Proširena istraga: Stotine hiljada dolara oprano u korist DF-a

V.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Bajković-Pavlović privedena je juče po nalogu specijalnog tužioca na saslušanje zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije koja je prala novac u interesu PZP uoči predizborne kampanje.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 06:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je privedena u zgradu Specijalnog tužilaštva juče u poslijepodnevnim satima, gdje je dala detaljan iskaz, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Osim Bajković-Pavlović, u okviru istrage o pranju novca Tužilaštvo je privelo Luku Radunovića, sina poslanika Demokratskog fronta Slavena Radunovića i Petra Draškovića, članu Nove, koje će, kako je nezvanično saopšteno, tužiteljka saslušati danas.

Saslušanja

Specijalno državno tužilaštvo tereti ih da su članovi kriminalne organizacije koju su formirali lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić.

Prema saznanjima Pobjede, Radunović, Pavlović i Drašković su se na spisku osumnjičenih našli na osnovu iskaza svjedoka koji su uhapšeni prije petnaest dana u okviru ove istrage u kojoj je, za sada, 12 osoba osumnjičeno za organizovano pranje novca.

2009istraga

Iz više izvora Pobjedi je nezvanično saopšteno da su istražitelji saslušali na desetine svjedoka i da, prema dosadašnjim saznanjima, ima osnova za proširenje istrage na još osoba – ruskih državljana koji su, kako se sumnja, u nekoliko navrata u prvoj polovini oktobra prošle godine zamijenili više od milion dolara za potrebe Pokreta za promjene, odnosno političke koalicije Demokratski front u izbornoj kampanji.

Sinoć se povodom hapšenja oglasilo i Specijalno državno tužilaštvo, koje je navelo da se Drašković, Pavlović i Radunović terete za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Plaćanje aktivista

Kako je navedeno, članovi kriminalne organizacije i aktivisti PZP i DF su oprali stotine hiljada eura.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 8

Bodin

20. 09. 2017 - 07:37

Sta je to naspram vise stotina miliona eura koje je od države opljačkao uski krug ljudi iz vrha vlasti..
Mišo

20. 09. 2017 - 08:22

Računaju se samo oni koje uhvate. Oni, ako im se dokaže, idu u ćorku. Sve drugo je nagađanje, da ne kažem lupetanje za opšte propagandne namene.
Bodin

20. 09. 2017 - 11:26

@Mišo... reci mi kako da ih uhvate kad sve čerupaju "po zakonu".. koga da uhapsis zbog limenke kad je brat bratu završio 10 miliona državnih para "po zakonu"
boki

20. 09. 2017 - 08:34

Ova hapšenja baš postaju degutantna... Tužilaštvo nikad na niže grane nije bilo.
Degutantnom

20. 09. 2017 - 13:13

A zasto ? Malo preciznije osim povrsnih kvalifikacija? Nije degutantno stranoj stampi i stranim obavj. agencijama? Nije degutantno britanskoj vladi i Bijeloj Kuci ... ? Citajte ponesto i i iz svijeta smijesno............. provincijalci koji su naucili rijec DEGUTANTAN. :) Da se vidite spolja koliko ste komicni.
Istraziti

20. 09. 2017 - 11:25

Htjeli da ruse Drzavu sa ruskim i ko zna cijim sve novcem. Vidjelo se u kampanji. I sad se bune sto tuzilastvo istrazuje porijeklo i puteve i finansijere istog. Ma nemoj , bili su osilili i mislili su da su nedodirljivi.
Kristalna slika

20. 09. 2017 - 13:11

Mozete li zamisliti takvu vlast. Pored korupcije bi imali i cetnistvo
maxim

20. 09. 2017 - 15:06

znaci primljeni novac je jedino objasnjenje za nevidjeno jurisanje i junacenje one grupice.Brkica Branko jurisa u korist dps.njega ni nikoga njegovog nece hapsiti to je upucenim poznato.Provala .
Novi komentar