Muški kata tim želi medalju

Muški seniorski kata tim Crne Gore nastupom na Premijer ligi u Istanbulu počeće pripreme za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, na kojem želi medalju, kazao je crnogorski karate reprezentativac Mijat Vojvodić.
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 23:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vojvodić je vođa tima, u kojem su još Srđan Vuković i Vladimir Mijač.

Turnir Serije A na programu je od 22. do 24. septembra. Muški kata tim je zvanični seniorski prvak Balkana i petoplasirani sa Evropskog seniorskog prvenstva u Izmitu.

Vojvodić je kazao da turnirom u Istanbulu počinju proces pripremnih turnira za sljedeću sezonu, kada ih očekuje Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, Svjetski univerzitetski šampionat u Japanu i Svjetsko seniorsko prvenstvo u Madridu.

“Turnirom u Istanbulu počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo, gdje nam je cilj medalja. Očekuje nas zaista paklena konkurencija u Istanbulu, kako u ekipnom, tako i pojedinačnom dijelu žrijeba. Rekordan broj prijavljenih u individualnoj konkurenciji kata, čak 130, govori o surovosti konkurencije. Muski kata timovi dolaze u Istanbul u najjačem sastavu i to će nam biti odlična prilika da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje svjetske timove”, rekao je Vojvodić agenciji Mina.

On je najavio da će sva trojica članova tima nastupiti i u pojedinačnoj konkurenciji.

“Nece biti lako, očekuju nas veoma teški mečevi, ali kvalitetnim rad proteklih mjeseci daje nam za pravo da možemo da idemo i do završnice turnira”, kazao je Vojvodić.

On je naglasio da su nastupi na turnirima Premijer lige izuzetno značajni jer su dio procesa kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

“Turniri Premijer lige bitni su za individualne nastupe i prikupljanje bodova za rang listu, sa koje će samo 50 najboljih imati pravo da se od 2018. godine bori za nastup na Olimpijskim igrama. Trka za olimpijsku vizu i deset najboljih po kategorijama startuje u januaru naredne godine, do tada je bitno biti među 50 na rang listi”, kazao je Vojvodić, koji trenutno zauzima 72 . mjesto.

Vojvodić je podsjetio da karatisti priliku da se bore za bodove, poslije Istanbula, imaju i u Salcburgu i Okinavi.

“Klubovi iz kojih potiču takmičari kata tima, Podgorica i Bar, trude se da obezbjede dovoljno finansijskih sredstava kako bi se na pravi način ispratio veoma zahtjevan kalendar”, kazao je Vojvodić. 

Turnir u Istanbulu okupiće 1.281 karatistu iz cijelog svijeta.

U individualnoj konkurenciji kataša prijavljeno je 130 takmičara, a u ekipnoj konkurenciji 13 svjetskih timova.

Komentari: 0

Novi komentar