Pavlović puštena da se brani sa slobode

Iva Pavlović iz Demokratskog fronta (DF) koja je osumnjičena da je član kriminalne grupe koju je navodno formirao lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, puštena je da se brani sa slobode.
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 20:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, i Petar Drašković, član Kluba mladih NOVE, osumnjičeni za isto krivično djelo, biće saslušani sjutra.

Advokat Dražen Medojević, koji je branilac Pavlović, rekao je da se ustanovljava surova praksa Tužilaštva i pokreću surovi postupci protiv osoba za koje, kako je ocijenio, ne postoji sumnja da su počinili krivična djela (KD) koja im se stavljaju na teret

Pavlović je, kako je saopštio, stavljeno na teret KD stvaranje kriminalne organzaije, a u vezi pranja novca.

„Da li ima iko u ovoj zemlji da iskontroliše rad Specijalnog državnog tužilaštva, odnosno tužioca. Čini mi se da se ide suprotno praksi u demokratskim zemljama“, naveo je Medojević na konferenciji za novinare nakon saslušanja Pavlović.

On je rekao da Pavlović nije imala šta da krije danas. "Moj utisak je da je ona uhapšena samo zbog toga što je bila zaposlena u PzP-u i aktivno učestvovala u kampanji Pokreta i DF-a“.

Pavlović je rekla da je šokirana ovim što joj se dešava. „Nemam riječi da opišem način na koji su me pozvali i odveli na razgovor“.

Ovo je, kako smatra, neka vrta specijalnog rata. „Da li neko procijenio da sam ja ta koju treba pikirati, lomiti, mislim da su se tu negdje prevarili, jer ono što koristim u svojoj odbrani je samo istina o svemu što se dešavalo“.

Pavlović je rekla da se osjeća jako loše, s obzirom na to da je osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije.

„Mislim da je moj jedini grijeh i kriminal za koji me terete činjenica da sma radila četiri godine u kancelariji PzP-a“, saopštila je ona.

Kako je rekla, ponosna je na to. „Nemam čega da se stidim, moje plate su isplaćivane iskljčivo prko računa i tu nema nikave misterije“.

Mina

Foto: AntenaM

Komentari: 2

Malo strpljenja

19. 09. 2017 - 21:44

"Moj utisak je da je ona uhapšena samo ..." Utisak? Je li moguce da nije cuo razlog hapsenja nego nagadja? Ovo je slucaj visokog profila, koji se posmatra iz sviejta i nema hapsenja "samo zato ..." nego ce biti malo jacih razloga. Optuznicu treba sacekati. Bilo je za ocekivat da ce PZP obavljati logistiku, dakle ne u prve redove fronta jurisajuci na Skupstinu nego ovaj manje eksponirajuci dio ali nista manje znacajan i nista manje kriminalan
nenad mne

19. 09. 2017 - 22:12

Čudo od advokata,hoće reći da su je priveli kako bi je pitali da li je član DF-a? Da nijesu,možda,priupitali koja su njena saznanja o pranju para,o čemu bi, sigurno,imala što reći.
Novi komentar