u pravu izbori da se raspisu sto prije..
neso

19. 09. 2017 - 17:20

ODLIČNO JOKOVIĆU, ZRELO RAZMIŠLJANJE, TREBA DA KRENE CRNA GORA U BORBI ZA SLOBODU, A TO SU UREDNI BIRAČLKI SPISKOVI I DSLOBODNI IZBORI.
Ivo

19. 09. 2017 - 17:35

Jesi li ti drmnuo nešto žestoko jutros zorom.
Novi komentar